nechcem prehanat ale vsak to nie je rakovina?

Príspevok v téme: nechcem prehanat ale vsak to nie je rakovina?
elles

Mam taky problem,nieco mam s pravym prsnikom...ked si robim samovysetrenie tak mi pripada vsetko v pohode no mozno si ho aj robim nespravne,no niekedy je to dost zriedka ked sa nadychnem tak mi pri nom zaboli a teraz akosi ked si ho pod pazuchou stlacim tak citim bolest.ale nie je to bolest aku citi clovek ked si stlaci kus koze ale ina taka palcivejsia.....moze to byt nieco alebo to iba prehanam? u nas sa rakovina prsnika vyskytla uz dvakrat z toho jedneho clena obrala o zivot. mam 21 rokov

lurika

Súhlasím s Katty,Preto,že máte toto ochorenie v rodine treba začať s gyn,prehliadkami skôr a lekára o tom informovať. Ja som mala CA prsnika a moja dcera/23/chodi už 5 rokov na prehliadky a raz za rok na CT prsnikov.V tvom prípade ide možno len o prejavi v prsnikoch spojené s menštruačnym cyklom,ale netreba sa na to spoliehať.Objednaj sa .čo najkôr u gyn.budeš spokojnejšia.

wowo

ja som to iste mala, rok som sa nevedela odhodlat ist na vysetrenie ,potom som sal ako samoplatca kedze som zila v Brne na onkolog ustav ,tam maju najlepsi ulatrazvuk a bola to zvecsena prsna zlaza.Chod za gynekologickou ak je dobra posle ta na ultrazvuk ,,,vyborny su v bratisalve v karlovke na ultrazvuku a mamografii.toto je len teoretizovanie a strach, treba to vidiet ci sko a budes mat o starost menej.NEBOJ SA

katty081

no ok. tak v prvom rade, podla toho co pises si nemyslim ze mas rakovinu, lebo to by si si nahmatala hrcku ked ta to boli, pretoze na zaciatku rakovina neboli. po druhe, kedze rakovinu mali tvoji blizki, tak sa chod objednat na gynekologiu na bezne vysetrenie a povedz doktorovi o vasej rodinnej anamneze a on by ta mal poslat na podrobnejsie preventivne vysetrenie. To aby si vedela ze si ok. Ako som ti uz spominala tu moju kamaratku, tak jej navrhli ze jej spravia geneticke testy ci aj ona ma nabeh na rakovinu prsnika. Zamietla to, lebo vraj nechce to vediet keby to nahodou vyslo ze nesie ten gen zodpovedny za vznik rakoviny. No neviem ale ja na jej mieste by som to chcela vediet. Ale vratme sa k tebe. OBJEDNAJ SA U GYNEKOLOGA!

katty081

no je najvyssi cas aby si isla, no sice ja som tiez bola prvykrat ked som mala 21, a bolo to v pohode. On sam ti prehmata prsia a ukaze ti ako si ich mas sama spravne vysetrovat. Sice moj prvy gynekolog mi ani raz nevysetril prsia co som k nemu chodila, tak som ho vymenila a teraz co mam tak je ok. Sam mi vzdy vysetri prsia aj pod pazuchami a som spokojna. Ak ste uz mali v rodine dignozu rakoviny prs tak v tvojom zaujme by som isla raz za cas na vysetrenie na onkologiu. Mam kamaratku kt. mama zomrela na rakovinu prsnika a teraz chodi raz do roka na vysetrenie na onkologiu kvoli prsiam.

elles

ak si robim samovysetrenia spravne tak nie nenahmatala....no a nie nestlacila,tak isto som si stlacila i lavy a nic