Uchádzači LF UK 2017

ADKKA22

Omarsy
Keby hľadáš, nájdeš. :)
Keďže sa nachádzaš v diskusii o LF UK BA, tak čo sa týka tejto LF, tak aj zubné a aj všeobecné lekárstvo to má tak, že známky, nech sú akékoľvek dobré/zlé, sa absolútne neberú do úvahy a nie sú za ne žiadne bodiky navyše.
V podmienkach prijatia- tam to musíš na stránke danej fakulty 100% nájsť, nepíš, že nie- je uvedené len toľko, že podmienkam prijatia vyhovieš, ak máš zmaturované (tiež jedno, ako, nedávajú za to body a je tiež absolútne jedno, na akej škole, len musíš mať ukončene SŠ vzdelanie s maturitou) a keď, napíšem to po svojom :D, prijímačky napíšeš proste lepšie, ako tvoja "konkurencia".
Čiže testovnice mať treba naučené poriadne, rozumieť im, nestresovať a dáš to. :) Veľa šťastia! :) Si teraz tretiak?

Omarsy

Ja sa ešte chcem opýtať ako možný budúci uchádzač (a pardon, ak už to tu bolo zodpovedané), berú sa pri hodnotení do úvahy aj priemery z vysvedčení strednej školy? Ak áno, tak do akého priemeru je koľko bodov? Nejako to na internete neviem nájsť. Ďakujem :)

ADKKA22

Malo by to byt takto s bodovanim testu:

1.) Dana odpoved je spravna a ty ju bud:
a) oznacis ako spravnu= +1b,
b) neoznacis ju ako spravnu odpoved, co je chyba a za tu ti odrataju -2b

2.) Dana odpoved je nespravna a ty ju:
a) neoznacis, lebo vies, ze je nespravna= +1b,
b) ak ju vsak oznacis ako spravnu, ale ona spravnou nie je, mas zasa chybu = -2b

Dia_n

Ahojte, síce to nesúvisí s učením ako takým, ale mám otázku, ako je to s hodnotením na príjmačkách? Viem, že sa boduje aj zakrížikovaná aj nezakrížikovaná (pokiaľ nemala byť) odpoveď, vtedy je za to bod, ale ako to je keď som nezakrížikovala odpoveď, ktorá mala byť, alebo naopak zakrížikovala tú, ktorá nemala byť? Niekde som čítala, že človek stratí za každé len jeden bod a inde som zas čítala, že za každé stratí dva body... Ďakujem :)

paandicka

No pekne :) ja to mam tak isto limit otazok a idem,ale kombinujem ze tolko ch a tolko b, lebo kebyze mam davat cely den len anorganika a potom cely den zas nieco ine ja pri tom nwm vydrzat :D a tu listockovu metodu odporucam aj ja..odkedy som si pozerala aj nejake tie efektivne zlepsovaky ucenia coho je na youtube plno tak to ide o dost lahsie(kedze pre ucenim sa na med som sa nejako systematicky neucila pravdupovediac :D) ked chces daj mail poslem ti moje najoblubenejsie :)

Bedina

Lea - nemusíš sa báť, sustred sa prevažne na testovnice a zvladneš to. Hlavne potom ten čas po maturach venuj úplne tým testovniciam, to ti dá dosť veľa. Ja som tam urobila minuly rok chybu :/ . Veľa sa vás z ročníka chystá do BA ? Ja som počula, že počet uchádzačov je cca taky istý ako minuly rok ak nie o trosku nižší.

Lea771

Ja som teraz štvrtáčka a ešte nemám prejdenú celú testovnicu :( snáď to stihnem... v škole teraz preberáme organiku

Bedina

Kiera343 - tiež som sa pozastavila nad tou poznámkou, hlavne ak to píše študent medicíny a teda si prešiel tým učením a vie že to náročné je. Aa ďakujem za tvoju podporu, si velmi zlata. :) Smiem sa spýtať študuješ na lf uk?

Kiera343

Ach, to vazne tu ide niekto kritizovat, resp. riesit styl ucenia sa niekoho dalsieho?! :D Neverim, ked citam niektore "odveci-reakcie", ako bola ta s tym "to sa ucis uz rok dopredu? :O" Nech sa uci, ako dlho chce.
Niektorym ludom sa lepsie uci takto, potom aspon nestresuju na poslednu chvilu, cim by si mohli pokazit sancu sa dostat na skolu. Pretoze jedna vec je sa to bravurne naucit (JEDNO ZA AKY CAS, velmi individualne) a dalsia vec je ten stres, ktory pride a kazdy ho bude musiet nejak zvladnut. Osobne si myslim, ze ten, kto v pokoji zacne skor s pripravou, ma vacsiu perspktivu to zvladnut, ako ten, ktory ide machrovat, ze to da za mesiac-dva... Avsak to je len moj pohlad na vec. :D Len ma fakt dostalo, ze niekto rozobera taketo banality... to si mohla radsej dat nejaku uzitocnu radu autorke/ostatnym. ;-)
A autorku tohto fora chvalim, mas super systematicky sposob ucenia (to, ako ides po kapitolach; odporucam aj listockovu metodu, ak si nevies zapamatat nieco), co som citala, len v tom pokracuj a nevzdavaj sa. :) Prajem vela stastia! :)

Bedina

paandicka - prechádzam to stále dookola, chémiu aj biológiu. Stále si dám limit koľko chcem za deň prejsť a snažím sa to dodržať. Ale vyslovene to zratané nemám koľkokrát som prešla celu chémiu a podobne, idem skôr po kapitolách. Jeden deň prejdem anorganickú chémiu a na druhý si dám organickú. A čo sa týka minulých prijimacok nevadí, beriem to tak že to malo tak byt. Ty si ako na tom ? :)