Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov

Príspevok v téme: Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov
vik

My, dole podpísaní občania Slovenskej republiky, vyslovujeme nesúhlas s doterajším fungovaním poľovníctva na Slovensku. Poľovníctvo ako také prestalo plniť svoj účel a my žiadame o jeho zmenu, sprísnenie podmienok odstrelu a sprísnenie trestov pre pytliakov. Taktiež žiadame o sprísnenie možnosti lovu a to až po určitom čase od zloženia poľovníckych skúšok.

Požadujeme celoročný zákaz lovu vlka dravého.

Fakty:

Slovné a fyzické konflikty s turistami a fotografmi
Verejne známe prípady zastrelených mačiek a psov
Alkohol na poľovačkách
Trávenie dravcov a iných druhov vtáctva
Nelogické prikrmovanie zvierat, aj medveďov
Následné upozorňovanie na premnoženú zver, ktorá požiera poľnohospodárom úrodu, prípadne je naučená na ľudskú potravu a schádza bližšie k ľudským obydliam
Nenávistné prejavy poľovníkov voči zvieratám (vlci sú kur*y, škodná, atp)
Klamlivé údaje o počte a premnoženosti niektorých šeliem
Absencia empatie a citov
Pytliactvo. Trojnohé medvede a poranení vlci na fotopasciach
Nezáujem riešiť pytliactvo vo vlastných radoch
Poškodzovanie fotokrytov fotografom
Krádeže fotopascí
Vykynoženie populácie vlka dravého, rysa ostrovida a iných vzácnych živočíchov v MF/VF
Dodržiavanie 30 rokov starých poučiek a archaických dogiem

www.peticie.com

nepodplatitelny

1)Uz samotny nazov polovne psy naznacuje, zesu to psy proti zvieratam. Maju to v krvi, genoch, povahe. Maju ostrost a su cvicene na zabijanie zveri/rozumej zaskrtenie zvery- zahryznutie sa do jej hrdla /. Cize ak pusti polovnik v jarnych mesiacoch kedy ma liska a jazvec mlade do brlohu psa vieme si domysliet, co sa tam asi stane. Naviac, jazvec je v tom case zakonom chraneny! Podme dalej ku spolocnym polovackam. Po ich ukonceni casto chybaju psy, nevratia sa. Ostanu v hore aj niekolko dni /dokazom su inzeraty polovnikov ze hladaju svoje psy ktore sa im nevratili z polovacky domov/. Polozme si otazku. Co asi tieto psy (naruzivi „polovnici“) v hore robia, preco tam ostali, ked uz davno polovka skoncila? Vysvetlenie je jednoduche. Prehanaju niekolko dni vsetku zver, stresuju ju a niektoru mensiu pravdepodobne aj zaskrtia a urcite zaskrtia tu, ktora ostala postrelena po polovacke /postrelenie zveri ked nie je sneh nemusel polovnik ani zaregistrovat a tak nedohladaval/. Preco by sa teda mal akoze polovnicky pes bez PP a skusok, nacinac /lebo aj takych pouzivate a chvalite/ponahlat z hory, ked ma potravu na niekolko dni? Teraz ku spolocenskym plemenam, nasim psikom. Co robia nase spolocenske plemena, aku skodu na zveri? Skrtia ju? Zeru ju? Nie. Preco ste potom polovnici taky odporni /nie vsetci/ ku nam a nasim spolocenskym psikom a vyhrazate sa nam, ze ich zastrelite? Vyhrazame sa my snad vam, ze vam zastrelime vasho polovneho psa ci velakrat bastarda /lebo pouzivate protizakonne aj take psy na polovkach/ ked nie je polovacka a my ho vidime a pocujeme na cely revir?
