Umelé oplodnenie - váš názor

Príspevok v téme: Umelé oplodnenie - váš názor
Simi30

Ahojte. S priateľom sa nám už dva roky nedarí otehotnieť prirodzenou cestou. Najprv ma "dávali dokopy" na endokrinológií, potom sme boli na spermiograme = v tomto momente všetko OK. Nerobíme si zatiaľ stresy, ani nepanikárime. Priateľ navrhol, načo čakať, pome na umelé. Bijú sa vo mne dve veci. To, že dieťatko veľmi chceme a to, že mi to trochu príde tak, ako by sa človek povyšoval nad prírodu. Proste keď si to telo samo neželá, prečo to siliť. Ale tá túžba... :(
Sme spolu 8 rokov, máme obaja 30 rokov.

Simi30

0vecka - hej a nedokážu zniesť, keď s nimi nesúhlasíte. Posledný príspevok som už odignorovala, lebo to by nemalo konca kraja. Niektorí ľudia fakt nevedia, čo so sebou.

Simi30

0vecka - no pani sa do mňa začla navážať, ako sa vôbec opovažujem, keď nie sme zobratí...
Všetka výbava je na ceste, tak uvidíme. Tiež by som radšej ešte počkala /priateľ je už nedočkavý :) /.
Btw - áno, viem ako to prebieha. Ale treba tomu dať nejaký názov, keďže to nie je prirodzený spôsob :)
Ďakujem.

Simi30

Marosko-n - no ja som zmenila stravovanie už 4 roky dozadu + zaradila som pravidelný pohyb. Vajíčka máme LEN domáce a ryby konzumujem 1-2x do týždňa. S tou B12-kou ďakujem za radu.

0vecka

zase hadky a overene rady...

imho ak este nepouzivate ovulacne pasiky a nejete kys listovu tak by som na umele oplodnenie nesiel. skusil by som min pol roka a ked to nevide tak idem na umele oplodnenie.

btw umele oplodnenie v podstate ani neexistuje. Princip je prirodzeny akurat kroky ktore vieme preskocit sa spravia v labaku umelo ale inak tam nic umele neni, a preto akekolvek vyhrady su uplne mimo.

Marosko-n

Máte kyslé prostredie, treba jesť zásadité potraviny aspoň pol roka a manželovi chýba B12, treba jesť viac domácich vajíčok a občas ryby.

Simi30

kilopus - on to vie. Odporučil ma aj mojej endokrinologičke. No uvidíme, čo bude. Čakal na ten spermiogram. A dík moc :)