Mám zničené zuby...

Mám 18 rokov a zničené zuby. Chodím pravidelne k miestnej stomatologičke, vždy mi ale jeden zub spraví a druhý o týždeň začne bolieť. Často sa stáva, že sa mi aj spravený zub zlomí.

Otázka

Mám 18 rokov a zničené zuby. Chodím pravidelne k miestnej stomatologičke, vždy mi ale jeden zub spraví a druhý o týždeň začne bolieť. Často sa stáva, že sa mi aj spravený zub zlomí. 2 zuby mi už vytrhla a v pláne sú ďalšie. Nechcem nikoho obviňovať, mám chrup v dezolátnom stave a sám sa rozpadá, ale myslím si, že mi vôbec nepomáha. Som z Trenčína. Zub ktorý mi spraví vydrží bežne do pol roka, potom mi buď vypadne plomba alebo sa poláme. S rodinou nemáme peniaze na drahých zubných lekárov. Poradili by ste mi prosím, ako neprísť o všetky zuby? Mám k nej aj naďalej chodiť? Existuje nejaké lacné a dobré stredisko? Koľko stoja trvalé zubné náhrady, ak by som potrebovala celú hornú čeľusť?

Odpoveď

Zubné ambulancie sú dvojakého typu a to preventívne a také, kde sa len lieči. Vy by ste potrebovali práve takú preventívnu, kde vám zuby perfektne vyšetria aj pomocou rtg prístroja, potom vám podľa potreby vysvetlia, ako sa dá predchádzať problémom. Inak sa vaše problémy tak ako doteraz budú opakovať. V Trenčíne je vynikajúca ambulancia dr. Murgašovej na Mierovom námestí. Objednajte sa u dentálnej hygieničky, ona vás vyšetrí a odporučí, čo ďalej s vašimi zubami. Čo sa týka doplácania za ošetrenie, dnes pri používaní kvalitných materiálov sa dopláca všade. Takže z každej výplaty sa dá odložiť na ošetrenie. Ale po kvalitnom ošetrení nie je potrebné ošetrovať ten istý zuba dvakrát.