2) Prikrmovanie zvery zelenymi.Prikrmuje sa sice do krmelcov v case nudze a zakon to stanovuje, ale to sluzi len viacmenej na efekt, ojeb, aby si verejnost myslela ako sa zeleni staraju o zver. Ine prikrmovanie co je pre zelenych to klucove sa vola v ich reci vnadenie co je vlastne lakanie zveri na krmivo. Zakon sice dovoluje vnadit zver, avsak z raticovej zveri len diviaciu a to ma presne stanovene pravidla dane v zakone (krmivo nesmie byt volne pohodene na zemi ale musi byt zapracovane v pode, ostatna raticova zver musi mat k takemuto vnadisku stazeny pristup, tieto vnadiska musia byt zakreslene v mape polovneho zdruzenia, len jedno vnadisko moze byt na kazdych 300ha atd.). Aj toto sa zapracovalo do zakona preto, lebo uz to bolo na slovensku prilis okate ked polovnici vnadili ostosest aby prilakali-navnadili zver len do svojho reviru (rozumej vnadiska zacali polovnici robit asi od roku1993 po revolucii a robia sa doteraz) a nasledne aby ju tam zabili. No a prave pri tychto vnadiskach sa bezhlavo zabija vsetka zver !, vratane jelenej a srncej, co zakon zakazuje! porusuju sa chovatelske zasady, kriteria, kriteria selektivneho odlovu, atd. Vnadiska su mimoriadne ucinne lebo tam zver pride a polovnik ju zabije bez namahy (nemusi chodit po lese posliedkou, resp. vyvijat nejaku namahu, ci dovednot zver "vychodit") pekne z tepla posedu, ci strielne, budy, chaty a pod. Cize polovnici krmia a hned na krme zabijaju. No a to je podlost, lebo nie je rytierske, polovnicke lovit krala hor jelena takouto lstou na krme. To je lstivy lov mimoriadne odporujuci rytierskemu lovu, pravemu poslaniu polovnictva.Za socializmu boli polovnici vyrazne uvedomelejsi, cestnejsi ku prirode a zvery, raticovu zver nestrielali na krme (to bol najvecsi prehresok a za to sa vylucovalo zo zdruzenia)!!! Taketo prikrmovanie (vnadenie – nalakanie zveri na krmivo) ako sa robi v sucasnosti a nasledne ju tam odvalit dokaze len kokot, ktory to nema v hlave v poriadku. Preto, lebo jelen ako kral hor si takuto lest od cloveka urcite nezasluzi.To je presne to iste ako ked si v zime urobis budku pre vtaciky krmis ich tam a ked zobkaju, vzduchovkou pekne po jednom strielas. To je kokot a rovnako kokot je aj taky polovnik, co striela na krme. A takych je habadeeeeeej, to mi ver!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A potom si ludia myslia, ked vidia polovnika s krmivom ist do hory aky je obetavy, ako sa s laskou stara v zime o zver a on popritom robi kokotiny.
3) Hanbite sa polovnici vcetne vasho vedenia /cest vynimkam/Ked sme sa pred istym casom pytali v tescu zamestnancov co robia s odpadom ovocia a zeleniny /rozumej nahnite – splesnene ovocie a zelenina/ odpovedali nam, ze si to beru polovnici na prikrmovanie zvery. Kedze nas to zaujalo pytali sme sa v roznych tescach v SR . Odpovede boli zhodne. Dokonca sme sa dozvedeli ze polovnici maju zmluvu s tescom o brani takehoto odpadu ovocia a zeleniny a zariadila to ich organizacia, vedenie. Dokazy su aj v casopisoch a na polovnickych serveroch. Dokazy boli zaznamenane aj pri krmelcoch a na vnadiskach /to su este horsiekrmelce!!!!/, kde sme zaznamenali takyto odpad.Pytame sa, je to normalne v 21 stoci krmit zver nahnitym a splesnetym odpadom z tesca??????? Je normalne krmit nasu lesnu zver – nase narodne bohatstvo-bohatsvo ktore je nas vsetkych zhnitym a naviac cudzokrajnym ovocim bananmi, kiwami,a pod. ???? Je normalne aby mala zver potom acidozy, hnacky, choroby? Chlapi nehnevajte sa ale vam to v hlave niektorym poriadne preskakuje. Za honbou zisku a kseftov ste schopny cohokolvek. Zakon hovori jasnou recou, ze prikrmovat sa ma len zdravotne nezavadnym krmivom. Zakon hovori jasnou recou, ako sa ma polovnicke zdruzenie starat o zver , ako ju ma chovat, chranit!!!!!!!!!!! A vy robite pravy opak. Hanbite sa /cest vynimkam/.
