Pochorobne komplikacie

Príspevok v téme: Pochorobne komplikacie
DepQa

Ahoj.
Mam za sebou salmonelu (ci crevnu chripku), horucky, zimnice, dietu, hnacky, uz som bola v pohode a teraz mam afty. bolo ich viac ale ostala jedna mega afta aznemoznuje mi jest,pit,hovorit,uz je to tyzden.
stale ked je moja imunita na bode mrazu, pravidelne po chorobach ci navsteve zubara to mam. ale taka velka este asi ani nebola.
jem pangamin, b-komplex, c vitamin, vita glukan na imunitu, skusala som aj gel gel, ktory mi na to dala zubarka ale nie je to vobec lepsie.
co este zarucene pomaha pri aftach? to stipanie je hrozne, ohybam lyzicky.

DepQa

ja mám doma pastilky propolki sa to volá kde je vitamín C a propolis a od zubárky ešte Corsodyl dental gel, na afty, zápaly a bolesť ďasien

Ivka 1

Mne na to veľmi pomáha zubný gél s vysokým
obsahom aloe a propolisu. Afty a všetky zápaly v ústnej dutine sa mi veľmi rýchlo
zahoja.

fazula

mne dost pomahalo na afty z lekarne Cannadent - je to 1 mililiter flasticka, tusim 100 sk to stalo. velmi dobre. alebo Florsalmin na vatovu tycinku, alebo aj propolis som si davala, liecilo to, viackrat denne ked si das, aj ti to znecitlivie, co je obrovska ulava. mna afty tiez trapia velmi casto.. viem, ze chyba je niekde inde, ale treba si pomoct aspon takto, zmiernuje to tu bolest a je to aj hojive. drzim palce

DepQa

nákazu?
nemávam takmer nikdy afty. stále zákonite len po chorobe, keď mám vyčerpaný organizmus a slabú imunitu. to si všímam už dlhší čas.
a v druhom prípade pravidelne po návšteve zubára.
doktorka mi povedala, že mám papať B vitamín a droždie, ak sa zas objavia. no z droždia ma od mala napína, tak papaám Pangamín a Vita Glukan, čo je komplex vitamínov A,C,E a hliva ustricová.
Ja len že takú mega aftu som ešte nemala a dosť jej to trvá sa zahojiť. Do týžňa som zvykla mať pokoj, ale táto, už to je týždeň a zatiaľ nič no.

RNG

depka, kazde jedlo sa da rozmixovat na uplne hladku kasicku,vcitane masa,rybatd., dokonca az na tekutinu, co mozes pit slamkou.
Na afty by som pouzil casto denne pol lyzicky kokosoveho oleja a tak isto casto lyzicku aloe vera. Obe su velmi hojive.
A nezabudaj na GSE, lebo niekde v tele tu nakazu musis mat, afty su len dosledok, nie prvotna pricina.
A ber probiotika, nemusia byt s jablkom.

DepQa

nebrala som antibiotika. iba endiex na hnacku a nejake kvapky na crevnu mikrofloru. a ta dieta bola iba pocas priznakov salmonely alebo crevnej chripky. teraz som na kasickach len preto, lebo ked mam afty nie som schopna prezuvat a drzat nieco dlhsie v ustach kedze to sakramensky stipe, cize len nieco ham a hlt ale aj pri tom placem. mam aj cervene dasna dost ciltive. co sa tyka jablk, to ja nemozem. po fotrovi som zdedila, ze ako nahle zjem jablko, proste tak mi to rozcitlivie dasna ze nedokazem zahryznut ani do chleba.
ale na to collostrum sa budem informovat v lekarni..

RNG

Este na collostrum, ked mas znizenu imunitu ber ho viac, 3x5 kapsul denne aspon par tyzdnov(ja beriem az 3x10 ked mam problemy a ver mi, problemy prejdu za par dni s pomocou collostra, ktore ma az 25% imunoglobulinov na vahu!

RNG

depqua, kto ti poradil tu dietu, ktora ti neda dostatok zivin a latok na regeneraciu tela poskodeneho chorobou je pablb.
Inaksi vyraz zialbohu na to nemam.
Predsa telo sa nemoze bez extra zivin regenerovat!!!!!
Ta afta je len dosledok infekcii v tele, zrejme nie si kompletne preliecena a po pouzivani antibiotik a z toho vyplyvajucich hnaciek mas znicenu crevnu floru(plesne, candida)
To musis adresovat v prvom rade precistenim a nasadenim spravnych probiotik.
Lyzica psylia, vysypat 15 kapsul collostra,zamiesat to dobre , zaliat vodou a rychlo vypit. Po dvoch hodinach zobrat dve kapsule dobreho probiotika s jablkom.
Po 8 hodinach to cele znovu zopakovat. Potom ber kazdy vece probiotika s jablkom aspon tyzden, kym sa ti nevytvori v crevach spravna flora. Probiotika potlacia plesne a kvasinky, vyrobia hromady vitaminov a obrannych latok.
A preboha, prestan dietit!!!Ked je telo oslabene, diety ho oslabia este viac! Ak mas problem s travenim, zober si enzymi na pomoc travenia.Aspon docasne, kym sa telo nezregeneruje a zacne normalne travit samo.

DepQa

zeleny cajik pijem :)
no prvy tyzden pocas super diety som mohla len banan, ryzovy vyvar, struhanu mrkvu a bebe keksy.druhy tyzden vsetko okrem ovocia, zeleniny a mliecnych vyrobkov. a teraz to je asi treti tyzden a som na rozpucenych bananoch, zemiakovom pyre, jogurtovych mliekach. proste kasicky co sa vela neomalaju v puse iba prehltnu.
takze uz zhruba 3 tyzdne bez kvalitneho jedla mozu asi sposobit tu slabost a vycerpanost. len sa zbavit tej mega afty. vraj je to lne o vitaminoch, ziadne lieky,ale to cakanie ma zabija. sa cloveku nechce ani dychat, vkuse to stipe.