strach z pôrodu,tehotenstva a pod.

Príspevok v téme: strach z pôrodu,tehotenstva a pod.
Angnesie

Dobrý deň,
neviem presne kam som to mala zaradiť tak to dávam sem.
Ide o to, že mám brutálny strach ba až hnus z toho brucha a toho čo tam rastie.
Nechcem aby sa tu teraz do mňa navážali mamičky,no ja to neznesiem. Prežijem roztrhnuté črevá, krv atď.ale nie pohľad na tehotenstvo. Nehovoriac všetky tie veci okolo a potom:((

dada456

Ak maš nejaky zdravotný problem, ktorý nedovoluje klasicky pôrod tak to maš iste, že budeš mať cisarsky, ako ja. Ja mam napr problemy so zrakom, vrodený šedy zakal, silnu dioptriu mam mať až 6,5 na lavom oku, dalej mam tupozrakosť a kvoli tomu všetkemu mi očna povedala, že ak budem mať dieťa tak radšej cisarskym rezom :-). Ale na požiadanie si myslim, že ti vyhoveju tiež, no mali by.

janekMY33

v amerike az 80% zien rody lumbalkou videl som to a ony pocas porodu sa usmievaju a necitia uplne ziadnu bolest a co sa tika bruska.Co moze byt krajsie ako tehotna zena to krasne gulate brusko no super

ika44

Chcem sa opytat,ze ci sa da rodit cisarskym rezom na poziadanie,ked ma zena velky strach z porodu,alebo to treba zaplatit a ak ano, ci je to drahe?

klara5

pozri koľko je ľudí okolo teba a koľko tým žien už prešlo tak prejdeš tiež , keď som si toto uvedomila tak mi to pomohlo, veď musela týmto prejsť aj moja mama zato aby som tu bola aj ja

ATIDE/ESMERA

Lily, ja som presne ako Ty, bojím sa pôrodu, tehotenstva, enviem si to ani predstaviť. Všetci veštci mi do dvoch až troch rokov vyveštili muža a dve deti potom, a ja som sa strašne naľakala. ja somt aká citlivka, čo si s prepáčením ani čípok sama nedokáže dať, lebo sa bojí, že ju to bude bolieť, na nič nemám žalúdok, všetkého sa objím, najviac zubára a pôrodu. Čo mám spraviť? Mail je: durcova2@post.sk - keby dačo.

Lily.

Inak na mensiu utechu...existuju aj pripady zien, ktore sa toho tak desili alebo si nechceli priprustit, ze boli tehotne:
Boli, no nevedeli o tom, ani brucho im nerastlo, nemali ani priznaky tehotenstva tusim a zrazu strasen bolesti a porod, jasne, ze do zachodovej misy, bo si mysleli, ze to je stolica,)alebo rovno do nemocnice kvoli strasnym bolestiam) kedze ziadne fyzicke znamky tehotenstva neboli zrejme, len az narodene babo.
zena.atlas.sk

Takze ked uz tehotenstvo, tak mozno take, len neviem zas, ci by to nebol sok riadny, take z nicoho nic a nasledne infarkt:(

Lily.

Keby len porodu...cele tehotenstvo, jak to brucho rastie a celel mesiace, mozno aj zapchy a rozne bolesti, cele mesiace. Mne staci problem s travenim den ci dva a nedokazem si predtavit take brusisko so sebou vlacit, mat na sebe ci uz pocas spania, sedenia, chodenia tolku tarchu. Niektore zeny to fyzicky nepreziju, i ked psychicky to vraj byva fajn, ze si zena pripada ako Boh, ze ma fajn pocity, ked ma v sebe akoze novy zivot. No asi ako ktora, mna by to obmedzovalo. Hej, ak uz po tolkej utrape porod, tak cisarskym rezom radsej, len skoda, ze zas neprijemne hojenie jazvy po vsetkych tych utrapach. Keby to robili aspon laparoskopicky:D

dobra vila

Lily. ty to beries strasne tragicky :). Inac, ak sa niekto boji porodu, tak je tu stale moznost cisarskeho rezu, bezbolestneho zasahu. Ved v niektorych pripadoch je to nevyhnute. Ale v tom Lily. aby ti nerastlo brusko, ti nikto nepomoze.
Skoda, ze zena nemoze porodit male vajicko a sediet na nom ako sliepka, kym sa nevyliahne :D, o kolko by to lepsie... aj pre buducnost... predcim mi nejaky chlap za par rokov bude nahodou vytykat strie na bruchu z tehotenstva, alebo natiahnute brucho!

Lily.

Tiez nikdy nechcem zazit porod, to musi byt nieco priserne, pre mna. Ja som prilis precitlivela na svoje telo a pohodlie a nezniesla by som tolke fyzicke obmedzenie, hlavne tie posledne mesiace. Moja uzkost by sa úreniesla j na to male a tak to radsej nikdy nemat. Nemam ziaden specialny vztah k detom ako rodic, skor ja som take vecne babo a babo nemoze mat babo a nastastie ani nemusi, to ma uklnduje. Nikdy, nikdy, tym som si ista, ze nikdy nechcem mat ziadne, hlavne nie porodit a vychovavat. Porod by som asi fyicky nezvladla, pride mi to ako strasne utrpenie. Hrozne mi vadi, ked mam len trosku nafuknute brusko, nieto este zazivat tehotenstvo. I ked verim, ze ked sa nejaka dusa ma dostat na tento svet, tak sa dostane, ci sa nam to paci alebo nie, len dufam, ze si nevyberie mna.