4) Je seno v krmelcoch a zasobnikoch na krmivo zdravotne nezavadne?
Polovnici skladuju ususene seno v zasobnikoch na seno, ktore su v lese. Alebo ho davaju po ususeni hned do krmelcov Ususene seno vplyvom klimatickych zmien za niekolko mesiacov /dazde, zima, teplo/ navlhne vzdusnou vlhkostou a zacne chytat rozne plesne !!!!!!! Dajte si ho na rozbor a uvidite co ponukate zvery !!!!!!
5) Pride cas ked si flinticku mozno zapichnete ako kolik ku rajcinam (samozrejme uradne znehodnotenu) aby vas nahodou cosi nelakalo no a mozete pestovat dajme tomu aj fazulu, ak to viete. Nebudete robit frajerov, mastit si brucha, robit pokutne ksefty z nasim narodnym bohatstvom statu a vlastne bohatstvom nas vsetkych. Vsetko ma svoje pravidla. Chceme polovnictvo, ale nie take, ako sa prevadza v sucasnosti. A pytliakov uz vobec nechceme! Jednoznacne chceme zmenu, modernizaciu polovnictva, zmenu zakonov. Nebudete skodit lesu, prirode, zveri. Nebudete strielat gravidne jelenice v novembri, gravidne srny, danielky, muflonice. To teda nie!
6) Vazeni zeleni

Jelenia ruja zacina od septenbra. To znamena , ze jelenica je od tohto casu oplodnena a zarodok sa hned vyvija. Preco ju teda zabijate v seprembri , oktobri a dokonca este cely november ked ma uz plod viditelny a velky pomaly ako detska hlavicka? Pytate sa, kedy ju budete zabijat? No napr. ju nebudete zabijat a hotovo /neberte to prosim ako konecne stanovisko/.Co je na tom nepochopitelne? Teraz k srne. Ruja je od jula. Cize zdrava srna je oplodnena, ma zarodok od jula. Je oplodnena srna a ma zarodok? Je, má. Bodka. Takze ju prosime nezabijajte!!!. Ano u srny sice prebieha tkzv. latentny stav, cize plod sa nezacne vyvijat okamzite po oplodneni. Je vsak preukazane, dokazatelne ze plod sa zacne vyvijat uz od novembra-decembra !!! co uvadza viac odbornych a vedeckych publikacii !!! A vy ju vtedy zabijate!!! Cize neschovavajte zabijanie srn za latentnu graviditu, ze vtedy sa moze!!! Je to podle a polutovania hodne!!! Zamyslite sa poriadne nad tym!!!

Zabijate srnciu zver v novembri a decembri, kedy je uz oplodnena a plod sa uz vyvija? Preukazatelne zabijate a zakon vam to dokonca umoznuje. Znovu opakujeme, zabijate preukazatelne oplodnenu, gravidnu zver jelenicu, srnu, danielku, muflonicu, diviacicu a budeme to tvrdit stale a dovtedy, kym sa nezmeni zakon, ktory to jednoducho zakaze. Bodka.
