Dlzka spanku

Príspevok v téme: Dlzka spanku
linda_s

Mam 19 rokov. Kolko hodin ste spavali v tomto veku? Neviem ci je to problem, no ja som schopna prespat aj pol dna, inak sa necitim prilis vyspana a oddychnuta.. No ten vydatny spanok mi ukrajuje prilis vela casu.. nejakych osem hodin spanku, to mi nestaci :(( Nie je to len otazka vikendu ze si dlhsie pospim.. stavalo sa mi ze som spala aj 14-16 hodin.. a to v obdobi, kedy som nemusela vstavat, takze som sa zobudila az sama prirodzene...

FilipQQ0

shyngy

Ak posilujes v posilke a mas 168 a stale posilujes co ja wem 1 . 2 roky rast sa ti zastavi a uz nevyrasties ale ak neposilujes tak vyrasties tak ze budes hlaVU O ZArubne trieskat :))

shyngy

mam takmer 15 r a vyssku mam 168 cm :D a chcel by som sa spytat ci vyrastiem do vysky aspon 176cm v rode mame ludi ktory niesu pod 175 ale nejak ma to sere lebo som za 2 roky nic nepodrastol absolutne nic :( vyrastiem este vobec?

baily

hm ked spis tak bud rada kks ja sa vecinou zobudzam vposlednom case o piatej a vobec nemozem spat us pomaly vyeram jak zombie zavisly na kofeine a to mam 16

rockerka

ak si stále unavená niečo v tvojom tele nie je v poriadku. chod za všeobecným lekárom a ten zistí čo je vo veci, prípadne ťa pošle za nejakým odborným. v každom prípade skús spať najviac 8 - 10hodín a nie cez deň ale cez noc!!!!!!!!!!!!

radca

linda,

toto byva vacsinou sposobene hormonalnou nedostatocnostou-nedostatkom hormonu kortizon, ktory vytvaraju nadladvinky. Ta nedostatocnost moze vzniknut po dlhodobom strese-napriklad aj pocuvanim hlasitej hudby, jedenim sladkosti atd.

ivuša

cau, linda, ja som v tvojom veku spavala tak 8 hodin, to bolo idealne..no a pori skole a vsetkom moznom sa to redukovalo sem tam aj na 7, co sa dalo zvladatr..no a caz akademicky to bolo 6 hodin a dalo sa to celkom dobre zvladat ... vlatstne som potom este dlho cez prazdniny spavakaltak po menej ako som si navykla .. ale ideal je tych 8..napriklad, ked mam pred skuskou za 2 dni, redukovany spanok priemerna na 3,5 hodiny, potom dam dalsi den aj tak len dakych 9 hodin, dako viac si moje telo neziada...ale tiez mam take dni, ze sa ostanem vyvalovat v postali, ked sa zobudim a potom som cely den taka unavena a nevyspata..takze ako nahle sa zobudim, vyleziem z postele :)

xperience

ak potrebujes tolko spanku kolko spis tak nieje podla mna problem napriklad ja spim asi len 8 hodin a som sivezi a moja priatelka ta by hajala aj cely den :) takze kazdemu chuti spanok inac

poliewoocka

Adekvatna dlzka spanku je asi 8h.
Pocas spanku sa regeneruje pecen,pokozka,svaly, a i.Cloveu,ktory je este vo vyvoji,cize rastie sa predlzuju kosti dost intenzivne,pretoze vtedy je na ne takmer nulova zataz na platnicky,kosti a klby.