Časté bolesti hlavy

Už dlhší čas ( cca 2 mesiace ) pociťujem časté bolesti hlavy spojené so suchými očami a slabosťou resp. nevoľnosťou, taktiež moč zmenil vôňu / zápach.

Otázka

Už dlhší čas ( cca 2 mesiace ) pociťujem časté bolesti hlavy spojené so suchými očami a slabosťou resp. nevoľnosťou, taktiež moč zmenil vôňu / zápach. Mám 23 rokov a napriek sedavému zamestnaniu sa snažím behávať a cvičiť, keď sa dá. Preto ma táto únava / bolesť napr. počas víkendu alebo uprostred dňa prekvapuje. Snažím sa čo možno najskôr najesť a piť vodu, no nie vždy to pomôže.V rodine nemáme okrem glaukómu (sestra, mama) a cukrovky (babka) žiadne ochorenia. Ja osobne nefajčím, alkohol pijem príležitostne a kávu možno raz za týždeň. Neviete čo tieto príznaky znamenajú?

Odpoveď

Pocit suchého oka, unavených očí, rezanie, pálenie ale aj bolesti hlavy a spomalené zaostrovanie môže byť dôsledkom viacerých faktorov : pracovné prostredie ( klimatizácia, osvetlenie, dlhodobá práca s počítačom, nesprávna pracovná poloha, suché, nevetrané , prašné prostredie) ochorení hormonálnych, zápalových , imunitného systému.

Najčastejšími príčinami zmeny pociťovania vôní sú infekcie horných ciest dýchacích a poranenia hlavy, polypy v nosovej dutiny, infekcie prínosových dutín, hormonálne poruchy, alebo problémy so zubami. Doporučujem vyšetrenie u Vášho praktického lekára, ktorý určí ďalší diagnostický a teraputický postup.