dietatko-strava

Príspevok v téme: dietatko-strava
smajlik

mamičky,poradte moj 16mes.synček
papá len čo on chce.same joguty,vyživy,ovocie.ked mu dam masko zo zemiakom,ani usta neotvorí a radšej celý den nebude jest.nechce žiadnu teplu stravu.čo varíte vy drobcom poradte niečo zdravé a chutné.ráno a večer mu ešte dávam dojčenské mliečko vo flaši,dokedy mu mam dávat mlieko, nieje na to už dost velký,nemal by už večeru jedávat s nami trebars zeleninu s vajíčkom?bojím sa že ked neje masko a zeleninu aby mu nechýbali vitamíny a bielkoviny.dakujem.

miaa

no som prekvapená,superstranka ešte si tak ukradnút pár hodín času a idem na to,lebo je tam toho stráááááášne moc.tešim sa a dakujem:))))))))

hula

Moji chlapci budú mať 1.7.-5 rokov,a ešte som na predlženej materskej.Pre mňa to bolo náročne,aj preto,že som sa snažila byť perfektná,a keď mi niektorá mamička hovorila o pokrokoch svojich detí,a moje to ešte nevedeli,mala som pocit,že som zlyhala,že som nanič mama.Keby som ešte mala ďalšie deti,tak by som to už tak neriešile,a nezaťažovala by som sa s tým.Ale išla som podľa múdrych knižiek,k tomu sem-tam ,,dobrá rada,,a len ja som bola na konci zo silami.Pozri si tu stranku od liieennkki,sú tam dobré veci.Aj tie finty skús,čo tu spomínala.My sme mali pri stoličkách medvedíka,a najprv išla lyžička jemu,potom deti.Pomaličky to pôjde ,uvidíš.

liieennkka

Este dodam, ze vsetko pisem s uprimnym usmevom, nechcem nikoho podpichovat. Tiez som o spravnej vyzive nevedela od zaciatku (ked som zacinala s prikrmami u dcery) a bolo mi to potom velmi luto, ze som ju krmila milacikmi a podobnymi vecami, ktore sa mi uz teraz vo svetle novych informacii, nezdaju velmi stastnym riesenim.

liieennkka

Mam 2-rocneho chlapceka a 3-rocnu dcerku. Pravdaze mam skusenosti s odmietanim stravy, ale spravnym pristupom sa mi vzdy podarilo presvedcit ich k jedeniu. Obaja papaju malo (aspon sa mi zda), ale prave preto sa najviac sustredim na to, co do nich predsalen dostanem. Ked mam ja pozitivny pristup k jedlu (i manzel), tak ani oni ho nebudu vypluvat, hadzat prec a pod. Vsetko je vo vasich rukach. Ked to inak nejde, skuste pouzit nejake finty - napriklad napichovanie zeleniny na vesele sparatko a krmenie sa navzajom alebo schovanie hodnotnych potravin do tych co im chutia (zabalit zeleninku do sunky, platku syra). Moje deti sice nejedia ani syr, ani sunku, ale v kazdom pripade je to lepsie ako ked vase deticky ziju len z chlebika a sladeneho napoja. Prave zla strava (s emulgatormi, farbivami, konzervantami, aromami) ma za nasledok detske alergie, caste nadchy, taktiez aj hyperaktivitu. Ked budu vase dietky papat pestro, budu mat lepsiu naladu a ulahci sa den aj vam. Prajem, aby ste ho mali hlavne prijemny a snad sa trosku zamysleli, ci by nebolo fajn zmenit zauzivane postupy.

liieennkka

www.babetko.sk

Nesuhlasim s vacsinou vasich reakcii, damy. Myslim, ze zanedbavanie vhodnej stravy je velka chyba. Vhodnou ´papinkou´ mozete predist chorlavosti deti a pod. Ak vas teda skutocne zaujima tema zdravej vyzivy ci vyzivy vobec (napr i problemy s jedenim) odporucam tuto stranku. Dufam, ze aspon jedno dietatko tymto ´zachranim´ ;)

miaa

ahoj hula,ja jej ani nevolavam to vždy ona mne,najprv sa 10min chváli ze jej malá je super dieta.a potom vzdy nasleduje otázka že aké pokroky zvláda moj..kašlem na to,mne sa aj tak moj malý zda byt šikovný a dost rozumný,presne ako si napísala každe dietatko je iné.ale si ma milo prekvapila že maš dvojičky,to je krááásne,aj ked len ty sama vieš aké náročne.kolko majú,ešte si na materskej?

hula

Ahoj Miaa,presne ťa chápem.Ja som išla až na doraz,ešte keď mi niekto tvrdil,ale však ty máš dve,to ma rozhodilo,lebo som nechcela,aby mali menej,preto,že sú dvojčatá.Neviem si predstaviť 9 mesačné dieťa ako sa pýta kakať.Moji chalpci začali chodiť na 12 a na 14 mesiacov.Ten čo začal chodiť skôr,mal neskôr problémy s chôdzou,vytáčal chodidlo dovnútra,museli sme chodiť na rehabilitačné cvičenia.Aj teraz ešte tú nohu sem-tam vytočí.Už nezdvíhaj telefón tej známej,budeš kľudná.pa.

miaa

hula dakujem si milá.mám známu,rodili sme spolu a žijeme od seba 100km,ona má dievčatko a každý mesiac mám stres lebo mi píše pokroky jej malej.bez plienok je od 9mes. a chodit začala v 8mes. ako ročná vedela pit sama z hrnčeka a povedat 15zvieratiek.no ja som bola mimo,vtedy,teraz ma to už nerozhodí.moj malý to ešte ani teraz toto všetko nedokáže:)