Modem - router

Príspevok v téme: Modem - router
hellohello

Máme doma router ZYXEL od T-Comu, no v poslednej dobe nám stále vypadáva internet, v T-Come nám povedali, že to súvisí so znižovaním napätia. Ale internet nám vypadne každú hodinu v 41. minúte. Je to normálne? Neviete niekto, čím to môže byť? Prehrievanie sme vylúčili, keďže nám net vypadáva vždy v 20:41, 21:41, 22:41,...

AdamKrt

Sietove zariadenia mavaju casto VELMI SLABE napajacie adaptery. Za tu cenu, aku sa predavaju su casto nestabilizovane, co vyzaduje velmi dobru kvalitu siete, co vacsinou neni.

Da sa to riesit napajanim originalneho adaptera zo zalozneho zdroja UPS, ktory ma line interactive technologiu, niekde oznacovanu aj ako AVR, automatic voltage regulation. Toto zabrani poklesu napatia pri napajani zariadenia, pretoze bezne UPSky tzv. offline, nevykryvaju podpatie.

Alebo casto postaci aj vymenit napajaci adapter za lepsi, silnejsi, ale STABILIZOVANY.

Pozri si, ake potrebuje napatie vstupne napatie, alebo vystupne na adapteri /DC/.
Pravdepodobne tento univerzalny by tam pasoval....
www.avelmak.sk

Pripadne tento ma este sirsi rozsah napatia. Staci pozriet, aky potrebuje prud, ale nemalo by to byt narocne nejak na prud.
www.avelmak.sk

Tie adaptery sa daju zohnat aj z inych zdrojov napr. z www.sos.sk. Alebo si pytat v neajkom elektro - napajaci STABILIZOVANY adapter a parametre podobne, alebo silnejsie /prud/ nez ma original. Ale treba si dat pozor, ci sa predajca vyzna, aby nedal opat nestabilizovany adapter.