Prečo sa vlastne robí konizácia?????????

frederika

ale ak mám ťažkú displáziu....myslíte, že je nádej, že pri konizácii my to zlé**** odstránili?????? lebo vo výsledkoch po konizácii z rozboru konizátu.....bolo napísané...ťažká dysplázia(CIN III)

fooper

Konizácia sa realizuje prevažne na základe nálezu z kolposkopie (detailného pohľadu na krčok maternice) a cytológie (ster buniek z krčka na prítomnosť buniek, ktoré tam nemajú čo robiť). Netvrdím, že sa dá vždy presne určiť aký invazívny je nález, čiže kam presne až zasahuje, ale treba dodať (tak ako naznačil RNG), že zmeny na krčku maternice nemusia vždy striktne znamenať rakovinu, aj keď sa výskyt HPV, čiže ľudského papiloma výrusu tak glorifikuje. Histologické výsledky po konizácii bývajú tak cca o 14 dní a podľa nálezu sa rozhoduje o ďalšom postupe. Aspoň toľko, snáď som niekomu odpovedala na otázku.

RNG

Virusy, bakterie a plesne poskodzuju tkanivo az sa vytvori take, kde je dost vysoka pravdepodobnost pri dalsej degradacii vzniku rakovinnych buniek. Nuz lekari to riesia odstranenim toho tkaniva. Existuje aj iny sposob=regeneracia toho tkaniva pomocou roznych prostriedkov, ako napr kapustove vytazky I3C a DIM. Uz aj tu na fore bolo par pripadov kde diagnoza CIM 3 sa za par mesiacov zmenila na CIM 1 prave pouzivanim I3C(Indonal).
Podstata je ale predist degradacii tkaniva tym, ze nedovolis virusom bakteriam ani plesniam sa rozmnozovat a skodit.
Na viralnu imunitu je dost doplnkov, slabsich aj velmi soilnych.
Kazdemu, tj aj muzom odporucam si dopolnovat coho mame nedostatok v potrave, tj minimalne
selen.
zinok,
jod,
probiotika
a pripadne aj ine, ked ich mas nedostatok.
Zasada, ktorej sa drzim je v prvom rade
predist , ak to nestaci tak pouzit
potravinove doplnky na vyliecenie a regeneraciu,pripadne aj
lieky, oboje v snahe vyliecit
nie vyrezat alebo vypalit.