Malý psik do bytu

Príspevok v téme: Malý psik do bytu
sharon 55

Dobrý večer!chcela by som poradit,pretoze vobec nie som psičkar a nevyznam sa v tom:mame dva deti a rozhodli sme sa,ze im kupime psika.kedze mame malý byt,musi to byt malé plemeno.na nete som nasla,ze najmensí pes je čivava,aj to by nam vyhovovala kratkosrstá.chcela by som vediet,či ma niekto takého psíka,aké je to plemeno,či nie je nervozne,či vela šteká,či je vhodná sučka,aleob psík.dakujem za rady.

lili :-)

nemam civavu ale kamaratka ano.
Je to hrozny pes stale steka aj na velkych psou...Radsej si kupte mopsa je sice trolinku narocnejsi no nesteka a mam ho aj ja ku dvojmesacnym detom a v poho.
skuste si pozriet www.mops.com
:)

kristinakika

ahojte vsetci..chcela som sa spytat, chceme si kupit s priatelom psa do bytu, rozmyslali sme nad beaglom, ale nemame s nim ziadne skusenosti a nevieme, ci je to vhodny pes do bytu..ci moc place, ak ho nechame sameho doma..ci nebude moc stekat, ked vyrastie..(kvoli susedom)..ak mate niekto skusenosti, please poradte..moze byt aj nejaka ina rasa, ale moc nechceme cicavu, yorka, ani ziadnych tych malych chlpacov:DDD
Dakujem za rady..

zuzusa

Tak ja sa musím zastať. Ja som síce kúpila čistokrvného ale bez PP. Psík prišiel domov doslova špinavý ako prasa, hned som ho musela okúpať. Mal blchy a svraba v ušiach, liečil sa ale mesiac a docela drahá liečba to bola. A to prosím pekne som zaň zaplatila celkom pekný peniaz. Takže môj bol tiež taký malý bezdomovček.

jarkaa55555

miesane bastardiky su podla mna najzlatsie a najvernejsie psy :) a v utulkoch je ich plno. je skoda ze ludia si kupuju cistokrvnych vyslachtenych drahych psov aj ked s nimi neplanuju chodit na vystavy a v utulku je plno opustenych rozkosnych psikov. my mame fenku z utulku a je to ten najvernejsi a najvdacnejsi psik. aj ked nieje najmudrejsi no zakladne povely vie a je velmi cistotny. naozaj by som ju nemenila. a vobec mi nevadi ze nieje cistokrvna ...

millli

Ja som zblaznena do cavalierov. Je to mile plemeno, urcene aj pre deti, lebo nie je vobec agresivne, hrave, lahko sa cvici, male, ale do kabelky sa nezmesti, nevyhoda pre teba by bola mozno v tom, ze ma dlhsiu srst, treba viac cesania a aj chlpy niekedy viac vypadavaju ako inym psom, nie je vhodny na strazenie, nakolko je to priatelsky a jemny pes. Nie je to pes, ktory bude cely den lezat, tento ta bude otravovat a chciet sa hrat, cize ak tohto nebudete schopny, treba sa poobzerat po inom plemene.

Mas na vyber styri sfarbenia.

tricolor

www.mulberrylanefarms.com

www.cruisincavaliers.com

blenheim

static.gotpetsonline.com

faediva.homestead.com

ruby

media.merchantcircle.com

farm1.static.flickr.com

black and tan

www.westbendpups.com

img2.photographersdirect.com

A spolu.

images.google.sk

www.completedogsguide.com

biopich

co sa civav tyka tak co som videla su zurive ubrechane a ako bez rozumu. ja som sa zamilovala do shi tzu sice srsticka nieje kratka ale aj ostrihane shi tzu je krasne a hlavne inteligentne a kludne. nase brechaju iba ked na velkych psov ale len chvilu... inak sucka sa z deti velmi tesi a psik sa moc nezaujima a skor sa taha bokom ale mozno to bude tym ze male deti nemaju cit k zvieratkam a do nasho psika koplo jedno dieta a od vtedy nejako k malym ludkom nejde. Daju sa super vychovat, su poslusne, hrave a skoro sa ucia ...

zuzusa

Tak tak. Nemám rada ak niekto povie že pes smrdí v celom byte a pritom napíšu že ciká kade chodí. Treba sa starať, pokiaľ sa naučí chodiť na potrebu iba von tak nieje problém. Ja môjmu tiež umývam po každej prechádzke labky a aj srsť okolo cikulki, tam ju má dlhú a niekedy si ju ociká. V lete ho dávam strihať a vydrží mu to aj 6 mesiacov kým to dorastie a stojí to 10€. Ale treba si uvedomiť že psík potrebuje aspoň 3 krát za deň prechádzku a že majiteľ je povinný si po ňom zbierať výkali. A čo sa týka veterinárky chodievame iba na očkovania, veľmi málo býva chorý. Kontrolujeme pravidelne uši aby sa nezapálili, pravidelne čistíme oči a uši. A akurát môjmu dorastá srsť, čiže aj na labkách okolo drápikov a aby vyzeral tak mu to strihávam, nič zložité robievala som to už ako 10 ročná.

NIKA7

A este nieco, psik vam da aj vela lasky, dodava energiu a tie prechadzky? Iba vam prospeju a nesedite doma, takze udrzuje aj kondicku.