Som študentkou VŠ

bon

ale ono je to tam inak ked berie davku v hmotnej nudzi....., tam je dane kolko moze dieta pracovat a tak, teda tusim, kamaratka ma tiez iba maminu, a tiez ma dane ze len kolko moze pracovat a je to menej ako 80hodin mesacne ako moze robit bezny student, inak by peniaze jej mamine vzali a to nema prispevok v hmotnej nudzi, ale vlastne len sirotske a vdovske.....

bibi.

Moja kamaratka chodi externe na VŠ a chodi iba na brigady, tak, že je tam kolko chce a nie je obmedzovana počtom hodín. Dobre si zarobí a ešte aj na školu ma čas. To zaleži od zamestnavateľa či sa neboji zakonov a dovoli ti brigadovať kolko chceš. Napr ona je tam aj normalne 8 hodin denne a trebars piatky, alebo ako treba ide do školy.

mimi54

no je to podla zakona ze student moze robit len urcity pocet hodin za tyzden...ale to neries da sa to aj tak..a ked si sama s mamkou ak som dobre pochopila mas narok na socialne stipendium tak si ho vybav na škole,je škoda to nevyužit.spolouž. ma tiež len mamku a dostavala každy mesiac 6tisic. je to individualne to ti vypočitaju...a je aj prospechove štipko ak sa dobre učiš..

za8icka

Ako co je protizakonne? ze tvoja mama je PN a berie davku v hmotnej nudzi a ty ako studentka sa snazis si privyrobit na brigade? To som vobec nevedela. Ved to je nejaka hlupost nie?