co je to zdravy clovek?

Príspevok v téme: co je to zdravy clovek?
danuska123

v nazve temy je otazka.zdravy clovek.kto je to? pred rokom som zmenila svoj zivotny styl.zmena stravy, ziadne vyprazane jedla, ktore skodia,ziadne mastne jedla, zbytocne sladkosti, vyhybam sa chemii hlavne rastlinnym tukom, ziadne masla. jem dostatok zeleniny a ovocia -doma pestovanej. nesolim a ak ano,tak malo. vyradila som uplne biely cukor - som za nazor, ze je to v nasom tele jed. okrem ovocia a zeleniny prijimam vitamin C(celaskon), pred tym som brala aj B komplex aj zinok.teraz uz nie. ziadna unava, prechladnutia ani chripka. pohyb patri kadodenne do mojho zivota. ale pytam sa, ako ostat zdravy v tomto svete ? mam pocit, ze robim vsetko preto aby som bola zdrava ale aj napriek tomu, mam problem otehotniet.bolesti vajecnikov a zrasty na nich.nesnazime sa o babatko intenzivne ale ak pride tak pride.no po pol roku stale nic.
co vsetko ma clovek robit, aby v tomto svete obklopeny chemiou a zlymi potravinami a kadecim si zachoval normalne fungovanie organizmu?

mirka 23

Danuska, včera som zase bola v lekarni a zase to isté, v každom jednom doplnku minimalne 4 ečka, z toho 2 evidentne škodlivé, zvyšné dve som nevedela identifikovať, takže neviem. A to nie je normálne.
Ja som si vitaminy objednala z USA (puritainspride.com) vyšlo to super, lebo ešte aj keď som zaplatila poštovné, tak to vyšlo lacno, napr.100 tabletový zinok 2 eurá. Samozrejme som musela toho kupiť viac, aby sa mi to oplatilo, takže mám teraz zásoby asi na rok :ň A niektoré veci čo ešte potrebujem (C, enzymy) tak objednavam od Damiana (badatel.sk) Myslim že má doplnky z GB a on mi vie aj poradiť, ak mám nejaky problém.

danuska123

a clovek by povedal, ze lekaren je najlepsia volba. teda samozrejme prijimat potraviny v ktorych su vitaminy obsiahnute ale aj mna by zaujimalo, ze odkial to zhanate:)

alena37

tak ale odkial tie veci kupujes???
vsetci tu stale pisete o probiotikach a enzymoch, tak ale napiste aj konkretne ktore a kde sa daju kupit...

mirka 23

Danuska, Celaskon nie je dobrý, obsahuje mastenec, a ten velmi škodí. Resp. v lekárni nenájdeš vit. C bez mastenca alebo aspartamu. Minimálna dávka vit. C je 2000mg. A na hormonálne veci je dobrý Yam, Dong quai, pupalka.
Ja toho beriem oveľa viac, okrem C, zinok, selen, probiotiká, kyselinu listovú, vit. E, omega 3, enzymy a ešte multivitamin na vlasy, kde sú Bečka a vit A. Ale z lekarne by som tieto veci nekupovala, lebo do seba nadrbeš len chemiu.