...,,vybratie,, mandlí...

Príspevok v téme: ...,,vybratie,, mandlí...
logen415

Ja sa chcem spýtať niekoho kto má s tým skúsenosti, alebo s tým trpel alebo dodnes trpí či berie vybratie mandlí za správnu volbu.v mojom prípade-mám také, hmm ako to nazvať priehlbiny v mandliach a tam sa mi usádza niečo ako tvrdý hnis a to vždy vyberám z mandlí.... Doktori mi vraveli, že by bolo lepšie to vybrať, no ja som zástanca toho názoru, že ak to dám vybrať, hrdlo nebude mať žiadnu ochranu.... Aký je Váš názor?

notka

vyberali mi ich tohto roku vo februari, som rada ze ma uspali, ta bolest, ta sa dala, horsi bol hlad, ked som asi dva dni ani vodu nemohla pit.
vybrali mi ich, lebo som uz dlhsie bola unavena, vsetko ma bolelo, hlavne klby, a mala som dost zle krvne vysledky, a kedze sa u inych doktorov nic neukazalo, pripisali to mandliam. nelutujem, lebo mi z tych mandli isla divna pachut, tiez som tam mala hnis, ale az v takom zlom stave neboli.
krv mam este vzdy zlu, a klby ma bolia este viac. tipujem ze tym to nebolo, ale nelutujem
podla mna je dobre si ich dat vybrat ak uz sa ti zapaluju, lebo sa ti ten zapal moze rozniest, napr jeden znamy kvoli tomu sa uz nemohol ani hybat, lebo mu zacali strajkovat uzliny a slabiny, mal silne bolesti, kym mu tie mandle nevybrali.
neviem ci su tie mandle ochrana pre hrdlo :) je sice pravda, ze ak budes chory, tak ti to sadne skor hned na priedusky, ale myslim ze si budes davat pozor, a nebudes zbytocne riskovat studenymi napojmi v zime pri -10, a ze sa budes starat o imunitu..
tolko moj laicky nazor :)))

zuziq

ahoj logen415.ja som podstupila operacne vyber mandli v jeseni 2007.predchadzalo tomu jedno hnusne ochorenie, kedy sa mi na mandli urobil hnisavy cap a ten ma priserne bolel a stipal a neprajem to n ikomu ked neviete prehltnut bez slz v ociach ani vlastnu slinu.liecili ma antibiotikami, asi troma druhmi a anakoniec mi pomohol vyplach repika a harmanceka.dva tyzdne som pila len vlazny caj a schudla tak, ze mi vsetci tipovali nejaku zakernu chorobu.najlepsie na tom bo fakt, ze ja som o tych mandliach vobec nevedela, pretoze mne ich ako dietatu tahali a osobne si na to pamatam.ale lekarka mi povedala, ze mi ich nedostatocne odstranili a oni znova vyrastli a boli uz v zlom stave.tak som sa dala nahovorit na operaciu a som rada. vytrpela som si sice znova bolesti a muky ale mam pokoj a nepoznam prechladenie a celkove sa citim ok.ak sa pytas na odúorucanie, tak to urcite, daj sa na to, aj ked rataj s tym, ze to bude bolestive.

Najčítanejšie články