Potrebujem prelozit nalez zo sona

Príspevok v téme: Potrebujem prelozit nalez zo sona
sonografia

Dnes som bola na sone maternice, vyšetrili ma avšak nič mi k tomu nepovedali. Gynekologička ma poslala na sono, lebo má podozrenie na cystu, keĎže mi namakala zväčšenú maternicu. Preto ak sa niekto tomu rozumie, by som rada vedela, čo znamená toto:

uterus mierne zväčšený v ňom dutina pripomin amniovu o priemere 8,6 /5+4/

Ďakujem veľmi pekne za všetky odpovede

datelinka

jej, vďaka, jajka. ale nie je to tak, viem minimum z toho, čo je človek schopný pojať :-) ešte sa mám čo učiť....

datelinka

sonografia, to neznamená, že nemáš nič robiť, pracuj, ži, len veľa oddychuj. v prvom trimestri, podľa želania tela :-) zvyšné dva trimestre už čokoľvek rob, ak bude všetko v poriadku a nebudeš sa predčasne otvárať.
s prenášaním bremien to je tak, že podľa slovenskej legislatívy je ženám dovolené prenášať v priaznivých podmienkach max. 15 kg, v nepriaznivých (zmena úrovne, schody, zdvíhanie podlaha-nad plecia, šmykľavý podklad, nevhodné uchopenie bremena apod.) podmienkach max. 10 kg. v tehotenstve sa MôŽU tieto limity znížiť podľa odporúčania lekára znížiť až na polovicu. to znamená, že ak si v poriadku, nemusia sa znižovať.

sonografia

:D vyzerá to sľubne :D ale niečo robiť musím, kedže som typický MONK :DD ale budem sa určite šetriť a ešte jedna otázka, ako je to s nosením ťažkých vecí? MOja práca spočíva vo vybavovaní internetových objednávok, a balíky sú ťažké do 15 kg

datelinka

jasné že manžel, ty choď na prechádzku na čerstvý vzduch radšej. s kamoškami do cukrárne na čajík :-) a večer vylož nôžky a relaxuj. nedávaj si horúcu sprchu ani kúpeľ. a vyhýbaj sa detskému kolektívu. najmä ak si neprešla detskými chorobami.
ak si chceš dať zafarbiť vlasy, počkaj do druhého trimestra.

sonografia

do frasa, idem sa odhlásiť od kaderníčky, som na 25 februára, nič nechcem riskovať, a čo gélové nechty? a tie čistiace prostriedky ako myslíš, že vc a kúpelku bude čistiť manžel?? :D

sonografia

a koľko je zvýšené HCG?? volala som sestričke, je to totiž z rodiny, čo pracuje u mojej gynekologičky a povedala že nie si istá ale pamätá si číslo 7751 ale nevie či to bol môj výsledok,keďže sme tam boli zrovna dve s rovnakým menom a obom nám brali krv na ten istý rozbor :D som rozrušená mierne

datelinka

sonografia, vlastne ty nemôžeš robiť toho tak veľa, teraz je najdôležitejšia matka príroda, alebo vyššia moc :-)
samozrejme žiadne chemické látky, teda lieky, čistiace prostriedky, farby, laky, iné toxíny, alkohol, cigarety a najdôležitejšie, veľa oddychu. v prvom trimestri si naozaj ľahni, ak si unavená, teraz sa organizmus skoro unaví, robí ťažkú prácu :-)