spigmentovany nechet

jajka001

zlomeny napol, prasknuty v strede, od stredu lozka presne. je mi luto ale neviem ti viac pomoct problemy s nechtami nemam tak ma to ani moc nezaujima.

nechtik

zlomeny na pol ? nechapem ako hm .. to by som musela vidiet .. no niekomu hnedne niekomu sa zlomi :) vsetci mame asi nieco :)xe a vies stym kladivom no to ze mi vzdy rastie novy hnedy od zaciatku ..a este sa chcem opytat ako myslis ze nenarastie zdravy ked sa poskodi lozko ? ako myslis ze narastie neaky sfarbeny alebo tak ? si to niekde pocula ci sitala ? inak dik ze so mnou diskutujes som ti naizaj vdacna

nechtik

jej ty si zlata dakujem :) no vies co dost to sedi a volny okraj mam chapat ako stvrtku nechtu ?taky pas ?no tak dufam ze ma toho zbavi,,, inak nechet sa mi nedobi ani nehrubne ale ostatne by sedelo ..

jajka001

ja fakt neviem takyto problem som ja nemala. viem ze ked si niekto buchne po nechte napriklad kladivom tak scernie. potom tusim zlezie a narastie zdravy. ale ked si poskodil lozko tak zdravy necht asi uz nenarastie.
mam na nohe necht co mi rastie stale zlomeny napol, ten som si asi niekde buchla. ale je normalnej farby.

alebo aj toto som nasla:

Čo je mykóza nechtov?

Choroby nechtov sa označujú ako mykózy, alebo hubové ochorenia nechtov. Ide o infekčné postihnutia nechtov patogénnymi hubami (nie všetky huby sú zlé a nebezpečné). Z toho drvivá väčšina sú vláknité huby alebo dermatofyty, ktoré infikujú nechty asi v 75 až 85 % prípadov, menej často sa vyskytujú vláknité huby čiže kvasinky, alebo kvasinkám podobné huby (asi 10 % postihnutia nechtov) a len vo veľmi malom podiele môžu nechty postihnúť plesne.

Mykóza sa v počiatočnom štádiu prejavuje žltobielym sfarbením nechtu na jeho voľnom okraji. Postupne naberá rozličné odtiene žltej, žltohnedej až tmavej hnedej, necht sa drobí a zhrubne až na niekoľko milimetrov. To všetko sú známky, že necht nerastie zdravý a nie je v poriadku. Infekcia sa šíri od voľného okraja smerom k lôžku. Keď si niečo také všimnete, navštívte kožného lekára.

nechtik

jajka poskodene loozko znamena ze je nechet tmavy vzdy ?a to odkial vies ?:)ze sa mi mohlo stat ze som niekedy niekde buchla a od vtedy to mam no je to mozne