biely jazyk

Príspevok v téme: biely jazyk
hally

ahojte, neviete mi niekto poradiť. už cca rok mám bielo povlečený celý jazyk, pri koreni ešte hrubšie,ktorý si snažím kefkou čistiť, hrubšia časť zíde dole, ale stále má biely výzor. A teraz sa mi zdá, Často mám angíny a zápaly hrdla, ale povlak ani po antibiotikách neschádza. Som fajčiar a ani poháriku sa nevyhnem, vitamíny mi veľa nehovoria. Može to byť nesprávnou životosprávou? Sú to plesne, alebo nejaká kvasinková infekcia? Nemyslím si, že som HIV poz., pozeral som HIVdent picture gallery a nepodobalo sa to ničomu konkrétnemu.Ak máte niekto takýto problém, napíšte, poradte.

mirka 23

A bež si kúpiť do lekárne citrovital! (pre teba by boli lepšie asi kvapky, aby prešli aj ústnou dutinou.) Zabíja baktérie (aj v ústnej dutine aj v tele) a určite nie si v poriadku ak máš biely jazyk.

hally

Bubina,HIV ma napadlo tak, že som sa dočítal, že ochorenie sa prejavuje aj v ústnej dutine a na jazyku. Baby ďakujem za rady a ako prvé, prestávam fajčiť, dúfam, že to bude dobrý začiatok.

mirka 23

Kúp si Citrovital - kvapky alebo tablety, do týždňa ti to zíjde. Pravdepodobne máš niečo v tele. Citrovital je dobrý aj na mnoho iných vecí a nemal by si byť tak chorý. Ak si bral antibiotiká, tak určite začni brať probiotiká, aby sa ti obnovili baktérie v žalúdku, ktoré antibiotiká úplne zničili, a tak ti žalúdok nepracuje tak, ako má.
A bubina písala tiež rozumne. S Citrovitalom sa dajú vyplachovať aj ústa, zabíja baktérie.

bubina

Helly, ja som na toto roky trpela, dala som si aj mandle vybrať, drhla jazyk, výplachy úst, potierala bylinkami, prestala fajčiť, až mi j dna pani poradila používanie bezfluórovej pasty a môj niekolkoročný problém je vyriešený. Ked zabudnem kúpiť takú pastu a dám si klasiku fluorovku, zasa sa to za pár dní objaví, takže vyskúšaj, snáď to pomôže. Ináč jak ťa napadlo HIV ?

ferra

To je kvasinka, urcity druh plesne, moze sa nachadzat v creve, vo vagine, aj v inych organoch. Ma rada sacharidy, cukry, treba ju nechat vyhladovat..

[zruseny12]

hally,uz tu bola taka tema...tusim sa volala...biely povlak na jazyku.../najdi si ju....tam mira pisala o tom povlaku.../neni to tak dlho...