Tehulky-prosím o názor -hernia v 26.t.t.

Príspevok v téme: Tehulky-prosím o názor -hernia v 26.t.t.
esti7

Ahojte všetky tehulky, poprosila by som Vás o názor, ak ste sa stretli s rovnakým problémom, aký trápi mňa. Som v 26.t.t. a zistili mi herniu v ľavej inguine, presnejšie ľudovo nazývaný pruh v ľavej slabine. Odporúčania:kontrola na chir. amb. o mesiac, v prípade zhoršenia ihneď tzn. pri "zaškrtení ihneď operácia:(...).
S pánom dr. som sa napokon "dohodla"(aj keď on bol priklonený ihneď k operatívnemu riešeniu), že sa budem šetriť, no uvažujem, že po sviatkoch pojdem na operáciu, aby sa mi náhodou nezaškrtila... Potiaže zatiaľ nemám, len keď dlhšie stojím, tak ma to pobolieva,aj to nie vždy... nieje vždy viditeľná-vydutá. Niekedy sa mi nevyduje celý deň, resp. až večer. Chcela by som sa Vás opýtať maminiek tehuliek, ako Vašu situáciu riešili lekári... . Myslím, že najbezpečnejšia je operácia, čím skor, tým lepšie, aby sa steh zahojil do porodu. Ďakujem pekne za Váš názor a odpoveď... a krásne sviatky:)

kajadd

Aj ja mám otázku, moje prvé tehotenstvo pred 4 rokmi sa začalo dobre, v siedmom mesiaci ma niečom pichávalo v brušku pri pupku, a tak ked sa to už nedalo vydržať išla som na pohotovosť, a tam si ma nechali, aj keď kontrakcie neboli podľa prístrojov, a aj bábo bolo o.k, bežné magnézium a kľud na lôžku tým, že som sa nehýbala bolo mi už v celku dobre.....Po pôrode na druhý deň ma staršne pichalo brucho raz naľavo od pupka a raz napravo, a nedalo sa mi fungovať normálne.dvíhať malého, aj tlačiť kočík .. a začalo sa to stupňovať.........chodila som kade tade, dozvedela som sa vždy niečo nové...aj magnetická rezonancia chrbtice stanovila nejaké problémy, ale ani rehabilitácia mi nepriniesla nič dobré, resp. lepšie......pátralo sa dalej...chirurgovia mi našli herniu ale každý inde, a tak neviem či ju vlastne našli, alebo ako to je.........vykleńovať sa mi nikdy nič nevykleňovalo, a tak je to čudné, možno ju mám vnútornú....nemohla som chodiť ani poriadne do obchodu lebo len som chytila košík do ruky a už ma tak ukrutne pichalo v okolí pupka, že sa to nedalo vydržať....tak maq objednali na operáciu, v tej dobe som ja aj malý ochoreli a tak som to odovlala...o pár mesiacov nato som otehotnela a teraz som raz mala silný atak , ktorý mi po príchode do nemocnice skončil...na druhý deN som išla na chirurgiu, v 4 mesiaci a povedali mi, že nevidno nič také strašné..a že ak akútny stav nastane tak sa to bude operovať...čo si teraz neviem predstaviť ....som na pn..snažím sa oddychovať..inak chcem sa spýtať či možete s tou herniou sedieť lebo mne sa to v sede zhoršuje a potom už stav nie je kludný...teraz som v 6 mesiaci a aj to že ležím mi raz sparví dobre inokedy aj to mi podráždi stav.........bojím sa ..

ja20

ja sice tehotna nie som ale slabinnu prietrz som mala. tiez mi dr vravela ze to treba operovat lebo by to mohlo v tehotenstve robit problemy.ked ma operovali mala som 11.teraz mam 22.inak ako operacne sa to odstranit neda.

esti7

Magdi22 ďakujem za názor, ale slabinové hernia je v tom nebezpečnejšia-rizikovejšia ako pupočníková, že sa može kedykoľvek zaškrtiť a potom tie komplikácie si nechcem predstaviť a ešte miminko v brušku:( Preto chirurgovia radšej slabinovú operujú, lebo hrozia komplikejšn... Mám kamarátku, ktorá je približne rovnako tehu ako ja, len o nejaké tri týždne v predu a pri druhom dieťatku mala taktiež pupočníkovú herniu, všetko dopadlo OK, no a teraz nemá chvalabohu žiadnu:). Prajem Ti, aby operácia dopadla v poriadku, nech ste všetci zdraví:). Všetkým krásne sviatky.E.

magda22

ja mám herniu pupočnú no a keď som bola tehotná,čudovala som sa,prečo mi pupok vyčnieval von-bolo to vidno aj cez šaty,a iným mamičkám nie.vynosila som dve deti a nič sa nestalo,ale keď som čakala tretie dieťa,gynekológ ma radšej poslal na chirurgiu a tam mi lekár predpísal na mieru robený brušný pás-taký na posúvanie na suchý zips,keď sa mi zväčšovalo bruško.keď som sa ním opásala,bol dosť pevný a tak som sa bála,aby dieťatko malo dosť kyslíka,miesta,aby sa dostatočne vyvíjalo,tak som ho nenosila stále,iba keď ma bolelo bruško.ináč všetko dopadlo o.k. a teraz,rok po pôrode sa chystám na operáciu.

esti7

Milá ela5896, ďakujem pekne za prianie, ja takisto tebe a všetkým, ktorých ľúbiš prajem krásne sviatky, s rodinkou som sa poradila, po sviatkoch by sme zašli za jedným super chirurgom, ktorý nám už pomohol, dúfam, že dovtedy budeme v pohode. Ja sa len trošku bojím, ale na druhej strane, keď zašívajú maminky v nejakom piatom, šiestom mesiaci a dieťatku sa nič nestane, verím, že dopadneme dobre. Len ten strach tam je.... No ale pre malinkého anjelika vydržím všetko. Ešte raz ďakujem a drž sa:)

ela5896

aHOJ MILA BUUCA MAMICKA, ja si myslim ze by si mala ist na tu operaciu cim skor tym lepsie..... porad sa aj s rodinou aj s inimi lekarmi.... drzim palce a taktiez prajem nadherne sviatky :) papap