Fytohormóny

Príspevok v téme: Fytohormóny
anineg

Som jedna zo žien vstupujúcich do obdobia klimaktéria, začínam študovať všetku dostupnú literatúru o tomto období a bola som dosť potešená z informácií o pozitívnych účinkoch sóje na ženský organizmus v tomto komplikovanom období a bola som rozhodnutá, že svoje potencionálne problémy vyriešim fytoestrogénmi zo sóje. Dnes som sa dostala k článkom o sóji na tejto stránke a som v miernom šoku:-). Zaujíma ma názor nejakého odborníka na to, čo teda pomôže ženám v klimaktériu, ak to nemajú byť chemické hormóny, ale ani niektoré fytoestrogény... Ako máme toto obdobie svojho života prežiť?

tiramisu

anineg - preco nechces brat hormonalnu substituciu? Znizena chut na sex partnerskemu vztahu nepomaha... V soku z fytohormonov byt nemusis, kludnes skus kupit Fytosoju, berie sa raz denne a budes sa citit lepsie. Je super, ak netrpis navalmi. Mozes mat vsak sucho v posve z nedostatku estrogenov a v tom pripade pomozu kremy do posvy na baze estrogenu.

new

anineg - sme na tom približne ronako. Tiež stojím na prahu tohto obdobia, možno jednou nohou som už tam. Zatial sa objavili u mňa iba zmeny v cykle. Preštudovala som tiež ponuku prírodných výživových doplnkov. Dokonca som si už niečo aj objednala.

anineg

Mira, ok, ďakujem... problémy s návalmi a podobnými vecami nemám zatiaľ ani ja, ale napríklad mám oveľa menej chuti na sex:-), pripisujem to kolísaniu hormónov, úbytku estrogénu, ale žiadné chemické hormóny brať nechcem. A samozrejme pozorujem zmeny v cykle... nielen nepravidelnosť, ale aj zmeny v dlžke trvania, celkovom priebehu... chcem byť pripravená a chcem vedieť, čo robiť. Je povzbudzujúce počuť, že sa dá toto obdobie prežiť aj bez problémov:-).

- mira

Nemusíš sa stresovať, prechod nie je choroba. Fytohormónov máš dostatok v rastlinnej strave, tak jedz veľa zeleninky. Soja je tiež vhodná, ale max. 2-3x týždenne, doplň ju ostatnými strukovinami a rybami. Mäso obmedzuj, má vplyv na kolísanie hormónov a blokuje enrgiu v ženskom reprodukčnom systéme, vyhýbaj sa hlavne mliečnym výrobkom a obmedzuj sladkosti. Ja žiadne problémy s klimaktériom nemám, tak sa drž !