Ranka na krčku a kontrola

Príspevok v téme: Ranka na krčku a kontrola
liliana36

Nedavno som bola na gyn. vyšetrení, kde mi lekar povedal, ze mam ranku na krčku maternice.Poslal ma k môjmu obvodnemu gynekologovi, aby mi zobral ster na cytologiu. Pri prehliadke mi o ranke nepovedal ani slovo, vraj je všetko v poriadku a mam si za 3 tyzdne zavolat aky je vysledok cytologie. Mala som strach, tak som sa na ranku ani nepytala. Neviem teda či ju prehliadol alebo čo. Dokonca mi pri preventívke nepozrel ani prsníky a to sa mi stalo už 2x. Rozmyslam, či ho nemam zmeniť. Keby som sa spytala tak mi vysvetlí z odborného hladiska, ale inak ani slovo. taky suchár.

alenda

Ahojte, tá ranka na krčku čo spomínate je to isté ako odreniny na krčku? Mne moja doktorka povedala, že to mám vrodenú odreninu a volá sa to cylindrický epitel? Môže to byť aj nebezpečné? Zatiaľ mi nespomínala, že by mi to chcela nejako liečiť. odpíšte prosím

Ivka 1

Jessie aj ranka na krcku maternice sa da vyliecit a nemusi sa vypalovat.Do
posvy sa aplikuje aloe gelly . Nanesie sa na tampon alebo sa aplikuje injekcnou
striekackou. Viac informacii na maile ak
budes chciet ozvi sa.

liliana36

No ked ma vyšetril, tak sa tak akoby mračil.Neviem. Uz som bola viackrát na preventívnej prehliadke, ale teraz sa mi zdalo, že ma vyšetroval zrkadlami akosi dlho.Viem že teraz robia cytologiu každé tri roky, pokial je normalny nález. Robil mi ho minuly rok, tak mi je čudné že mi ho urobil aj tento rok, čakaj na vysledky cytologie. A mam nervy. Asi som sa mala na tú ranku spytat, či si ju všimol alebo nie. Mozno ma len nechcel znepokojovať.

jessie

ahoj ja mam tiez ranku na krčku maternice.chodim pravidelne na kontroly ci sa mi to nezhorsuje.nastastie je to v poriadku. Doktorka mi to podrobne vysvetlila, povedala mi co mi to spôsobuje ale nejde mi to vyliecit,preto ked sa mi to zhorsi tak mi to bude musiet vypáliť s dusíkom takze dufam ze to bude v poriadku.Myslim si ze postup tvojho doktora ze ti o tom nic nepovedal nie je správny.Ale podla toho co mi povedala moja lekárka tak sa nemusís bát pokial más vysledky citológie v poriadku.Potom mozno bude nasledovať vypalovanie dusíkom ako to povedala mne.