som este nato mlada???

Príspevok v téme: som este nato mlada???
Rika89

ahoj mam 20 rokov s priatel som uz 3 roky!ja este studujem on uz robi byvame spolu ja teraz nadalsi rok maturujem a neviem preco ale strasne tuzim po babatku ale aj po svadbe chcem sa usadit ale moj pratel este nechce a neviem! preco!moje kamaratky sa vydavali uz v 18 a niektore maju babetka uz v 16!mam uz nato vek???alebo je to spravne?

***

Ahoj koren,podla mna mas velmi dobre rady a vies dobre poradit,si aj veduci podla toho, co som citala.Mala som jeden problem.Ako by si postupoval ty v mojom pripade?keby sa stalo toto tebe, a napis mi aj z pohladu nadriadeneho cloveka...
nastupila som do prace,pracu mi podhodila kamaratka,uz od zaciatku sa to zdalo divne,ale kedze ma praca bavila,tak som sa to snazila nejak prehliadat.Lenze postupne,sa tam zacali diat divne veci,naschvaly a podobne.A este aj k tomu sa zvysila norma,kedze ja mam nejake zdrav.problemi tak som to uz nejak nezvladala.Uz som nevladala tu normu urobit,kazdy den 2dni som ju urobila a na 3den som nevladala ist ani do prace...vsimla som si,ze majsterka zacala na mna rozpravat pletky ved.zacali na mna pozerat ako na lenivca...po tych 2dnoch som nesla do prace,lebo som nevladala,a rozhodla som sa ,ze do prace uz nepojdem,lebo fakt som bola uplne znicena,tak som sla za ved.ze koncim.Ten mi navrhol,ze mi da inu pracu. Privolila som,lebo fakt som o pracu stala.Lenze zasa to trvalo tak necely tyzden a prehodila ma veduca s majsterkou zasa na pracu kde mi bolo zle/na tu prvu/tak bez mojho suhlasu ma chceli dat na pracu,kde pomaly, kazdy odmietal,ja som samozrejme tiez odmietla,lebo to nemozem robit /alergia/Pochopila som,ze tam pracovat nemozem, zasa som ostala doma a chcela skoncit.
Lenze ked som zavolala veducemu,ze koncim a chcela som vyplatu,tak sa ma pytal,ci som si to nerozmyslela.Zasa som zacala rozmyslat,ze skusim.No a za kazdym kolko krat som volala ved.stale sa na to pytal ako som sa rozhodla.Dohodli sme sa,ze nastupim,ale ze nemozem vsetko robit povedala som mu ako som na tom zo zdravim.Dokonca dvihol o par korun pracu ktoru mi dal a povedal,ze mam jeho slovo,ze nebudem pohadzovana.Lenze,ked raz ma tam nechcu urcity ludia,tak sa postaraju o to aby som tam nechodila...a veduci je na nich zavisly.
Zacali vselijake pletky,domysli si v akom smere.
Dokonca,ze chodim bonzovat,ja som prave proti bonzovaniu.A vedela som,ze kto chodi na kolektiv bonzovat.Ale prave ty bonzaci si najviac dovolovali a najviac toho zneuzivali.
Kedze nie som taka,tak ja som veducemu nic nepovedala,a radsej som z prace odisla.Uz po 2x
Nedokazala som povedat veci,co som videla a pocula na veduceho,ale na druhu stranu je mi ho luto,lebo on im veri a oni z neho robia hlupaka.
Co si myslis ty? mala som mu to povedat,alebo nie?Ty by si ako ved.chcel vediet take veci?a ako im to dokazat?Neviem ako sa na to pozera veduci,ze som odisla z prace,lebo ja som sa s nim chcela rozist v dobrom,nechcela som aby si myslel,ze idem prec koli nemu.Alebo koli tomu,ze nieco nedodrzal,nieco som mu naznacila,ale nemozem mu povedat vsetko,lebo som proti bonzovaniu,ale je mi ho luto,ze ho tak zneuzivaju-niektore!!!!a po 2x som sla do prace len koli veducemu,keby sa ma nebol pytal,ci som si to nerozmyslela,uz by som nikdy tam nenastupila.Napis mi svoj nazor s tvojho pohladu a ako by si sa choval ty/viem, ze mi to nepomoze,ale chcem vediet tvoj postoj/dakujem ti za odpoved.Pisem vsetko len zhruba,,lebo niektore veci ani pisat nebudem podrobne,najviac ma stve to,ze som prisla o pracu a dobreho sefa len koli hlupostiam.Niektore zeny si myslia,ze mam na viac plat a ze mozno aj nieco medzi nami je.Ale je to hlupost on ma svoju rodinu ja svoju.Mozno tam su sympatie,to nepopieram,aj z jeho strany aj z mojej/ale on si ma ziskal skor po tej ludskej stranke-ale jasne, ze je aj fesak/
este jedna dolezita vec,ty co ho najviac zneuzivaju su ludia ktory boli ako prvy ked zakladal firmu,takze im veri na 100%,a ked tam pridu nove tak viac rozhoduju o tom kto tam bude robit,oni ako veduci/postaraju sa totiz o to,ale takym sposobom,ze fakt znicia cloveka/nema sancu tam robit,clovek ktoreho tam nechcu a este nie je taky,ze sa neozve...a veduci je na nich zavisly,lebo musi sa pracovat.Zhruba asi tolko.dakujem za odpoved.

