Drsná pokožka u bábätka

Príspevok v téme: Drsná pokožka u bábätka
tip

Ahojte. Vedeli by ste poradiť, čo by mohlo pomôcť odstrániť drsné miesta na tváričke u 3 mesačného bábätka? Mám na mysli niečo také ako vysušenú pokožku, alebo tzv. lišaj. Nemá to po celej tváričke, ale len na líčkach, čiže usudzujem, že to mohlo vzniknúť aj ak ho niekto bozkal na líčka. Už som mu skúšala natierať olivovým olejom z lekárne, Niveou baby hydratačným krémom alebo aj modrou Indulonou. Myslíte, že by mohol pomôcť napr. obklad z repíka?
Vopred ďakujem za nejaký tip.

gabona1

Ahoj, ja by som zašla do lekárne, mne tam vždy dobre poradia, chodievam do dr. max. Mali sme podobný problém, poradili mi Cannabiox- to je také mliečko na telo a pekne to zabralo. Odvtedy máme pokoj.

anickaruzova

ahojte baby my sme mali rovnaky problem s mojim malym bratom ale on mal tiez po celom tele a kamaratka mi poradila znacku happyskin ich produkty su prirodne ziadne konzervacne latkym a chemikalie nie su v produktoch tak som sa rozhodla ze to vyskusame som mu objednala surikata telove mlieko a easy milk a s tymi dvomi kremikmi sme ho natierali a po dvoch tyzdnoch uz nemal niekde suche :) easy milk je sice pre dospelych ale pytala som sa na tej stranke a povedali ze to mozu kludne pouzivat aj deti a aj male babatka :) ten krem je dokonca velmi dobry aj na ekzem

wanda841

MOje mala dcerka ma podobný problem, nieeln na tvaricke ale aj na telicku. Ja ju natieram Erevit sensitive emulziou a je to vyrazne lepsie

gastanko2016

nám na lišaje perfektne zaberá bepanthen care. Keď sa mu urobia na tváričke, tak poriadne krémujem až kým nezmiznú.Ja používam bepanthen tiež pri suchej pokožke a červených fľakoch.

aknitka

my máme presne to isté a v zime sa nám to zhoršuje. nám naopak repík pomáha a tváričku natierame excipialom. keď si dám záležať a natriem mu to aj niekoľkokrát denne tak máme tváričku krásnu hladkú. samozrejmosťou číslo jeden je ísť vonku vždy nakrémovaní.
tiež nám robí dobre skorocelová mastička.

Ivka 1

Repik nie, ten by to este viac vysusil. Jedna sa skor o formu detskeho ekzemu a velmi dobra na to je tycinka aloe s jojobou. Dokaze velmi pekne dat do poriadku suche miesta na pokozke aj malickych deticiek.
viac na : siveta@orangemail.sk

Tyčinka upokojuje, vyhladzuje a zvlhčuje popraskané a suché pery napomáha pri prevencii herpesu.
- zabraňuje bolestivým prasklinám pokožky /vhodný aj na nohy /
- je ideálnym pomocníkom v núdzových situáciách, ako je napr:
- uštipnutie hmyzom
- drobné rezné rany či popáleniny
- pomoc aj prevencia pri oparoch
- ekzém v oblasti očí
- zvýšenie lesku pier pri podklade matného rúža
- zvýraznenie lícnych kostí a oblasti očí
- uvoľnenie tesného prsteňa z prsta
- opar v oblasti pier pri prechladnutí
- ošetrenie uší pri spálení slnkom
- na ošetrenie citlivých bradaviek / kojace matky, športovci/
- vonkajšie hemoroidy
- kúzelná palička pri detských odreninách,drobných porezaní
modrín
- ošetrenie vyštípanej pokožky pod nosom pri prechladnutí a
nádche
- na ochranu obočia a oblasť línie vlasov pred farbením alebo
nanesením mlieka na zhnednutie pokožky bez opaľovania
- na pálenie po bodnutí a svrbivé vyrážky
- na zmäkčenie suchej kože
- rezné rany pri holení
- pri popŕhlení pŕhľavou