7) Vazeni zeleni

Jelenia ruja zacina od septenbra. To znamena , ze jelenica je od tohto casu oplodnena a zarodok sa hned vyvija. Preco ju teda zabijate v seprembri , oktobri a dokonca este cely november ked ma uz plod viditelny a velky pomaly ako detska hlavicka? Pytate sa, kedy ju budete zabijat? No napr. ju nebudete zabijat a hotovo /neberte to prosim ako konecne stanovisko/.Co je na tom nepochopitelne? Teraz k srne. Ruja je od jula. Cize zdrava srna je oplodnena, ma zarodok od jula. Je oplodnena srna a ma zarodok? Je, má. Bodka. Takze ju prosime nezabijajte!!!. Ano u srny sice prebieha tkzv. latentny stav, cize plod sa nezacne vyvijat okamzite po oplodneni. Je vsak preukazane, dokazatelne ze plod sa zacne vyvijat uz od novembra-decembra !!! co uvadza viac odbornych a vedeckych publikacii !!! A vy ju vtedy zabijate!!! Cize neschovavajte zabijanie srn za latentnu graviditu, ze vtedy sa moze!!! Je to podle a polutovania hodne!!! Zamyslite sa poriadne nad tym!!!
Zabijate srnciu zver v novembri a decembri, kedy je uz oplodnena a plod sa uz vyvija? Preukazatelne zabijate a zakon vam to dokonca umoznuje. Znovu opakujeme, zabijate preukazatelne oplodnenu, gravidnu zver jelenicu, srnu, danielku, muflonicu, diviacicu a budeme to tvrdit stale a dovtedy, kym sa nezmeni zakon, ktory to jednoducho zakaze. Bodka.
8) Polovnici odjakziva platili smiesny najom za revir vdaka zakonom ktore si sami schvalili. Teraz je to sice viac. Je ale logicke ze mnoho PZ zdruzeni najom neplatia z vlastneho vrecka, vlastnych penazi. Peniaze na najom ziskaju z hory !!! predajom zabitej zveriny, trofeji (pravdepodobne moze ist aj o pofiderne sposoby) z poplatkovych hostovacich polovaciek, dotacii, roznych podujati. Cize poluju skoro zadarmo presnejsie clen necaluje prachy z vlastneho vrecka. Neobstoja preto recicky polovnikov, kolko musia z vlastneho vrecka calovat. Ved tu plati naco mam kupovat mäso a platit zan ked mi beha po hore zadara? Naco mam platit z vlastneho ked mozem platit z cudzieho?
9) Kto striela zver gravidnu jelenice v novembri /predtym dlhe roky/ az do konca decembra ked ma uz viditelne velky plod, kto striela podlo a chrapunsky vsetku raticovu zver na vnadiskach tym, ze ju tam najprv nalaka na haldy vysypaneho krmiva a bije hlava-nehlava a porusuje zakony chovatelske zasady, kriteria, kto striela a stresuje jelene a lane /co negativne vplyva aj na graviditu/ pocas ruje ked je cas lasky a zver mat vtedy pokoj (vo francii atd je lov pocas ruje davno zakazany), kto striela na spolocnych polovackach vsetku raticovu zver co je podla nas v rozpore s chovatelskymi zasadami, kto na jar brlohari /pusta psa do nory/ a rozkopava nory ked maju jazvece a lisky mlade? My to nie sme.
10) Zakon o polovnictve zakazuje pouzivanie umelych svetelnych zdrojov pri love zverAvsak niektori polovnici nato zvysoka kaslu a zakon nerespektuju /cest vynimkam!/ a veselo porusuju. Na puske maju osadenu baterku ba niektori ze aj nocne videnia a v noci z posedov na kope krmiva strielaju vsetku raticovu zver. Aj toto zakon zakazuje lebo v noci sa moze lovit z raticovej zveri vylucne len diviacia zver. Zakazane su aj tie kopy krmiva volne na zemi kdekolvek v reviri!!! a predsa to sypete!!! Uvedomte si laskavo ze vnadit sa moze zo zakona len diviacia zver a to ma presne stanovene pravidla dane v zakone /krmivo musi byt zapracovane do pody!!!, ostatna raticova tam musi mat stazeny pristup / musi to byt napr. oplotene/, vnadiska musia byt zakreslene v mape a nie vsade len tak sypat a mat 20-30 akoze vnadisk!!! Podaktori vedome naraz porusujete najmenej tri – styri ustanovenia zakona. Vam to nevadi? Cudujeme sa ze to nevadi predstavitelom statnej spravy, spolocnosti ktora vam dala doveru nosit a pouzivat zbran. Podla nasho nazoru by mal nosit a pozivat zbran len clovek spolahlivy, to jest taky ktory cti a dodrzuje platne zakony SR.
