Zákazníci McDonald´s opäť prispeli na pomoc hospitalizovaným deťom

Vďaka štedrosti návštevníkov sa vyzbieralo 74 188 eur, ktoré sa využijú na obnovu detských nemocníc.

Zdroj: McDonald´s

Celý výťažok z predaja, podobne ako pri predchádzajúcich charitatívnych kampaniach v McDonald‘s, bude venovaný neziskovej organizácii Ronald McDonald House Charities, ktorá už od roku 2003 zlepšuje podmienky hospitalizovaných detí a ich rodín rekonštrukciou nemocničných izieb, revitalizáciou zariadení a spoločných priestorov.

Charitatívna aktivita, ktorá prebehla od 24. novembra do konca roka 2023, bola zároveň aj vzájomnou súťažou medzi 43 slovenskými reštauráciami McDonald's na Slovensku. Najvyššiu sumu vyzbierala reštaurácia v Pezinku, ktorej zákazníci si odniesli 2 768 balíčkov náplastí v celkovej hodnote 5 536 eur. Ako druhá sa umiestnila prevádzka McDonald's Prešov MAX (5 444 eur) a hneď po nej reštaurácia McDonald's Triblavina (4 746 eur).

Spolu sa na celom Slovensku predalo 37 094 balíkov náplastí, vďaka čomu sa podarilo vyzbierať až 74 188 eur.

V mene spoločnosti McDonald´s by som rada poďakovala všetkým, ktorí sa do našej charitatívnej akcie zapojili a ukázali, že im podmienky, v ktorých sa liečia najmenší pacienti a prostredie v slovenských nemocniciach, nie sú ľahostajnéuviedla Lucia Poláčeková, PR manažérka pre McDonald's v ČR/SR.

Aby nemocnice pripomínali domov

RMHC verí, že čas strávený s rodinou a vzájomná blízkosť môžu v ťažkých chvíľach výrazne prispieť k rýchlejšiemu a efektívnejšiemu uzdraveniu detských pacientov.

Naše ciele sú jasné - a to systematicky rekonštruovať priestory slovenských nemocníc tak, aby čo najviac pripomínali domov a rodičia mohli byť deťom čo najbližšie. Sme veľmi vďační, že aj vďaka takýmto projektom sa nám darí pomáhať na celom Slovensku,“ hovorí Lucia Takáčová, zastupujúca riaditeľka n.o. Ronald McDonald House Charities na Slovensku.

Nezisková organizácia vlani preinvestovala celkovo 106 225 eur na modernizáciu slovenských detských nemocníc a kliník, ako aj na podporu rodín – počas celého roka 2023 financovala nájom šiestich bytových jednotiek pre rodiny hospitalizovaných detí v blízkosti nemocnice Kramáre.

Zdroj: McDonald´s

Za 20 rokov svojho pôsobenia na Slovensku podporila RMHC už 11 slovenských nemocníc, pričom výška pomoci sa vyšplhala už nad 1 milión eur. Svoje charitatívne aktivity vykonáva aj vďaka štedrej podpore širokej verejnosti, ktorá môže počas roka prispieť v rôznych zbierkach McDonald’s.

Už tradičnou obľúbenou aktivitou je aj „hranolčeková“ výzva počas McHappy Day, počas ktorej zákazníci v októbri 2023 prispeli do zbierky sumou 69 210 eur, či každoročná aktivita Ručičky, pomocou ktorej sa v minulom roku podarilo vyzbierať až 75 396 eur.

RMHC môžete podporovať celý rok

Okrem týchto charitatívnych aktivít tvoria príjmy neziskovej organizácie RMHC najmä príspevky do pokladničiek v reštauráciách McDonald's, ako aj voliteľné príspevky pri zaokrúhlení ceny v rámci objednávky cez partnerské donáškové služby.

Vďaka konceptu reštaurácií novej generácie môžu zákazníci prispievať na aktivity neziskovej organizácie RMHC aj prostredníctvom zaokrúhľovania pri platbe na digitálnych kioskoch. Na podporu projektov organizácie putujú aj príjmy z 2 %, ale aj príspevky priamo od spoločnosti McDonald's a od rôznych darcov. Päť centov z každého predaného menu Happy Meal venujú franšízoví partneri.