Problemy s pamäťou

Príspevok v téme: Problemy s pamäťou
global

Dobrý mám tak problém študujem na VŠ a keď sa niečo naučím napr. na skúšku celkom to viem, a čím viac času uplynie tým viac to zabúdam a to hovorím radovo v hodinách. Väčšinou kým sa ráno vyspím niesom schopný ani zrekapitulovať názvy hlavných tém ktoré som sa učil. A pritom tesne po učení kľudne poviem bez problému aj o čom boli. Jednoducho po spánku akoby mi ostali len veľmi čiastkové informácie s toho učiva. Zapamätám si nejakú vetu napr., že system s kódovo deleným multiplexom CDMA ma šumový charakter a nejaký vzorcec dajme tomu ale pritom som sa učil toho oveľa viac a to už ani bohovi si nespomeniem. A nemôžem isť na skúšku, že si o tom pametám jednu vetu o troch slovách a jedne vzorec o danej kapitole učiva :D

Bol som aj na magnetickej rezonancii kvôli inému problému a tam mi zistili, že mám nejakú časť mozgu slabšie prekrvenú tak mi dali tebokan 2 denne po 40mg. A mám aj ADHD diagnostikované a beriem na to Stratteru. A kedže mi zistili aj tetaniu mi ešte dali Neuromultivit 3x a magnerot 2x denne pričom neuromultivit obsahuje vitamin B12 vo veľmi vysokých dávkach ktorý je udajne tiež vinikajuci na pamäť. Okrem toho som si sam predpísal 3xdenne omega 3 mastne kyseliny ale to je len doplnok a mal by byť prospešný ale moc to nepomáha zjavne. Doktor vravel, že omega3 su len dobre takže je to ok.

Ide o to, že potom na skúškach vyzerám ako debil hlavne pri ústnych kde by som mal ako vysokoškolák vedieť rýchlo reagovať na otázky ale ako keď si neviem spomenúť....Ešte dodám, že písomne skúšky mi prídu lepšie mam čas aspoň porozmýšľať ale aj tak niekedy až z päty ťahám pri reprodukcii tých potrebných informácii ktoré som kľudne deň dozadu tesne po učení vedel.

Poradte ak niekto mate podobne problémy a nejako sa vám to podarilo vyriešiť. Prosím nepíšte mi o parazitoch a také veci mi fakt nijako nepomôžu :D

global

Chlape samozrejme kým som šiel na vysokú tak na IQ testoch som bol na tych komplexných u psychológa. Ich trvanie je cca 4 hodiny a testuje sa tam 9 subtestov vrámci IQ testu výsledok bol nadpriemerne inteligentný. Takže tým, že som neinteligentný či ako si to napísal to nebude asi problém mimochodom už som štvrták študujem na elektrotechnickej fakulte telekomunikácie. Ale vzdá sa mi, že v poslednom čase sa to ešte viac prehĺbilo a už si fakt mam problém strašný spomenúť.

Ipsik

A ty nemáš doma akvarijné rybičky, ak sa môžem opýtať? Ja mám doma aj pyrane, vieš, aká je to super hra: odhryzne, neodhryzne.
Ja sa nehrám poč. hry, lebo ja idem až do extrémov, ale zase s formičkami v pieskovisku bez kamarátov sa už sám nemienim hrať. Už som to povedal aj mame a je zásadne proti tej hre, ale som na nej trochu závislý. Mal by som ísť na liečenie? Čo mi tam predpíšu ako súčasť substitučnej odvykačky. Rubikovú kocku? Toto nedám kámo, nízke IQ, menej je viac, ide sa ďalej:-)

Ipsik

Asi by si mal vyskúšať viac spôsobov učenia, napr. si to píš, viem, že je to prácne, ale vrýva sa ti to potom priamo do pamäti. Ty sa učíš dajme tomu čítaním a pri tom si možno vizuálny typ. Skús porozmýšľať nad tým. A baví ťa to vôbec, čo sa učíš? Ak nie si motivovaný, tak si toho veľa nezapamätáš. Podľa mňa ani veľmi byť nemôžeš, lebo veľká časť učiva je demotivujúca. Napr. sa uč o Válenčnej teórii, "paráda", že? Učiť sa slovíčka pomohlo mne osobne, keď som mal veľké problémy s pamäťou. Na strane druhej si nemyslím, že by trebárs počítanie príkladov malo pomôcť s pamäťou, nie, to isto nie. To nemá zmysel.
Dobre, že si mi pripomenul pamäť, mám doma akvarijné rybičky a už sú nejaké tučné. Zajtra s tým tučným karasom zájdem k veterinárovi, aby mu zmeral hladinu cholesterolu v krvi. Nezdá sa mi a bojím sa, aby ho v tom akváriu nevystrelo. Mám ho rád, hovorí mi často super fóry:-)

global

no ten tebokan na slabo prekrvenú časť mozgu je lekárske ginko a beriem ho rok už a beriem už vyše pol roka aj omega3 ako výživový doplnok a nepomáha

WHISPER

skus piť ginko biloba čaj (klember) kupiš v kazdom obchode + dr.max ginko biloba vyzivove doplnky... mne to pomaha, beriem hlavne koli nizkemu tlaku