11) Polovnici/cest vzacnym vynimkam/ vidia rysa,vlka, medveda ako konkurenta, lebo im ukrajuje z krajca. To je jedna strana mince. Druha je ta, ze medved, vlk,/rys je sice celorocnechraneny, ale.../moze priniest do pokladniceci kesene velke prachy. Ako? Asi niet polovnika, co by netuzil po trofeji rysa, vlka, medveda /je to aj z dovodov istej spolocenskej prestize/.Cize pozve sa host, ktory je ochotny platit za trofej /rozumej chce strelit/. Dopredu sa dohodnu na cene. Ked host streli, plati kes. Za medveda orientacne 3-8 tisic € atd… Prave o tento biznis ide. Preto sa podla nasho nazoru masiruju obcanom mozgovne posobi sa na povedomie, vytvara sa tlak, v tlaci atd., zamerne pise ako je medved, vlk premnozeny a skodlivy a ze ho treba cim najviac strielat, strasi sa bu bu bu. Je to ucelove. Chce sa dosiahnut aby aj spolocnost tieto selmy odsudila a vytvorila tlak na vladu a stat co by zelenym /cest vynimkam/ hralo do karat. Vadi im,ze sa do seliem montuju ini, ze nemozu tieto selmy len oni sami „obhospodarovat".
12) Pride cas ked si flinticku mozno zapichnete ako kolik ku rajcinam (samozrejme uradne znehodnotenu) aby vas nahodou cosi nelakalo no a mozete pestovat dajme tomu aj fazulu, ak to viete. Nebudete robit frajerov, mastit si brucha, robit ksefty z nasim narodnym bohatstvom statu a vlastne bohatstvom nas vsetkych. Vsetko ma svoje pravidla. Chceme polovnictvo, ale nie take, ako sa prevadza v sucasnosti. A pytliakov uz vobec nechceme! Jednoznacne chceme zmenu, modernizaciu polovnictva, zmenu zakonov. Nebudete strielat gravidne jelenice v novembri, gravidne srny, danielky, muflonice. To teda nie.
13)
Mne sa nepáči u poľovníkov to, že zver prikrmujú len kvôli tomu aby ju mohli na krme odbachnúť. Čiže dovezú akože krmivo, vysypú na zem v tesnej blízkosti posedov, krmelcov, resp. strieľní a takto lákajú zver. Strieľajú pri tom všetku zver vrátane jelenej a srnčej zveri a existujú podozrenia, že aj rysa, či vlka. Je to chrapúnske a úbohé odbachnúť zver na krme! Dobrý poľovník by predsa mal zver kŕmiť nezištne, čo znamená nestrieľať ju na krme a pri krmelcoch! Pre lepšie pochopenie dám prirovnanie. V zime xy zavesí búdku pre sýkorky a nasype tam krmivo. Čaká pripravený so vzduchovkou v teple obývačky. Keď tam sýkorky priletia a zobkajú, potvorí okno a tak ich tam vzduchovkou pekne po jednej postrieľa. Je to úbohé a chrapúnske však. Ďalšia vec ,čo sa mi na poľovníctve nepáči je ten, že poľovníctvo (rozumej samotný lov a odlov v revíri najmä v nočných hodinách ale aj cez deň) nie je nikým a ničím kontrolovaný !!! Práve tu dochádza veeeeľmi často k zatajovaniu a nepriznaniu úlovku, k pytliactvu a privlastňovaniu si diviny, trofeje. Zhrnuté a podčiarknuté, poľovníctvo je veĺmi výhodný biznis pre poľovníka. Poľovník /česť výnimkám/ upláca mäsom