Európa dlhodobo obsadzuje popredné miesta v rebríčku úmrtí na kardiovaskulárne ochorenia. Paradoxom je, že až v 80 percentách sa dá chorobám srdca a obehového systému predchádzať. Vynikajúci recept na to majú obyvatelia severských krajín.
Už niekoľko po sebe nasledujúcich rokov obyvatelia Škandinávie okupujú prvé miesta rebríčka najšťastnejších ľudí sveta.
Pýtate sa, ako je to možné v krajinách, kde je väčšinu roka zima a tma? Ako môžu byť najšťastnejšími ľuďmi Nóri, hneď po nich Dáni a Švédi?
Objektívne na to vplýva fakt, že väčšina severanov má výborné ekonomické zázemie. Z emocionálneho hľadiska má pozitívny vplyv na pocit šťastia a naplnenia takzvaný ‘koselig‘ .
Útulno- doslovný preklad z Nórčiny je prirodzeným dôsledkom už spomínanej zimy a tmy. Ľudia žijúci v nie príliš prajných poveternostných podmienkach väčšinou trávia čas vo vnútri, čo podporuje vzájomnosť, zdieľanie, medziľudské vzťahy a komunitné spolunažívanie.
Trojlístok dôvodov dopĺňa i skutočnosť, že severania vďaka prístupu k čerstvým rybám prijímajú esenciálne mastné kyseliny v dostatočnom množstve tým najprirodzenejším spôsobom- v potrave.
Prostredníctvom výživových doplnkov sa k omega – 3 mastným kyselinám z krajiny najšťastnejších ľudí môže dostať každý.
Sú „omegy“ nenahraditeľné?
Komunikácia je základ. To isté platí aj o komunikácii prebiehajúcej medzi bunkami v tele. Umožňujú ju polopriepustné bunkové membrány.
Na ich funkciu má zásadný vplyv ich stavba a práve pri procese tvorby membrán majú omega – 3 mastné kyseliny (EPA, DHA) nenahraditeľný vplyv.
Podobne, ako niektoré vitamíny si ich telo nedokáže vytvoriť samé. Je preto úplne závislé na ich prijme z vonku. Či už v potrave alebo prostredníctvom výživových doplnkov.
1 gram denne môže zmeniť štatistiky
Za viac, ako 50 % úmrtí v Európe môžu kardiovaskulárne ochorenia. Slováci sa v rebríčkoch úmrtnosti na civilizačné ochorenia vytrvalo umiestňujú na popredných pozíciách.
Na spomalenie rastu už aj tak dosť vysokých čísel by stačilo pridať 1 g rybieho oleja denne do stravy. Rybí olej je jedným z najhodnotnejších zdrojov omega – 3 mastných kyselín.
Tie sú prirodzene prítomné v tučných morských rybách- lososoch, tuniakoch, makrelách či sardinkách.
Omega – 3 mastné kyseliny znižujú riziko civilizačných chorôb – kardiovaskulárnymi počnúc, úzkosťami a depresiami končiac.
Keď sa vám nedarí zaradiť do svojej stravy dostatočné množstvo čerstvých rýb, siahnite po výživových doplnkoch, vďaka ktorým pohodlne získate chýbajúce esenciálne mastné kyseliny.
Zdroj:
NaturaMed Pharmaceutical
Predstavte si rybí olej, ktorý nezapácha a navyše obsahuje aj vitamín podieľajúci sa na dobrej nálade – D. Keď ich chcete prijímať pohodlne, správna adresa pre vás je omegamarineforte.sk.
Tam sa dozviete všetko potrebné o zložení, účinkoch a vplyve unikátneho výživového doplnku OmegaMarine Forte+.