Takto zvládnete zimu so zdravou pokožkou!

Cítite, že zima dáva vašej pokožke zabrať? Zvýšené nároky na starostlivosť o ňu nevznikajú iba kvôli chladnejšiemu počasiu. V zimných mesiacoch sa vonku znižuje aj vlhkosť, čo vedie k pocitom pnutia, svrbenia a nezriedka aj k viditeľnému vysušovaniu pokožky. Čeľte zime so zdravou pokožkou vďaka týmto jednoduchým trikom.

Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

1. Denne hydratujte

Odložte však prípravky, ktoré vám boli pohodlné v lete. V zime sú nároky pokožky na hydratáciu lepšie splnené hutnejšími a mastnejšími krémami s vyšším obsahom olejov. Zabudnite aj na mýtus o tom, že mastnejšia pokožka sa o seba postará sama a hydratáciu nepotrebuje. Pravdou nie je ani to, že tekutiny v hydratačných krémoch na pokožke zamŕzajú a môžu jej ublížiť. Najviac pre svoju pokožku v zime urobíte, keď krémovanie zaradíte ku každodennej rutine. Výkon svojho hydratačného krému na tvár aj telo posilníte, keď ho nanesiete na vlhkú pokožku.

2. Čistite jemne a uberte na teplote vody

V zime je dobré vyhnúť sa vysoko abrazívnym alebo silno odmasťujúcim prípravkom na umývanie a čistenie. Keď máte tendenciu čistiť svoju pleť a sprchovať sa viackrát denne, zvážte túto frekvenciu. Inak sa vám bude pleťový i telový krém míňať podobne rýchlo, ako maslo pri vianočnom pečení. Prirodzená ochranná vrstva pokožky sa vám za tento „šetriaci zimný režim“ poďakuje. Horúca voda má na pokožku podobný efekt, ako už vyššie spomínané agresívne čistenie.

3. V extrémnom mraze a vetre zostaňte doma

Toto asi budeme darmo hovoriť milovníkom adrenalínových dobrodružstiev. Ak si to však nevyžaduje situácia, v čase prudkých mrazov a silného vetra zostaňte radšej v teple. Môžete pridať aj zvlhčovanie vzduchu difuzérmi alebo klasickými nádobami na vodu, aké si pamätáte z radiátorov vašich babičiek. Vlhkejšie prostredie prospieva pokožke – nezabúdajte však pravidelne nárazovo vetrať, aby ste si doma nevypestovali plesne. AK už vonku za sťažených poveternostných podmienok musíte, chráňte pokožku hrubou vrstvou hutného krému, ruky rukavicami a pery kvalitným balzamom, napríklad na báze včelieho vosku.

4. SPF aj v zime

Nie, krémy s ochranným faktorom nie sú zbytočný luxus. Aj v zime preniká cez mraky 80 % UVA a UVB lúčov, čo v preklade znamená, že ovplyvňujú stav pokožky. Na hory a lyžovačku považujte vysoký ochranný faktor za samozrejmosť, na „bežnú prevádzku“ si vystačíte aj s faktorom 15+, ktorý už býva bežnou súčasťou mnohých denných hydratačných krémov.

5. Opaľovanie nechajte na leto

Nenabádame vás k tomu, aby ste sa „opaľovali“ v našich podmienkach uprostred decembra. Chceme vás skôr odhovoriť o snahu udržať si letný bronz používaním solárií. Doprajte svojej pokožke od UVA a UVB lúčov toľko oddychu, koľko sa len dá, dostane tak šancu zregenerovať sa. Nebudete potom musieť riešiť známky jej predčasného starnutia a straty hydratácie. Keď potrebujete trošku bronzu na ples či stužkovú, použite na tú príležitosť výživné telové mlieka s kvapkou samoopaľovacieho prípravku.

Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Čo s pokožkou, ktorú trápi akné, psoriáza alebo ekzém?

Tieto ochorenia patria medzi najčastejšie kožné ochorenia na Slovensku, ale aj vo svete. Starostlivosť o pokožku s kožným ochorením sa od starostlivosti o zdravú pokožku líši tým, že prispôsobíte používané produkty vášmu problému. Nerobte to naslepo. Poraďte sa so svojim dermatológom a snáď okrem samoopaľovacích prípravkov môžete svoju pokožku v zime rozmaznávať rovnako, ako ľudia, ktorých kožné ochorenie netrápi.

Vynikajúcou prevenciou a riešením vašich ťažkostí môže byť aj zimná návšteva unikátneho kúpeľného zariadenia – Slovenských liečebných kúpeľov Smrdáky. Sú jediné svojho druhu na Slovensku a koncentráciou minerálnych látok vo vode a bahne sú jednotkou v Európe.

Tento skvost nájdete v malej dedinke na Záhorí a práve počas zimných mesiacov môžete vyskúšať novinku. Tou je 10 – dňový intenzívny derma program, ktorý je kombináciou 10 prenocovaní a dní nabitých liečebnými procedúrami a 10 ambulantných ošetrení. Takýto pobyt má rovnaký efekt, ako úplný kúpeľný pobyt.

Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Výsledky, aké dosahujú pacienti s chronickými kožnými ochoreniami v Smrdákoch hovoria sami za seba. Po liečebných procedúrach v kúpeľoch zo siete Ensana Health Spa Hotels vymiznú ich príznaky vo viac, ako 80 % prípadov a efekt liečenia pretrvá 6 a v niektorých prípadoch aj celých 12 ďalších mesiacov.

Keď sa chcete pripraviť na zimnú sezónu, rezervujte si pobyt v novo-zrekonštruovanom hoteli Vietoris čím skôr a zo zdravej pokožky, ktorá zvládne bez väčších ťažkostí akékoľvek výkyvy počasia sa môžete tešiť až do leta.


Misa23

mojej pleti veľmi pomohlo zaradiť kolagén! Ani cez zimu nie je vysušená ako bývala. Mám ju krásne jemnú a pružnú. To veľmi odporúčam zaradiť. Mám teraz o Vital proteins a som veľmi spokojná.

aractermaa

Jednoduchý spôsob, ako sa rada starám o svoju pleť, je pravidelne ju hydratovať, chodiť skoro spať a piť veľa vody. Pleť sa naozaj výrazne zlepšila bez toho, aby ste museli robiť niečo komplikované mariogames.io