laserova operacia oci

Pani Eva

Ja som bola v roku. 1996 na laserovej operácií vo fakultnej nemocnici Košice. Bolo mi v tedy 42 rokov musí povedať že som bola veľmi spokojná. Mala som mínus 8 dioptrií.Teraz po 20 rokov mám na jednom oku 1,5 a na druhom 2,5 dioptrie. Neľutujem a keby som bola mladšia išla by som znova. Podotykam , že po operácii mi ostalo pol dioptrie

majusnovak

Ahoojj! aj ked ovela starsia téma,ale dostala som sa k nej pretože tiež sa chystám na laserovu operaciu oci a hladam dostupny material, nazory hodnotenia klinik co by si mi pomohlo s rozhodovanim kde ist..ja som zase dostala dobre hodnotenie na kliniku iClinic sú v Bratislave aj v BB, vraj velmi prijemny tím dotkorov, sestriciek..a ze krasne priestory, ktoré dufam ze po operácii aj ludia bez okuliarov uvidia :D:D.. ale pre mna cloveka z vychodu skor hladam nieco blizsie, ale neviem este na 100%

alusinka

Ja som bola na operacii cca rok a pol dozadu... a musim povedat ze to bolo najlepsie rozhodnutie v mojom zivote... Operovali mi v klinike Excimer v Karlovej Vsi v BA... cely kolektiv excimeru bol prijemny... isla som z (-)3,5 na nulku... hoci tri dni po operacii by som nezelala prezit nikomu, stalo to za to, a som nadmieru spokojna ;) nieje nic krajsie zobudit sa, a vidiet vsetko pekne jasne :)

vazne

Ja som o tom dost vazne uvazovala, no nakolko mam minus 9.5, nebudem riskovat a ked citam, ze trva rok po operacii, kym je to uz dobre a este k tomu, ze sa mi tie dioptrie mozu vratit, neviem. Radsej si pockam na lepsie pristroje, mozno casom budu.

prenis

Akurat predvcerom mi manzel hovoril, ze pocuval radio a prisli s tym, ze laserova operacia oci nie je taka dobra a bezpecna, ako si mysleli. Takze veda este stale nie je na takej urovni, aby vedeli operovat oci a usi tiez. Ale vy si to kludne dajte urobit, aspon sa nazbiera viac studijneho materialu na pokusnych kralikoch.

MikiMT

ludia, ako by ste ohodnotili strediska laserovej chirurgie s odsupom skoro roku od posledneho prispevku vo fore? Mam cerstvo 21, dioptrie sa mi nemenia od 18tich a chystam sa na operaciu. Vsetci ma od toho odhovaraju ze to este nie je na takej urovni aby som to riskoval. Aky na to mate nazor? Boli ste niekto operovany v OFTUMe v Banskej Bystrici?

matulinek

6.1.operovany v CMO-na Gagarinovej v BA.Dioptrie 2,25.operovany Lasekom,pooperacny stav???prva noc priserne bolelo jedno oko,neviem preco to druhe malo skoro vobec.Poctivo kvapkam kvapky a vidim uzasne skvelo dioptrie 0.Operacia v pohode,mlada doktorka fesanda a primar Vesely.Je sice dost vazny vzhladom na to priezvisko, ale inak som spokojny.

jajka_001

mala som 4,5 na kazdom oku
ci som videla take male pismenka na taku vzdialenost? neviem :) posledne dva tri mesiace sa mi trochu zhorsil zrak. prave teraz vidim asi na tri metre pismenka velkosti 14 ale neprecitam.
inak mala som take oci citlive na svetlo asi rok po operacii. na lave oko vidim trosicku horsie ako na prave.

Najčítanejšie články