Spermie

avocal

Ahoj PharmRamon

chcem sa opytat ake zvecsenie treba na mikroskope aby som videla ci su spermie pohyblive? Mam 400x a velmi tam nevidim nic.. Ziaden pohyb.

Dakujem za odpoved

jatyon2

Heses uricte ano... maju take malinkate noznicky a tymi prestrihnu najprv silonky, potom nohavicky a nakoniec si obuju gumaky a sup ho do vaginy....:D

heses

Chcel by som sa spytať,že či je možne otehotniet aj ked k vyronu spermii došlo takym sposobom,že som mal penis medzi nohami partnerky ktora mala silonky a pod nimi nohavičky??? či spermie dokažu prekonať tieto faktory(silonky,nohavičky)a oplodniť vajičko...Ďakujem za odpoveď.

niekto

citat

Pridal: PharmRamon

03/07/2008 22:17

No už sa vážne nedajú čítať tie nezmysli.

Aby som uspokojil vaše úvahy urobil som dnes pokus:

Spermie pri vhodných podmienkach prežijú maximálne 2-3 dni, má sa namysli ideálna teplota, atmosferický tlak, pH 6,4-7,2.

Pozoroval som ejakulát pod svtelným mikroskopom 450-násobné zväčšenie pri laboratórnych podmienkach. Na vzuchu vôbec spermie nehynú po pár sekundách ako tu niekotrí intelekti vypisovali. Ejakulát na podložnom sklíčku vydržal niekoľko hodín a aj po niekoľkých hodinách sa dali pozorovať schopný jedinci. Preparát vydržal len niekoľko hodín pretože na pozorovanie je potrebná tenká vrstva, urobil som teda iba náter.

Niekto sa tu pýtal ešte na vodu. Ako dlho teda vydržia spemie vo vode? Hynú takmer okamžite. Asi toľko...

a btw to stou vodou je na tom seme vydiet okamzite meni konzistenciu ako keby sa zrazilo alebo ako to nazvat

pink007

niekto..citala som toho uz vela a vsade som dostala inu odpoved..:(..ale asi nie je dolezite to kolko ziju,ale ako dlho su schopne oplodnenia..nie?

pink007

nie nechcem varit...niekde som citala ze vo vode ziju az 10 min lebo je to blizsie k prostrediu v posve ci co..neviem..a ze v zenskom tele mozu prezit az 7 dni...??