Dolny tlak

Príspevok v téme: Dolny tlak
monikaL

Dobry deň, môj problem je kolisajúci tlak raz mam nízky inokedy co je častejšie vysoký. Niekedy až taky že mi začne ísť krv z nosa a musim ist na pohotovosť tam mi daju injekciu magnezium + jednu do klbu a tabletku pod jazyk. Ale posledné dva týždne mam tlak aj napriklad dnes 149/47. Neviem preco je ten spodny taky nizky, Je mi slabo a sem tam sa mi zakruti v hlave. Mám 43 rokov a dlhodobo beriem tabletky na tlak PRENESSA a Diclobene. No a ja sa chcem spytat ci je ten spodny tlak problem a co sa moze stat.

trojklanny

bandis,navrhoval by som imelovu kúru z maceratu 6 tyzdnovu. Výborne účinky, odskúšané. No otázka smeruje k tlaku. Nadladvinky regulujú krvný tlak. Sú úzko prepojené s ladvinami, a čo zaťažuje alebo škodí ladvinam, škodí aj nadladvinkam. Žiadna káva, bublinkové vody,červené mäso. Prečistiť si ľadviny bylinnou kurou, vyvarovať sa potravinovym pliesniam, hlavne T2.

bandis

Dobry den.Moj problem spociva hlavne vo vysokom diastolickom tlaku ktory mam casto v priebehu dna okolo 100 po opakovanych meraniach mi klesne na 95, Systolicky mavam celkom v norme okolo 128.Dost casto mi piska v usiach.mam 36 rokov.

Severka

Horný tlak mávam 95 či 110 ale dolný tlak mi lieta či mám 56,60,80,90,100 či 126 ba aj viac. A pulz mi tiež lieta a najčastejšie mám 100 Neviem čo to môže byť.

Utekala som po schodoch a hneď som si odmerala tlak a horný bol nízky a dolný tlak a pulz boli vysoké hodnoty. Ale keď som v strese tak aj horný sa extrémne zvýši.

Ľudia čo to je??? v lekárskych správach mám tachykardiu a arytmiu srdca. Mala by som sa dať vyšetriť kardiológovi aby zistil príčinu alebo to nechať tak??

Na strednej sme mali stresové obdobie skúšky a tak a na praxi mi neustále tiekla len krv s nosa, točila sa mi hlava potila som sa a mravenčili mi končatiny. Bolela ma veľmi moc hlava. A mala som trias rúk a zášklby. No to som mala celú strednú školu Bála som sa ísť na vyšetrenie.

Ľudia čo môže byť?? Kto to má, čo mám ja??

daisy123

Dobry den,budem velmi povdacna za radu..za posledne 2tyzdne mi velmi trpne lava ruka a lava noha,krvny tlak som mala163/119 ..zijem v zahranici a u lekara ma odbili ze som prilis mlada/33rokov/ na infarkt a palcivu bolest na hrudniku odbili paralenom v kombinacii s kodeinom..viete mi nejako primerane poradit co si mam vypitat?dakujem

Benacka

Dobry den,
mam 21 rokov a pred par dnami som priletel do Finska prvy ani druhy den mi nic nebolo ale potom som skoro odpadol a odvtedy sa mi neustale toci hlava, uz su tomu 3 dni a neprechadza to, pred mesiacom cca som bola roznych vysetreniach aj cardio a vsetko mam v poriadku. Tlak som si dnes nameral 136/63. Za poslednych par hodin som si ho odmeral viac krat a trochu kolise spodny sa obcas dostane aj pod 60. Moze mi niekto prosim poradit ako sa v takejto situacii spravat a ako odstranit to tocenie hlavy? Dakujem.

ilin

llek, dakujem za koment
lieky nepouzivam, som muz a mam 72-75kg a cvičim
co sa týka stravy-soľ neodmietam, takze v prvovom rade odlozit mastné jedlo a sol a ked nic tak vysetrenie

dakujem

llek

Ilin, ty si poriadny hypertonik. Prave dolny, teda diastolicky tlak je ten co je podstatny, nemal by byt vyssi ako 90 a idealne do 85. Neviem ci uzivas nejake lieky, ci so bol kompletnejsie vysetreny, ale diastola 115 vo veku 44 rokov, to nie je do buducnosti nic dobre. Tvoje sdrce a cievy dostavaju riadne zbrat. Co nasjkor si to daj do poriadku. Nejdedm davat ziadne rady, ale chce to poriadne vysetrenie, aby sa vylucili nejake priciny (napr oblicky). Neviem aku mas hmotnost, ako sa stravujes, kolko solis, ci sa hybes, ci otec alebo mamka ci surodenci nie su hypertonici a podobne Na to si musis odpovedat ty sam

ilin

v poslednej dobe mam tlak ktory sa pohybuje horny okolo 150 a dolny co ma trapi je furt nad 100, 115,118 tep mam okolo 80 tymto padom sa mi dost casto krúti hlava
mam 44 rokov
okrem tlaku vsetko v poriadku, co sa týka stravy spanku

dakujem za rady

kablica

Ludovit, ak mas dlhodobo TK 120/90 v 60 rokoch, nemas ine komorbidity, tak podla mna absolutne nic netreba riesit, je to uplne OK.

Ľudovítt

Dobrý deň,
chcel by som poprosiť o info-vysvetlenie pre diastolický tlak 90, ak syst. mám stabilne 120, budem mať v novembri t.r. 60 rokov, od 17 rokov pravidelne behám dlhšie trate , do polmaratonu. Aj súťažne v bežeckej lige...
Každý deň ráno, za každeho počasia so psíkom o pol piatej ráno v prírode + hodinuu
, cca. Snažíme sa doma o zdravú stravu, málo mäsa...Ako by sa to dalo ovplyvniť...Vopred ďakujem