bilirubin - nizsie hodnoty bez liecby:((((((

Príspevok v téme: bilirubin - nizsie hodnoty bez liecby:((((((
adriana3

Ahojte, dnes ma velmi potesila moja dr.mavala som zvyseny bilirubin - (23.6,28.6,25.20,28.90)a teraz som mala hodnotu 15,50!!!,(referenc.hodnota 3.0-17.0) upravila som len zivotospravu, nechcela som brat ziadne lieky na pecen, viem ze bilirubin sa zvysi pri hladovke, tak preto sa snazim jest pravidelne 5x denne, a este som aj schudla 2 kg,(vazim 46kg), ma niekdo podobny problem?, ze sa mu upravili vysledky aj bez liecby?...napiste...:))))

adriana3

fenix1, som sa sekla, viem ze su potrebne aj tie hodnoty alt, ast, a gmt, aj tie mi kontroluju, mam ich v norme,...

adriana3

zuzičkaaa, tak ty máš aš 40?,uf, to je o trosku viac ako som mala ja, mne povedala dr., ze sa s tým neda nic robit, ze to byva dedicne. no chod radsej k tej obvodnej, urobi ti odbery a potom podla toho uvidis, ci bude potrebna liecba. ak by to bol Gilbertov syndrom - (porucha odtoku zlce), tak s tým moc nenarobime. ja som sa trosku bala, ze sa mi to bude zvysovat, ale dr. mi povedala, ze tie moje hodnoty su len "mierne" zvysene, ale aj tak mi napisala, ze mam hyperbilirubinemiu:), tak mozno aj u teba to bude skor dedicne..., ja som niekedy mavala aj bolesti na pravej strane po rebrom a ty mavas tie take bolesti?

fenix1

hodnota bilirubinu sama o sebe ma minimalnu vypovednu hodnotu.je vhodne urobit test ci nejde o gilbertov syndrom,na funkciu pecenu maju ovela vacsi vplyv hodnoty ast,alt,gmt a podobne

zuzičkaaa

adriana3, fúúú tak ja som na tom trošku horšie ja mám zase zvýšený bilirubín na hodnotu 42, a zistili mi to pred dvomi týždnami, mám sa objednať na vyšetrenie k obvodnej? a neviem čo ma teda dalej čaka? nebrala som žiadnu antikoncepciu, nepijem, nefajčím a preto nechápem ako je to možné?
Ale tak som rada že sa ti to znížilo z ničoho nič :), keby sa to aj mne tak stalo :(