TEST – Viete poskytnúť 1. pomoc pri epileptickom záchvate?

Epileptický záchvat môže v mnohých vyvolať obavu a strach, no zároveň ochotu pomôcť chorému. Ako by ste v takejto situácii zareagovali? Vedeli by ste poskytnúť 1. pomoc správne?

Vyplňte nasledujúci dotazník a zistite, ako ste na tom s Vašimi vedomosťami o poskytovaní 1. pomoci pri epileptickom záchvate. Výsledok testu sa zobrazí pod otázkami, akonáhle odpoviete na všetky otázky. Ak sa po zodpovedaní všetkých otázok výsledok nezobrazí, kliknite na tlačidlo "Vyhodnotiť".

Pri vyplňovaní testu postupujte nasledovne:

Krok 1: Pri každej otázke označte jednu odpoveď.
Krok 2: Ak ste odpovedali na každú otázku, pod testom sa Vám zobrazí výsledok. Ak sa výsledok nezobrazil, kliknite na tlačítko Vyhodnotiť.
Test ----
1. **Otázka 1:** Kedy by ste zavolali 112? Po poskytnutí 1. pomoci Hneď ako by som videl záchvat, aby mi povedali, čo mám robiť Hneď ako by som videl záchvat a čakal by som na príchod sanitky bez poskytnutia 1. pomoci 2. **Otázka 2:** Pokúsili by ste sa chorému pri záchvate vytiahnuť jazyk? Nie, mohol by mi ublížiť Áno, aby sa nezadusil 3. **Otázka 3:** Dávali by ste chorému do úst nejaké predmety? Nie, mohol by som mu tým ublížiť Áno, aby si nepohrýzol jazyk 4. **Otázka 4:** Snažili by ste sa dať chorého do stabilizovanej polohy? Nie, len by som ho otočil na bok Nie, nechal by som ho v tej polohe, v ktorej by bol Pravdepodobne by som sa o to aspoň pokúsil Áno, aby mal uvoľnené dýchacie cesty a nezadusil sa 5. **Otázka 5:** Na čo by ste sa sústredili pri poskytovaní 1. pomoci? Podloženie hlavy niečím mäkkým, aby si ju chorý nerozbil Zafixovanie celého tela a zastavenie kŕčov, aby záchvat odznel čo najskôr Nič by som neurobil, bál by som sa, že mu viac ublížim ako pomôžem
Po zodpovedaní všetkých otázok sa na tomto mieste zobrazí vyhodnotenie testu. Ak sa vyhodnotenie nezobrazí kliknite na tlačítko "Vyhodnotiť". Pozor, musia byť zodpovedané všetky otázky.