Ked clovek neziarli, menej miluje?

sybi

Help

dovod lutost?

ved vztah z lutosti je horsi ako sex z lutosti a keby sme mali polutovat kazdeho zdevastovaneho muza/zenu vo svojom okoli narobili by sme sa

aj ked su jeho umysly nepochybne dobre skoncia sa zle-nedobre jednak ublizia cloveku ktoreho vlastne chcel od utrpenia uchranit a jednak si nalozime na plecia take bremeno viny ze budeme mat co robit aby sme to rozchodili....

Khana

purblanka, okej asi treba podrobnejsie. Cize, ziarlivost je prejav chcenia vlastnit. Toto chcenie sa primarne spaja s obdobim zamilovanosti, teda obdobie kedy mozog tvori fenyletylamin, co je amfetamin s podobnym posobenim na telo ako ma heroin. Telo si ziada mat stimul (cize danu osobu) stale pri sebe, ked sa citi byt ohrozena a teda, ze by vznikol deficit dodavok fenyletylaminu tak sa prejavuje v ramci moznosti. Kedze nemoze danu osobu chytit za ruku a odviest na bezpecne miesto, tak sa zvycajne prejavuje ziarlivostou.

Toto je stale obdobie zamilovanosti, cize kecy o chemii. Fenyletylamin zacina telo opustat po cca dvoch rokoch vztahu, tiez zname obdobie ako padnutie ruzovych okuliarov. Po dvoch rokoch vznike celkom vdacny navyk partnerov, zial, v drvivej vacsine pripadov zavislost, cize potreba mat partnera pri sebe. Ked zavislost nevznikne a partneri sa stale dokazu vnimat ako dve nezavisle osoby, ktore v dany zivotny okamih idu po tej istej ceste, tak tu je miesto pre lasku.

Preco sa ziarlivost prejavuje napr. po rokoch manzelstva?
Ziarlovost citi clovek co sa citi byt ohrozeny. Ohrozeny je samotou po pade vztahu. Neschopnost cloveka zit sam so sebou v spokojnosti je taka velka, ze mnohi ludia chcu byt vo vztahu aj za cenu toho, ze by v nom mali byt nestastni. Takze kvoli strachu zo samoty a nedostatcnej sebadovery na zvladnutie samoty sa u cloveka prejavi ziarlivost, ktora je schopna si dupnut aby clovek stoj co stoj vo vztahu zotrval.

Uz sa blizime ku gru... Nedostatocna sebadovera, pocit menejcennosti, sprievodne znaky ziarlivosti. Clovek co nema sebadoveru a citi sa menejcenny tak sa nelubi, neciti k sebe uprimnu lasku. A uplny zaklad pre lasku je? Len tak ako dokazeme lubit seba samych, mozme lubit niekoho ineho. Opacne to zial nefunguje.

Toto je velmi velmi v skratke a uvedomujem si, ze to je neprehladne, ale ani nemam zaujem tu o tom viac pisat, lebo bolo o tom napisanych a samozrejme sa stale pise vela knih. Purblanka, ak mas zaujem hlbsie nazriet do tych veci, tak kniznice su ti otvorene.

Help

Manželka príde skôr domov ako sa predpokladalo a nájde svojho manžela v spálni s mladou atraktívnou slečnou. Veľmi sa rozčúlila.
- Ty si sviňa bez rešpektu - kričí na muža. - Ako sa to opovažuješ podvádzať mňa, vernú manželku a matku Tvojich troch detí! Opúšťam Ťa. Dám sa ihneď rozviesť!
Manžel odpovedá:
- Počkaj chvíľku, ak ma máš ešte aspoň trochu rada, vysvetlím Ti čo sa stalo.
- Dobre, hovor - zavzlyká žena, - ale to budú Tvoje posledné slová čo mi povieš!
A tak manžel začal:
- Dobre, chcel som práve nastúpiť do auta a odísť domov, keď vtom sa ma táto mladá žena opýtala či by som jej mohol pomôcť. Vyzerala byť taká skľúčená a bezradná, že som sa zľutoval a povedal jej, nech nastúpi do auta. Všimol som si aká je chudá, nie dosť dobre oblečená a špinavá. Povedala mi, že už tri dni nič nejedla. Mal som s ňou zľutovanie, doviezol som ju k nám domov, zohrial som jej enchiládu (mexická kukuričná placka s chili), ktorú som pripravil poslednú noc pre Teba, a Ty si ju ani len neskúsila, pretože chceš chudnúť. To chúďa ju zhltlo za sekundu. Okrem toho potrebovala očistu. Navrhol som jej, nech sa u nás osprchuje a počas toho čo sa sprchovala som skonštatoval, že jej šatstvo je špinavé a dotrhané, a tak som ho zahodil. Potom teda potrebovala niečo na oblečenie, tak som jej dal Tvoje značkové rifle, ktoré máš už pár rokov ale nikdy si ich nemala na sebe, lebo si namýšľaš, že sú Ti priúzke. Dal som jej aj to spodné prádlo, čo som Ti raz daroval k narodeninám, a Ty si ho taktiež nikdy nenosila, lebo hovoríš, že nemám vôbec dobrý vkus. Našiel som aj tú sexy blúzku čo si dostala na Vianoce od mojej sestry a tiež si ju nenosila len kvôli tomu aby si ju hnevala. Takisto som jej daroval topánky, čo si si kúpila v tom drahom butiku a nikdy nepoužila, pretože také má aj niekto na Tvojom pracovisku.
Manžel si vezme kúsok chleba a pokračuje:
- Keď som ju vyprevádzal ku dverám bola za moje porozumenie a moju pomoc tak veľmi vďačná, že sa otočila ku mne a so slzami v očiach mi povedala:
- Prosím, máš ešte niečo iné, čo Tvoja žena nepoužíva?

Khana

Clovek co ziarli nie je schopny citit lasku, ale zial to co citi tak nazyva, to vie kazdy co ma len povrchne znalosti co sa tyka vnutornych pochodov.

artemis

tak toto si rozhodne nemyslím!
osobne by som nevedela žiť so žiarlivcom...ak nemá byť vo vzťahu dôvera, tak radšej, nech nie je vzťah.
nie je nič horšie ako byť kontrolovaná v každom svojom kroku.

ivana45

Milovat a neziarlit je normalne. Milovat a sem-tam pocitit osten ziarlivosti je normalne. Treba sa vsak zdisciplinovat. Ak mas podozrenie, slusne sa pytaj, zisti si objektivne, ako sa veci maju. Ak ta podvadza, nevystraj ziarlive sceny, rozid sa.