Znizena telesna teplota pod 36 a menej

Príspevok v téme: Znizena telesna teplota pod 36 a menej
marienocka

Chcela by som vediet ci je normalen ked mam teplotu ked som zdrava 35,4.Teplotu nad 36 som mala ked som bola mensia (teraz mam 15) a dva krat v zivote som mala 37.8.Neviem ci je to normalne ale mne sa to zda divne a ked uz som chora tak mam teplotu 36 o nic viac.Da sa to nejako zmenit alebo liecit ak to je choroba?Dakujem

M1m2

Znizena teplota je aj slaba cinnost stitnej zlazy.

Zistili ste po tolkych rokoch nieco? Pripadne upravilo sa to samo?

Severka

ja mám teplotu 35,2 a je mi zima a musím sa teplo obliecť a potom je dobre. A celý deň mám mám ľadové ruky a nohy. A v noci ma niekedy striasa zima. A keď si dám teplú polievku tak ma síce zahreje ale na chvíľu. A padajú mi vlasy nie až v takom hroznom množstve ale keď sa kefujem tak tam ostane guča vlasov a mňa deprimuje a hlavne keď si robím účes toľko vlasov mi ostane v ruke. :-( a cítim vyčerpanosť a malátnosť a neustále chodím na WC a hlavne na veľkú keď sa najem väčšie množstvo jedla. Neviem čo mi je. Krvný obraz bol v norme všetky parametre. Problém je vo vitamínoch a mineráloch??? Draslík, sodík, chloridy, homoglobín sú v norme. Žeby jódu by som mala v malom množstve?? Však každý deň zjem 5 - 8 strúčikov cesnaku. A ten má jód v požehnanom množstve. A cukor?? Bola som na lačno u lekárky a ona mi urobila na cukor test a dopadol v norme. Cholesterol mám v norme. Pomoc ľudia. Hormóny štítnej žľazy mám v norme ale mám protilátky proti štítnej žľazy ale tie nie sú vysoké. A čo nadobličky na tie mi ešte nemerala testy na hormóny. Ale neviem či je aj regulácia v poriadku. Kto má to čo ja??? Nechty sa mi zlomia a rýchlo narastú sú síce pevné ale zároveň krehké. A mám problémy so sústredenosťou a bývam nervózna a do ničoho sa mi nechce. A bolieva ma hlava a bývam často smädná. Ale cukrovku nemám ani prvého a ani druhého typu. Čo to je?? Obličky mám v poriadku, pečeň tiež. Aj na to mi robievali testy a boli v norme. Mám miernu arytmiu ale nie je vážna. Stres to zhoršuje. Zhoršuje sa mi zrak :-(. Črevá tiež mám v poriadku bola som s nimi na vyšetrení.

GoFruit

Moze to byt nedostatok jodu. Skus objednat od damiana lugolov roztok. Nizka teplota je často z nedostatku jodu. Skus nemas co stratit.

minoq987

Aj keď je to dosť opozdené, pridávam svoje skusenosti s nízkou teplotou.
Mám už 55 rokov a čo viem, mám teplotu medzi 35,3-35,8 už viac než 20 rokov.
Najprv mi začínali mrznúť nohy najmä v noci a dnes je často silný pocit chladu aj vo väčšej časti tela pri nečinosti, hlavne v noci, čo ma často prebúdza. Všetky vyšetrenia sú OK, aj na štítnu žľazu. Nemusí sa to prejaviť u každého, nechcem strašiť. Lekári to nepovažujú za nič vážne, dokonca sa im to zdá hypochondrické, hoci tú nízku teplotu som mal u nich nameranú. Rád by som prijal káždú radu aj od laika, len nech to pomôže.

sob rudolf

AdamKrt presne tak. Digitálny teplomer slúži na meranie telesnej teploty v telesných otvoroch (ústnej dutine, v rekte - neodporúčam kombinovať:)).

muc

riko, ked este aj napises kde ortutovy teplomer zohnat, tak to bude ok. nakolko cca pred 2 rokmi ich stiahli komplet z predaja. aj ked su najpresnejsie, ale zial, nezozenies ich nikde v EU

AdamKrt

Tiez som si myslel, ze digitalny teplomer meria zle. Potom som prisiel na to, ze v ustach pod jazykom meria uplne presne.

riko

zožente si ortuťové teplomery a premerajte si teplotu tak 5x spravte priemer a potom uvidíte akú máte reálne teplotu.. Digitálne teplomery vykazujú odchylku pri meraní aj pri opakovanom meraní. Sú iba orientačné. Asi preto že stoja pár šupov a to je podľa výrobcov 10€. Takže teplomer okolo 40€ je presnejší - ževraj podľa ich osobného vyjadrenia. (MicrolifeIFR)

RNG

Nizka telesna teplota pri plnom zdravi inac je prejavom casto znizenej funkcie stitnej zlazy(sprevadzane casto s unavou a priberanim) a niekedy znizenou adrenalnou cinnostou(syndrom vyhorenia a podobne)
Stitna zlaza potrebuje doplnok jodu, s adrenalnymi je to komplikovanejsie, ale aj tam jod casto pomoze.