Poradi niekto co s komplikaciami po trhani osmicky?

Príspevok v téme: Poradi niekto co s komplikaciami po trhani osmicky?
perinbaba

Vie mi nieto poradit, co robit s komplikaciami? V utorok mi stomatochirurg asi 45 min vyberal spodnu osmicku. Od toho dna som na antb.. Teplota dnes 37.5, opuch trochu ustupil, ale od rana sa mi tam nalieva modrina. Bolest je, ale da sa este zvladnut. Uz je to 4dni po operacii, stale strpnuta brada a cast lica. Pri pokuse viac otvorit usta bolestive sklbanie pod vedlajsimi zubami - moze to byt poskodeny nerv? Zubar mi povedal, ze vsetko je normalne. Co s tym? Je to normalne a vsetky tieto priznaky postupne prejdu?

bababa

neboj sa ist na pohotovost,ved na to je ta pohotovost.
Zabit ta nemozu.Pri najhorsom zasa len nieco povedia,ale buds mat aspon pokoj a v pondelok by som zasla k lekar.este raz ked to neprejde,len ty mas aj stehy pisala si v inej teme,tak mozno fakt to trva dlhsie ako pri normalnom vytrhnuti zuba.

perinbaba

ahoj barnika, osmicka bola iba malinko prerezana, takze to musel cele rozrezat. neslo mu to von, tak to potom rozoilovat na kusky a tak vytahoval. vraj to bolo blizko nervu, tak preto. bojim sa, ci mi moze zostat trvale poskodenie nervu? nemala si s tym skusenost? ziadne sklbanie pri pokuse viac otovrit usta? ziadne dlhodobe strpnutie?

barbinka

no ja som mala bolesti asi ešte týždeň po zákroku, tiež som nevedela sánku poriadne otvoriť. ale tiež mi príde divné, že ti robil jednu osmičku 45 minút, mne vytrhol dve osmičky, ktoré boli dokonca neprerezané za 20 minút. Bolesť by mala postupne ustupovať, ale ak to tak nebude, tak by som išla asi na pohotovosť, alebo nech ti niekto známy odporučí dobrého zubného chirurga, ktorý by sa ti na to pozrel.

perinbaba

ked toho sa prave obavam, bohvie, kto tam bude. bola som s tym na kontrole uz vo stvrtok u svojho zubara, no ked mi povedal, ze to je normalne, bez toho aby mi robil kontrolny rtg, v piatok som sla k dalsiemu, ktory ma v podstate poslal do certa, ze on sa na to nebude pozerat, ked som si to dala robit inde a teraz to chcem u neho iba konzultovat, ked mi je zle. navela sa na to letmo mrkol, detaily tych pridruzenych komplikacii si vobec nechcel vypocut a odbil ma s tym, ze je to normalne. ani nevedel, na co vsetko vravi, ze je normalne... fakt som bezradna. nemate s takym procesom nikto osobne skusenosti?

perinbaba

Mimi323, dakujem za povzbudenie. Prejde mi ale aj to sklbanie nerva? Znepokojuje ma, ze pri nesetrnom trhani mozu zostat trvale priznaky. Nevies tiez poradit, ci nieco nemozem urobit, nejako tomu pomoct, aby mi to strpnutie brady po tolkych dnoch konecne ustupilo?

perinbaba

Mimi323, vdaka, trochu si ma upokojila. A ustupi aj to bolestive sklbanie nerva, to je tiez len docasne? Mam fakt obavy, ci nemozu po necitlivom zakroku zostat trvale priznaky, nejake poskodenie... :-( Nevies nahodou, co s tym strpnutim po tolkych dnoch? Nemozem tomu nejako pomoct, aby to rychlejsie preslo?

Mimi323

Sú to normálne príznaky, aj keď 45 min. vyberať zub je trocha veľa,a le príznaky normálne. Teraz budeš fialova, modra, potom zelena, žltá a potom to ustúpi.