lekára, prokurátora, sudcu, policajta, úradníka, známych, atď. a má ho vlastne skoro zadarmo. Preto má „známych“. Predstavte si, že by sa poľovník poľovníctva vzdal. No veď to je nemysliteľné vzhľadom k uvedenému, veď to by dostal infarkt. Ozývajú sa hlasy, že niektorí poľovníci/česť výnimkám/ z jednotlivých združení veľmi zbohatli, resp. bohatnú. Robí sa to údajne tak, že poľovník fero mrkvička si individuálne zavolá kamaráta podnikateľa z iného združenia, alebo ešte lepšie zahraničného "hosťa", ktorý má záujem streliť načierno rysa, alebo vlka, medveďa. Alebo jeleňa vysokej bodovej hodnoty. Poľovník mrkvička mu to za vopred dohodnutú cenu umožní a šťastný lovec platí na ruku. Existujú hlasy a podozrenia, že niektorí poľovníci /česť výnimkám/ predávajú mäso nelegálne ulovených zvierat /rozumej upytľačených/ vopred vytipovaným ľuďom, ktorí prejavili záujem o kúpu zveriny. Jednoducho prišli na to že toto je cesta, ako zbohatnúť, získať kontakty, výhody, atď.
14) Obávam sa, že toto novodobé poľovníctvo je v príkrom rozpore s pravým poslaním poľovníctva a jeho myšlienkami. Dnes poľovníctvo nie je o úprimnej láske k prírode,lesu, zveri, starostlivosti, ochrane. Dnes je to o tom, aby si väčšina poľovníkov /česť výnimkám/ urvala z lesa za každú cenu a najlepšie hneď čo najväčšie množstvo mäsa,kapitálnych trofejí. Zver sa navnadí kopami koľkokrát aj zhnitého krmiva /rozumej vysype sa krmivo na zem/ a tam sa na ňu čaká a strieľa. Je to podlé,úbohé a poľutovania hodné!!! To je pravé poslanie poľovníctva? Veď už pomaly nevidieť ani jeleňa IV. vekovej triedy a je dôvodná obava, že štvrtá veková trieda vymizne nadobro z učebníc!!! To hovorí za všetko, ako sa prevádza chov jelenej zveri a jej lov.
15) Polovnici medzi sebou nemaju zaujem riesit pytliactvo vo vlastnych radoch lebo u nich prevlada rodinkarstvo, pecienkarstvo, falosna solidarita /cest poctivym polovnikom/. Kazdy na kazdeho cosi vie a tak sa jeden druheho sa boja a nejdu proti sebe. Polovne zdruzenie tvoria clenovia napriklad z jednej ci dvoch vesnic. Vsetci sa dobre poznaju su dokonca v rodine.Polovny hospodar a polovna straz su ich clenmi z vlastnych radov a ti musia spievat tak ako chcu clenovia. Lebo ak nie daju ich odvolat.
16) Na spolocnej polovacke v mesiaci november a december strielaju polovnici vsetku raticovu zver. Pytame sa preco to zakon dovoluje, ked napr. srnec ma parozky v tychto mesiacoch uz zhodene. Ako teda dokaze polovnik rozoznat pri spolocnej polovacke pri strelbe na srnciu zver ked bezi ci je to srnec alebo srna? Ved takto sa vystreluju z revirov kapitalne pocuvajte dobre kapitalne srnce. A toto je polovnictvo? Toto je chov zveri podla zakona? Hanbite a cervenajte sa pani /cest vynimkam/, nadavate na pytliakov ale vy ste este horsi ako pytliaci lebo ti aspon mali rozum a cit ku prirode, kym vy ho nemate a len predstierate.
