Apple Watch 9: Opäť výkonnejšie a ešte viac smart

Apple Watch 9: Opäť výkonnejšie a ešte viac smart
Apple watch 9

Nový výkonný čip poháňa hodinky rýchlejšie

Ako to býva zvykom, nová séria hodiniek prichádza s vylepšeným čipom. Hodinky Apple Watch 9 v sebe majú doposiaľ najvýkonnejší čip S9 SiP, aký môžete v smart hodinkách nájsť. Tento čip majú dva modely novej generácie (Apple Watch Ultra 2 a Apple Watch 9). Najlacnejšie Apple Watch SE bežia na staršom modeli.

Apple Watch Series 9 poháňa aj nový štvorjadrový procesor Neural Engine, ktorý dokáže spracovať úlohy strojového učenia dvakrát rýchlejšie ako Apple Watch Series 8. Vďaka tomu je napríklad rýchlejšie hlasové ovládanie Siri. Výborný výkon zároveň nemá žiadny vplyv na výdrž batérie – tá je rovnaká ako u predchádzajúcej série a pri plnom nasadení vydrží 18 hodín.

Hodinky ovládate bez ťuknutia na displej

Nový, väčší výkon však fanúšikov ani tak neprekvapil. Apple svoje čipy vylepšuje totiž každý rok. To, čo ich postavilo zo stoličky, je gesto dvojitého poklepania (dvakrát za sebou spojíte palec a ukazovák).** Vďaka tomuto pohybu hodinky ovládate bez toho, aby ste sa displeja vôbec dotkli!**

Dvojitým poklepaním môžete napríklad:

  • Zastaviť časomieru.
  • Spustiť alebo stopnúť prehrávanie hudby.
  • Vypnúť budík.
  • Prijať a odmietnuť hovor.
  • Aktivovať menu v hodinkách.
  • Prechádzať jednotlivými widgetmi. Okrem toho prinášajú Apple Watch Series 9 ďalšie vychytávky, ktoré vám zjednodušia život. Najnovšia generácia dokáže na pokyn nájsť váš iPhone 15 a aj vás k nemu doviesť. Tieto hodinky tiež zvládnu odomknúť váš MacBook. Pri prvom prihlásení po zapnutí, reštartovaní alebo odhlásení síce stále musíte heslo zadať ručne, potom sa však za vás prihlásia hodinky Apple Watch.

Apple Watch Ultra 2 sú najschopnejšie

Ako to býva, to najdrahšie je aj to najlepšie. S istotou to môžeme tiež povedať o Apple Watch Ultra 2, ktoré, ako to z názvu vyplýva, sa zameriavajú na ultra výkony. Nie je preto prekvapením, že si hodinky obľúbili najmä športovci.

Apple Watch Ultra 2 sa testovali v nadmorskej výške 9 000 metrov a ich batéria vydrží v úspornom režime obdivuhodných 72 hodín. Jas obrazovky vás nikdy nenechá v štichu – má rekordných 3 000 nitov, takže Apple Watch Ultra 2 poslúžia aj v tme ako náhradná baterka. Pre porovnanie, predchádzajúce hodinky Ultra mali jas o 50 % menší.

Apple Watch Ultra 2 zvládnu aj potápanie do 40 metrov a najnovšie aj freediving. Proste ideálny parťák pre šport a ďalšie akčné zážitky.