AKO VLASTNE SKODI HAK NA ORGANIZMUS???

andulka2221

Ja beriem antikoncepciu už 5 rokov a môžem povedať, že sa mi nesmierne zhoršil zrak. Mala som ho úplne výborný a teraz nosím 2ky do diaľky. Môj gynekológ mi stále tvrdil, že tabletky s tým nič nemajú a keďže ja som sa v tom nevyznala, tak som mu verila. No teraz už neviem ako ho zlepším. Už jedine vysadiť alebo sa zamýšľam nad tým vaginálnym krúžkom.

RNG

dievcata, zregenerujte si oci zmesou specificky navrhnutou na oci, ako napr Ocuplex(vitaminy A, zinok, vytazok z billberry, lutein...).
Syndrom sucheho oka je z premnozenych virusov herpes, ktore napadnu slzove kanaliky a priskrtia ich, takze sa oko nemoze poriadne cistit.
Lahko sa to odstrani koloidnou striebornou vodou, ale virusy v tele treba adresovat antiviralnymi doplnkami:selen, zinok., Lactobacilus bulgaricus, L-lysin, aloe vera, echinacea, astragalus, lapacho, baza, GSE, oreganovy olej, collostrum,a najsilnejsi na trhu je chaparal(larrea tridentata)

lenuskaa

sjela, aj my uvazujeme o sterilizacii. Po dietati manzel pojde na vazektomiu, alebo mi podviazu vajecniky pri cisaraku. Nechcem si dat az do klimakteria Mirenu alebo co a furt sa do 60tky triast, ci neotehotniem...Inak sme na koitus interruptus kombinovane s neplodnymi dnami:) Hak uz brat nechcem, obavam sa toho, ze po vysadeni mi nenaskoci pravidelna ovulacia a clovek bude musiet chodit na vyvolavacky (dalsie hormony), aby dostal menzes...Kondom tiez nie, v manzelstve je to dost o nicom. V pondelok som ovulovala, tak dalsia milovacka bude cez vikend:))

igua

zavidim vsetkym stastnym zenam, ktore mozu brat HAK bez nasledkov. nemam nic proti antikkoncepcii z globalneho hladiska. ale s hak mam velmi zlu osobnu skusenost.
po polroku brania som zacala mavat take zvlastne psychicke stavy..proste som nic necitila, len obrovske prazdno! bolo to strasne! bola som psychicky na dne, s placom som prisla k doktorovi..ten mi nepomohol, vasadila som ju a hotovo. odvtedy sa citim fajn! a som stastna normalne osoba.
a este nieco, ked som ju vysadila, dostala som kandidozu, ktora sa mi casto vracia.
proste je to svinstvo...aj ked lepsie ako interrupcia. ale na co by mi bola ochrana proti pocatiu, keby som nemala chut na sex ani na zivot:)

vierka

ja som si myslela,že mi to neškodí.Odporúčala som ju aj pacientkám jak divá.Teraz po 10 rokoch brania/prestávky boli počas troch plánovaných tehotenstiev/som ju vysadila,lebo chuť na sex nebola žiadná,a to doslova.Prešli sme na kondómy a vyhovuje mi to.manželovi veľmi nie,ale ja som nemala pohodlnosť počas užívania HAK.to znamená:zhoršenie zraku/nosím okuliare/,mala som tzv.suché oči/okuliare mám 0,5.,/migrény a to strašné.Aj teraz ma pobolieva hlava ale to sa nedá porovnať.nervozita,a deň po milovaní som musela chodiť s vložkou,lebo to vytekalo zo mňa,hrozný pocit,aj napriek stálemu sprchovaniu.

jannna

ja mam na 1 oku poskodeny zrak- sietnica a kazali mi vysadit HAK,od vysadenia mám mierne zlepsenie,ale pockam si co povedia lekari.

ale preco

Ale kdeze :),vobec to nie je pracne.Ja som so svojim priatelom 3 roky a drzime sa toho.Nechraneny sex by som sa nikdy neodvazila mat (teda,myslim ze aj ta prerusovana suloz je ok,ked partner vie ako na to)ale nikdy som nechraneny sex este nemala.Preto sa vlastne cudujem ze preco kazdy ospevuje antikoncepciu,nemyslim ze by to bolo o tolko lepsie.Teda kazdy den to brat a tak,a iste je lepsie nic do seba nehadzat ako sa s tym nakladat,preto sa fakt cudujem,preco nikto z nich nespomenul obycajny kondom :-O.Vsak to mate vyhru,ci nie?Len ma nezneistite.Nic do seba nepchate,nic vam nerozhadze rovnovahu v tele a este sa aj chranite pred moznymi infekciami aj ked mate staleho partnera.fakt nechapem,no nic.

sjela

To je asi sila zvyku, ja som to v zivote nerobila s gumou a nedokazem si to predstavit. Nie je to moc pracne, myslim ked ste uz tesne pred stykom? Ja som za prerusovanu suloz, ale kebyze striedam partnerov, uprednostnim kondom.

sjela

Nechapem ze preco nevymyslia nieco pre muzov, ja mojho po tom ako otehotniem a nebudeme chciet mat dalsie deti, poslem na vazektomiu.

ale preco

Inak smiem otazku?Preco je vlastne ta HAK o tolko lepsia ako obycajny kondom?Roky pouzivame iba to.Nie je to skodlive,vsak je to iba guma,chrani pred infekciami,tak preco kazdy od toho boci?Ja fakt nechapem inak.Viem ze to nie je 100%,ale nie je velka pravdepodobnost ze sa roztrhne,to by to nik nepouzival.Podla mna je to najlepsie riesenie :-O