17) Polovnici radi vyhlasuju ze maju radi prirodu ze su ochrancovia prirody, zvierat a ze kolko brigad musia urobit. Preco si teda neupracu po sebe a neodstrania z lesa ich stare ,zhnite rozbite a nefunkcne posedy rarohy a ine polovnicke zariadenia ktore svojim zjavom odpudzuju a narusuju krasu prirody? Na co este cakaju ze to odsranime my slusni obcania tohto statu za nich? Preco si to neodstrania z lesa ked je to v zmysle zakona ich povinnost? Z toho nemaju ziadny kseft tak preto ich to netrapi. ze ano. Preco ked robia niektori polovnici nove posedy na strome tieto k strome priklincuju, zohyzdia velakrat zdrave krasne aj 100- 150rocne stromy naviac pri turistickom chodniku a narusia esteticnost krajiny? Ved to je to protizakonne.Preco robia protizakonne ked sa hrdia ze miluju prirodu? Preco pri odchode z posedov zahadzuju plechovky od piva a flase od alkoholu do krikov? To je laska k prirode? Polovnici /nie vsetci cest vynimkam/ na jar brloharia-pustaju psa do nory zvierat. Uvedomte si pani polovnici ze vtedy ma jazvecica mlade a naviac je jazvec zakonom chraneny!!! Takze taka je polovnicka laska k zvieratam a prirode.
18) Zakon o polovnictve zakazuje pouzivanie umelych svetelnych zdrojov, noktovizorov pri love zveri Avsak niektori polovnici nato zvysoka kaslu a zakon nerespektuju /cest vynimkam!/ a veselo porusuju. Na puske maju osadenu baterku ba niektori ze aj nocne videnia a v noci z posedov na kope krmiva strielaju vsetku raticovu zver. Aj toto zakon zakazuje lebo v noci sa moze lovit z raticovej zveri vylucne len diviacia zver. Zakazane su aj tie kopy krmiva volne na zemi kdekolvek v reviri!!! a predsa to sypete!!! Uvedomte si laskavo ze vnadit sa moze zo zakona len diviacia zver a to ma presne stanovene pravidla dane v zakone /krmivo musi byt zapracovane do pody!!!, ostatna raticova tam musi mat stazeny pristup / musi to byt napr. oplotene/, vnadiska musia byt zakreslene v mape a nie vsade len tak sypat a mat 20-30 akoze vnadisk!!! Podaktori vedome naraz porusujete najmenej tri – styri zakony. Vam to nevadi? Cudujeme sa ze to nevadi predstavitelom statnej spravy, spolocnosti ktora vam dala doveru nosit a pouzivat zbran. Podla nasho nazoru by mal nosit a pozivat zbran len clovek spolahlivy, to jest taky ktory cti a dodrzuje platne zakony SR.
19) Najväcsie skody na zveri robia podla nasho videnia a indicii "legalni" (cest vynimkam), ktori sa schovavaju za zeleny mundur. Jednoducho pravda je taka, ze sucasne polovnictvo sa velmi zvrhlo a preto je nacase iniciovat jeho napravu, zmenu, pripadne az docasny zakaz.
20) Za premnoženie diviačej môžu v prvom rade polovnici = nesprávna sociálna veková a sexuálna štruktúra jej lovu- nesprávna selekcia -neselektívny odlov bachýň kancov, málo intenzívne strieľanie prírastku a lanštiakov, prekrmovanie na vnadiskách a podobne!!!). Ide o mäso a polovnik streli diviaka co vyjde ze ano!!! Ano je aj problémom rozšírenie monokultúr rôznych plodín najmä kukuríc, na ktore sa odvolavas a kde sa diviaky zdržujú v bezpečí takmer celoročne a v neposlednom rade aj miernejšie zimy ale neuvadzaj to ako hlavnu pricinu premnozenia! Jednoducho povedane, nezavadzaj!!!
