Švedske kvapky

Akvaprodukt

Malé švédske horké original
Ponúkam original balenie 90,2 g zmes bylín (malé švédske horké) Maria Trebenová vyrobené v Nemecku podľa starého rukopisu.
Zmes je určená na prípravu alkoholového extraktu účinného pre mnoho ochorení podľa návodu v knihe Zdravie z božej lekáne.

Lubosh

Smilla, nechcem ti brať nádej, no kvapky Hanuš sa tiež nezhodujú, Malé švédske horké, ktoré spomína Maria Trebenová je zložené z 11 ingrediencií, ktoré majú spolu ako zmes presne 90,2g a zalievajú sa 1,5l alkoholom. Zmes od Hanuš má niečo cez 242g a je tiež na 1,5l alkoholu - už táto základná vec nás nabáda myslieť si, že nejde o skutočnú zmes. A zloženie sa samozrejme tiež nezhoduje, dokonca ani s veľkým švédskym horkým, s ktorým však Maria Trebenová zaznamenala len čiastočné úspechy, preto radí používať Malé švédske horké. Pozri zmes na prípravu Malého švédskeho horkého vyzerá takto:
www0.de.shopping.com

Ako môžeš vidieť, ak ide o pravé byliny, tak je väčšinou spomenuté, že sú podľa receptu Marie Treben.

A pravé švédske horké - už kvapky hotové vyzerá takto:
www0.de.shopping.com

Lubosh

Neviem ako vy, ale mne sa na Slovensko nepodarilo kúpiť pravé švédske kvapky. Tu na SR dostať len Dr.Theiss, no keď som porovnal zloženie s receptom v knihe Marie Trebenovej, nezhodovalo sa. Takže neverim kvapkam Dr.Theiss. Keď som bol vo Viedni kupil som si Original Schwedenbitter od Riviera, priamo vo Viedni vyrobené, no tiež sa zloženie nezhoduje. Čudoval som sa, lebo v lekarni vo Viedni mi povedali, že tiež nemajú originálne od Marie Trebenovej. Možno inde v Rakúsku, ja neviem. Ale za tu dobu, čo sa zaujímam o tieto kvapky a vôbec o byliny asi tak 3 roky, čo som prvý krát čítal Zdravie z Božej lekárne, tak som nikdy ešte nezohnal Malé švédske horké, ktoré spomína Maria Trebenová. A ani neviem kde ho mám zohnať.