ach tie creva

vševedka

Ahojky, je mi ľúto, že sa ešte trápiš. Rada by som ti pomohla. Ak si nemala stolicu od 2.1.09 a nepomohli ani glycerínové čípky, k lekárovi si už mala ísť! Nečakaj do pondelka, choď na pohotovosť. Všeobecne na zápchu môže prispievať až 5 zákl.skupín faktorov:
PSYCHOLOGICKÉ-stres, depresia
FUNKČNÉ-zlý návyk nepravidelného vyprázdňovania, ignorovanie nutkania k vyprázdneniu, slabé brušné svaly
FARMAKOLOGICKÉ-užívanie niektorých liekov napr.kalcium, antacid, nesteroidné protizápalové liečivá...
MECHANICKÉ-tehotenstvo, hemeroidy, obezita, elektrolytická nerovnováha
FYZIOLOGICÉ-dehydratácia, zlé diétne návyky, zmena bežného stravovania /ach tie Vianoce!/, nedostatočný príjem vlákniny.
Takže si podrobne prečítaj, ktoré faktory z týchto sú u teba odstrániteľné. Musíš dodržiavať pravidelný pitný režim po celý deň /účinkuje proti zahusťovaniu/. A môžeš sa spýtať lekára či môžeš piť čaj so senny. Napr.MEGAFYT čaj so sennou /sennae folium/. Býva veľmi účinný, len sa nesmie piť pri ileuse, teda nepriechodnosti čriev, alebo akútnom zápale čriev a pri neznámych bolestiach brucha, čo je takto ťažko na diaľku posúdiť. Takže do budúcna, aby si sa podobnému vyhla-veľa piť, veľa cvičiť/prispieva k pohybu čriev-črevnej peristaltike/ a ak máš náhodou nadváhu, snažiť sa "zhodiť". Prajem skoré vyriešenie problému.

mogena

Kup si krusinu jelsovu(koru) a pi ju vecer. Najlepsie zajtra a pozajtra, bude to posobit ako crevna sprcha. Je to 100%ucinok. Kupis ju v bio obchode. POstup je popisany v prilohe. Nepoznam nikoho kto by ju nezboznoval. Ja ju pijem vzdy dva dni pred splnom a den splnu vteda ma zazracne ucinky a to robim uz roky, tak ako uz postupne kazdy z mojho okolia. Mas stastie spln v nedelu!

RNG

pre aktivitu je dolezite, aby tie semiacka boli cerstvo a dokladne zomlete. Ja na to pouzivam mlyncek na kavu(teda mam jeden extra na semiacka) zaliat sa to da vodou, ochutit nesladenymi ovocnymi stavami alebo si ich dam do yogurtov.
Ked to potrebuje odstat(nabobtnat), necham to odstat par hodin v ladnicke.
Dokonca som si parkrat urobil "puding z kysleho mlieka, psylia,mletych lanovych semiacok a lyzice lecitinu. Napodiv to chutilo OK, ked to odstalo v ladnicke 2-3 hodiny.

RNG

pre aktivitu je dolezite, aby tie semiacka boli cerstvo a dokladne zomlete. Ja na to pouzivam mlyncek na kavu(teda mam jeden extra na semiacka) zaliat sa to da vodou, ochutit nesladenymi ovocnymi stavami alebo si ich dam do yogurtov.

črevna pomoc

Creva chcu vlakninu. Ja denne jem pohanku, lanove semienka, pohankove, ovsenne, sojove vlocky, spaldove ci psenicne otruby. Jogurty, hrusky, zeleninu, ovocie, kefiry. Mala som problemy s tvrdou stolicou, hemeroidmi, zaludocnymi tazkostami. Teraz nic. Len si treba na tuto stravu zvyknut, najst si o tom literaturu, venovat sa tomu a chciet, vela ludi totiz je enivych. Poradim im, odporucim, povedia ok, ale nikdy nevyskusaju. Nuz, komu niet rady...ja som uplne spokojna a zdrava. A kazdy moze byt. A tieto jedla, podotykam, daju sa pripravit velmi chutne.