Ako začať s liečbou?

Trpim bulimiou viac ako 10 rokov. Chcela by som s tym uz zacat nieco robit, ale ludom velmi nedoverujem. Mozete mi poradit, kde by som mala zacat a u koho? Rodicov do toho zatahovat nechcem; som dospela a oni na to cas nemaju.

Otázka

Ako začať s liečbou?

Odpoveď

Ked sa už tak dlho trápite so svojím problémom, bolo by dobré snáď skúsiť riadnu liečbu. Ak sa tak rozhodnete, obráťte sa na Psychosomatickú kliniku Pinelovej nemocnice, Pezinok, majú tam s liečbou porúch príjmu potravy dlhodobé skúsenosti. Telefón 033/6482 180, najlepšie je volať ráno medzi 8. a 9. h, p.prim Lajčiakovú.

Ak by ste to chceli skúsiť najprv ambulantne, bolo by dobré nájsť si dobrého terapeuta alebo terapeutku, s ktorým by ste uzavreli kontrakt, a ktorý by vás dlhodobo, aspoň raz do týždňa hodinu sprevádzal vaším zážitkovým svetom a pomaly by ste nadobúdali zdravší vzťah k jedlu, k sebe samej a učili by ste sa chápať význam a zmysel vašej manipulácie s jedlom.

V každom obvode je Centrum psychologických služieb, kde sa môžete uchádzať o pomoc a pridelia vám psychoterapeuta alebo si môžete nájsť súkromného. Chcem vás veľmi podporiť v tom, aby ste už neotáľali a urobili niečo pre seba, uvidíte, akú úľavu vám to prinesie.