tehotenstvo v 24 roku...

Príspevok v téme: tehotenstvo v 24 roku...
panicka

ahojte aky je vas nazor na tehotenstvo v 24ke... niesom v tom len uvazujem o tehotenstve... vela kamaratok byvalich spoluziacok uz babatka maju poniektore aj 2 deticky uz... s tym ze nikdy nepracovali, byvali ci este byvaju u rodicoch a nechavaju vsetko na muzoch aby zarabali a starali sa o nich...je to podla vas dospele riesenie? myslim tym schvalujete nieco take?

stevuliak

ajja..no neviem ako to je s tym otehotnenim niesom zena... ale myslim si ze nezijeme v blikosti Cernobilu. Potom mi vysvetli preco sa novomanzelske pariky po roku rozvadzaju...no lebo to nezvladaju..

236

meh, kaslite na deti, ludstvo aj tak len degeneruje. si vezmite kolko je kadejakych alergii, astmy, milion chorob, rakoviny vsade kopec,cukrovky, pred par desatrociami jedno decko z celej skoly nosilo okuliare, dneska pol triedy je slepych a druha polka su krivi, tlsti, vyziabnuti atd... ste sa zblaznili? to chcete spravit nejakemu novemu zivotu taku pohromu? ja som presvedceny, ze keby sa ludstvo zamyslelo a neriadilo sa primitivnymi pudmi, davno by si kazdy uvedomil ze reprodukcia je maximalny nezmysel.

zuziacik24

ja som diplomovku pisala uz v tretom mesiaci..mala som 24..teraz mam 3mesacnu dcerku, skoncenu VS, manzel ma byt aj dobru robotu tak nas zivi...ale od septembra idem do roboty aj ja..mala pojde do jasliciek..aj sa toho bojim, ale neviem si predstavit ani byt tolko doma s nou...ale celkovo, myslim ze som si nemohla najst lepsi cas na babo...keby som nejaky rok po VS robila, asi by mi bolo luto odist z roboty...takto som si to dohodla vsetko dopredu a bude to tak hadam v pohode..inac som otehotnela neplanovane..ale vlastne to bolo uplne super v konecnom dosledku

maartusik

Ahojte,tento rok budem mat 25 rokov,tiez mam kopu kamaratiek ci znamych,ktory maju v tomto veku aj po dve deticky.Chcela by som sa dozit nejakych vnučat a užit si ich.Ale na druhej strane pokial nemam vlastne byvanie a nejaku finančnu rezervu si dieta dovolit nemozem.

ajja

tiez mam 24 a koncim VS..tiez by som uz prijala babo..ale priatel este chce pockat aspon rok, kym dokoncime dom..
stevuliak, ano mas pravdu, ale nezabudaj ze je aj taka doba, ze uz nie je take lahke otehotniet ako kedysi..niektore pary sa snazia o babo aj pat rokov a ver ze ich je dost..tak uz len kvoli tomu nechcem cakat, kym sa da vela riesit kym sme mladi..

panicka

to je pravda co tu spominate ... ja by som uz aj chcela ale tiez zijem s rodicmi aj ked by bol druhy byt a tak ale to financne zabezpecenie nieje ...a len teraz som sa odhodlala studovat dufam ze ma vezmu no myslim ze by sa to dalo pekne spojit aj ked priatel tvrdi ine...stale len potret potrat koli tomu ze niesme zabezpeceny

stevuliak

Ono je to vsetko krasne .. len si treba uvedomit aj aka je doba. Tento stat velmi neprispieva k tomu aby mladym parom sa darilo ..co sa tyka vychovy a zabezpecenia dietata.

Deee

ja mám 23, končím VŠ, s priateľom máme svoje bývanie a túto zimu by sme už chceli popracovať na babätku, neradi by sme boli "starými rodičmi" našich detí, na druhej strane rozumiem aj tým čo majú detičky a ešte sú u rodičov nakoľko je dnes veľmi ťažko dostupné bývanie pre mladé páry a nemôžu večne čakať, tiež si myslím že materská je na to, aby sa žena mohla venovať babätku, lebo to, čo do dieťaťa vložíte kým je malé sa vám neskôr tisícnásobne vráti.

leerka

ja mam 24 a sice by som si vedela predstavit, ze by sme mali babo, ale kym nic s priatelom nemame tak ho radsej nehceme.....aj ked keby dsa nahodou podarilo, tak si ho nehcame