Nick Bio na zdravi, kto to je?

dionee

nemyslis nahodou biopotraviny?
tak napr.Pri produkcii surovín neboli použité agrochemikálie, pri vlastnej výrobe biopotravín neboli použité potravinárske chemikálie (napr. konzervačné, prifarbovacie, dochucovacie látky...). Neboli tiež použité postupy, ktoré môžu mať negatívne účinky na ľudské zdravie (napr. ožarovanie, plynovanie, bielenie...). Výskumy preukázali podstatne nižší obsah reziduí pesticídov a nižší obsah dusičnanov v bioproduktoch v porovnaní s konvenčnými produktmi (až o 25%), predovšetkým v zelenine a zemiakoch.
V ekologickom poľnohospodárstve sa nesmú používať geneticky modifikované organizmy (GMO). Geneticky modifikovaná sója, kukurica a iné produkty sú zakázané ako pre kŕmenie zvierat, tak i pre ľudské potraviny. Ekologickí poľnohospodári úplne odmietajú GMO ako niečo úplne absurdné, čo nemá v prírode svoje miesto

Ekologické poľnohospodárstvo je priateľské k životnému prostrediu. Bioroľník hnojí pôdu maštaľným hnojom, kompostom alebo používa zelené hnojenie. Nepoužíva syntetické prostriedky proti škodcom, ale biologické prostriedky ochrany. Spodná voda sa tak nezaťažuje fosfátmi, pesticídmi alebo herbicídmi. EP je tiež dôležitým prostriedkom k ochrane ovzdušia: CO2 emisie sú nižšie 2,5x v porovnaní s intenzívnym poľnohospodárstvom. Bioroľník prispieva k dobrej kvalite pôdy; eliminuje problémy zasoľovania v dôsledku nadmerného používania umelých hnojív a vhodnými technikami pestovania (zachovanie remízkov, vyvážené osevné postupy, menej vstupov na pole) predchádza erózii . Do ekologického poľnohospodárstva je potreba oveľa menej energetických vstupov - pohonných hmôt a energií na výrobu chemických hnojív. U väčšiny biopotravín je zakázané používať plastové a hliníkové obaly.

V ekologickom poľnohospodárstve sú zvieratá chované v prirodzených podmienkach podľa svojich nárokov a potrieb, s dostatkom pohybu a prirodzenou stravou. Pre prežúvavce sa musí zabezpečiť možnosť pastvy a to v rozsahu minimálne 150 dní ročne. Ostatným druhom zvierat musí byť časť kŕmnej dávky poskytnutá v čerstvom stave. Pri ustajnení zvierat sa dbá na dostatok čerstvého vzduchu, denného svetla a dostatočnú plochu ležoviska s podstielkou. Zakázané je celoročné ustajňovanie hovädzieho dobytka priväzovaním a uplatňovanie klietkového spôsobu chovu s obmedzeným pohybom zvierat.
Ale vsetko si precitaj na www.biospotrebitel.sk

Ja kupujem bio a mam skvely pocit ze robim nieco dobre pre seba a aj pre zivot okolo.