dudlicek

vies, niektori sa najprv snazia zabezpecit, aby potom dietatko malo vsetko, co treba a aj oni- auto, dom, ..atd... a potom, ked uz vsetko maju,tak je na dieta neskoro- zena ma 30 a sanca na dieta je velmi mala- mensia ako 50%- zijeme vo svete, kde je normalne dieta po 30tke, propaguje sa to, ale nehovori sa o tom, ake to ma rizika.

dudlicek

Ahoj Rika... ked citam, ze mate byt, priatel pracu a ty tuzis po manzelstve a babetku,tak si ymslim,ze rpeco nie...ved mas 20 a aj zo stranky gynekologov- najlepsie je amt prve dieta do 23- to je potvrdene, cize tvoj vek je uplne super nan po tejto stranke..poznam maminy,ktore mali takto deti,vysku robili externe popri babu a zvladli ju bez problemov,takze to sa tiez netreba bat, treba ist do toho...kedze vsak tvoj priatel sa na to este neciti...tak asi treba trosku pockat..aj ked je to tazke.. fakt chalani si chcu uzit mladost,dieta si v tej 20tke este vacsina z nich nevie predstavit, skus pockat tak rok-dva, no skus s nim chodit do spolocnosti mladych rodin s detmi,ak mas taku moznost,aby semtam medzi takymi bol,mozno skor ho to "chyti",alebo ak mas dajaku kamosku s babom, skus dakedy jej navrhnut, ze ak bude potrebovat,tak jej povarujes na jeden den babo a taaak,aby si ho tak troisku dokopala k tomu...proste chlapci su v tomto trosku pomalejsi... moj priatel ma 21 a este sa na dieta neciti,aj ked ja(18) po dietati uz teraz velmi tuzim..obcas pri nich musime byt trosku asi trpezlive :)...drzim ti palce :) urcite sa netrap tou skolou, a podobnymi problemami,pockaj na priatelovu tuzbu a posnazte sa :))

poliewoocka

Pardon, necitala som, ze mate vlastny byt:) ale aj tak, vydavky na dieta su dost velke...plienky, jedlo, drogeria, oblecenie, kociky, nabytok...

poliewoocka

Rika,
pred par rokmi bolo "v mode" vydat sa v osemnastich, do dvadsatpatky splodit dieta a potom sa starat o domacnost...
Da sa povedat, ze dnes je to trosku inak, aj ked biologicke hodiny tikaju neuprostne, je lepsie, ak si par vybuduje dostatocne zazemie a potom pridu deti. Osobne neuznavam, neodsudzujem, ale je to len moj ciste subjektivny nazor, nik so mnou nemusi suhlasit, mlade rodinky, ktore ledva dokoncili maturu, byvaju trebars u rodicov a spravia si babatko. Aka je sanca, ze si najdu dobru pracu, osamostatnia sa a daju dietatu vsetko, aby bolo stastne? Nie velmi velka...
Studuj, pokial sa ti da, uplatni sa, ako je len najviac mozne, nasetrite si na vlastne byvanie, zabezpecenie, dozrite, a potom, ked sa vyburite, nech sa deje, co sa ma:) Predsa len, mozno je to len tvoj chvilkovy osial a este nie si pripravena na taku obetu, co materstvo obnasa...

livka

Nuž ja ti svadbu ani dieťa v žiadnom prípade neodporúčam. Si ešte príliš mladá na takéto závažné rozhodnutia. Kam sa tak ponáhľaš? A hlavne, keď to nechce ani tvoj priateľ. To, že tvoje kamarátky mali deti v 16tich, svedčí o ich nerozumnosti - veď si tým zbabrali život. A ty si z nich neber príklad. Mala by si si radšej užívať mladosť a využiť tento čas na štúdium, cestovanie a nájdenie si dobrej práce. S dieťaťom na krku toto všetko bude problém. Aby si raz neľutovala, že si najlepšie roky strávila prebaľovaním a varením kašičiek... Dobre ti radím.

moniqa87

svadbu ti vyhovarat nebudem, kludne sa zoberte ak to tak citite (ale pozor, myslim obaja), ale na dieta je to este skoro, hlavne na neho, ved ma len 20 rokov a ty chodis este do skoly.... inak to, ze utiahnete byt este neznamena, ze dieta si aj po financnej stranke mozete dovolit.... ved si pozistuj od nejakych mladych mamiciek co kolko stoji, az odpadnes... uz len strava pre to male na mesiac ta moze vyjst az 3000.... tak bacha na vec.... si este mlada

koren

Rika, napisem ti nazor.. mam kamaratku, ktora sice nie je vydata, ale so svojim partnerom, mala babatko uz v dvadsiatich rokoch, ak sa nemylim, neviem ci to nebolo uz v devetnastich, ked dorabala maturitu. nebolo to preto, ze by sa im "podarilo", proste sa rozhodli zo dna na den a boli vtedy spolu len par mesiacov. dolezite je, ze sa na to citis byt pripravena a rovnako dolezite je, aby to tak citil aj tvoj partner, potom je vsetko v poriadku, potom to bude citit aj dietetko a budete mu schopni dat dostatok lasky, ktoru potrebuje zo vsetkeho najviac. a co sa tyka financneho zabezpecenia, myslim, ze ked uz vo svojom veku uvazujes o dietatku, tak mas v tychto veciach jasno a do nicoho sa nerutis s horucou hlavou.. vela stastia, dietatko s milovanou osobou je to najkrajsie, co ta moze v zivote stretnut..:-)