21) Nevyhovarajte sa prosim na polnohospodarov a nemasirujte verejnost.Podme k veci. Viete kedy a preco zacali vnadiska na vsetku raticovu zver? Vnadiska zacali robit samotni polovnici po reorganizacii polovnictva po roku 1990 presnejsie asi v roku 1992-1993. Zanikli reviry vytvorili sa nove. Rozdrobili sa zdruzenia /rozumej vznikli nove mensie napr. 2000ha zdruzenia oproti povodnym zdruzeniam 4- 5000hektarovym/. Kazde nove zdruzenie aby malo co najviac raticovej hlavne jelenej a diviacej zveri v reviri a hlavne aby zabili co najviac kusov zacali co robit? No predsa prikrmovat sypat haldy krmiva mnohokrat pochybnej kvality na zem aby raticovu zver pritiahli /nalakali/ a stiahli z inych revirov len do svojho reviru!!! Ked susedia zo susediaceho polovneho zdruzenia zbadali ze im zver odisla k susedom a oni strielaju a "my" nie co zacali nasledne aj oni robit? No tiez prikrmovat, kydat haldy a haldy uz opisaneho krmiva na zem!!! A takto sa nakoniec predbiehali a predbiehaju a biju zver v noci s lampou na puske ci diviaciu, ci jeleniu, ci srnciu atd. hlava-nehlava az doteraz a pritom je to ZAKAZANE. Zakazane je volne sypanie hald krmiva na zem, strielanie jelenej a srncej zveri na vnadisku, strielanie na zver pomocou lampy na puske.
22) Ano, zeleni vidia rysa a vlka ako konkurenta, ktory im ukrajuje z krajca. Toje vsak jedna strana mince. Druha je ta,ze medved, vlk moze priniest do pokladnice ci kesene slusne prachy.Ako? Asi niet zeleneho, co by netuzil po trofeji rysa, vlka, medveda /je to aj z dovodov istej spolocenskej prestize/.Pozve sa host ktory je ochotny platit za trofej.Dopredu sa dohodnu na cene.Ked host streli, plati kes. Za medveda orientacne 3-8 tisic € atd… Prave o tento biznis ide. Preto sa podla nasho nazoru masiruju obcanom mozgovne, posobi sa na povedomie,vytvara sa tlak, v tlaci atd. zamerne pise ako je medved, vlk premnozeny a skodlivy a ze ho treba cim najviac strielat, strasi sa bu bu bu. Podla nas je to ucelove a chce sa tym dosiahnut aby aj spolocnost tieto selmy odsudila,vytvorila tlak na vladu a stat co by zelenym /cest vynimkam/ velmi hralo do karat. Velmi im totiz vadi ze nemozu tieto selmy len oni sami obhospodarovat.

slusnychlap

Videl som to video na youtoube, aj prvé, a aj toto už zostrihané upravené druhé.
1. 100 x opakované klamstvo nebude pravda
min polovica je z inej krajiny, aspom ste mali premazat zvuk aby nebolo počuť reč
2, viete niečo o ochrane zveri, krmení, redukovaní stavov, liečení pri chorobách, zbere informácii o zveri pre veterinárnu správu, atd atd.
3. z okna petržalskej kancelarie to vyzera super.už ste hovorili s chlapom ktoremu vlčica za dva dni zabila 25 oviec?
kupil ich za posledne peniaze. mal ich doma v zahrade. prečo to nedáte do videa ?
4, Platite za revír 10 000, alebo 20 000, alebo kolko štátu plus krmivo sol, čistenie chodnikov (aj pre turistov)
a ked sedite na posede a čakate už tretí den na výradového jelena tak sa tam objaví 5 ukričaných polonapitých turistov s detmi?
5, viete prečo sa striela výradová zver? nemáte ani páru. ak by sa to nerobilo tak takeho jelena akeho máte na videu by ste videli len na starých obrázkoch.
a dalej sa mi už nechce písať, skuste si to prečítať a potom mudrovať
ja viem že aj za zlodejov dreva pri ciganskej osade môže polovník.