chudnutie, svaly a odkyslenie

Príspevok v téme: chudnutie, svaly a odkyslenie
potkanica

Ahojte, nikdy som nepatrila k tym chudsim dievcata, bola a aj som skor sportovy typ, kedze som 6rokov hravala basketbal. Asi pred rokom som s tym musela prestat a rozhodla som sa schudnut. Hlavne sportom a samozrjeme zmenou stravy.
Teraz jem 4x denne, nejem chlieb, snazim sa nejest sladke, pijem min 3 litre denne atd. Co sa sportu tyka, chodim 2x tyzdenne na spinning a mozem s cistym sveodmim povedat, ze sa tam rozbijam :)
Toto vsetko praktizujem uz asi 3 mesiace a zatial som schudla len 3kg, jasne vidno ze sa mi spavneli svaly, hlavne na stehnach ale kedy sa trochu zmenism a hlavne poklesne vaha? Ci kvoli svalom zostanem stale tak stavana? ja neviem :/...napadlo ma aj to, ze to je z prekyslenia organizmu, pomohlo by mi s chudnutim keby som pila vodu so sodou bikarbonou? Tesim sa na vase rekacie a dopredu vam dakujem....

potkanica

A ked si vyberem ten prvy sposob o ktory sa momentalne snazim, nebude sa moje telo zbavovat tuku dlhsie? lebo som citala ze telo uklada tu prebytocnu kyslost do tukov...vyzera to tak ze si asi kupim v pondelok tie papieriky na zistenie pH a uvidim ako na tom som...

lDenzl

Potkanica-
Odkysleniu organizmu výrazne pomôže zaradenie zásaditej – alkalickej stravy, s vysokým obsahom minerálnych a stopových prvkov. Medzi potraviny s vysokou zásaditosťou sa radia napr,: mrkva, cvikla, cesnak, špenát, paprika, tekvica, petržlen, brokolica, banány, grepy, jablká, hrušky, kivi... Môžete si teda vybrať z dvoch spôsobov znižovania hmotnosti:
1. Znížite energetický príjem a zvýšite výdaj energie telesným pohybom
2. Zmenou jedálnička so zameraním na príjem zásaditej stravy s dostatočným pitným režimom

potkanica

ja nechcem schudnut zo svalov, oni su super, viem, ze ked sa nahodou cez vikend (tak ako dnes :/) prejem, tak aspon trochu energie spalia oni na svoje fungovanie. Problem je ze moje svaly na stehnach sa sice zmensili o 2cm ale stale su este velka, ked napnem tak ako skala a ani nemam sancu ich dat dolu, lebo chodim na spinning a tam ked sa chcem poriadne spotit, tak si dam vyssiu zataz a svaly makaju. Potrebujem dat dolu boky, moj najvacsi problem.
Hm takze hovorite ze voda so sodou bikarbonou je pre telo nic?

sweet_lolitta

Pit 3 litre vody, ked nie si v nejakych tropoch a najma teraz na jar je viac ako zbytocne. Mozes si akurat tak prevodnit organizmus a poskodit si oblicky.

Ak mas vela svalov, je pravda, ze schudnes z nich tazsie ako z tuku. Sama o tom viem svoje. Co mne pomohlo na svalnate stehna boli aerobne cviky (zboznujem beh) a vela opakovani v posilnovni s mensimi vahami.

Na odkyslenie JE BLBOST DAVAT SI TABLETKY A BIKARBONU A PODOBNE. Zmena stravy. Co ta okysluje je otazka. BIELA RYZA, RAFINOVANY CUKOR, RAFINIVANE OLEJE, MARGARINY, ZIVOCISNE BIELKOVINY, KAVA, ALKOHOL... Je toho vela. Precitaj si o tom najprv nieco, nez zacnes :)

skinny17

Ahoj potkanica:) presne si vystihla moj problem.. takisto som hravala basketbal 8 rokov a ostala som taka vacsia.. a chcela by som mat peknu stihlu postavu, ale mam siroke ramena, velky hrudnik. Neviem no ci sa s tym da nieco robit.. teraz sa snazim len behavat, neposilnujem tak uvidime ci do leta sa to zlepší

A-Z

Urcite, pokial mas svaly, ktore sa tazsie ako tuk, mozes vazit o nieco viac, ako by si si priala.
No ak sa chces "zmensit", musis jedavat pravidelne, 4x je malo, pretoze odstup medzi jedlom je optimalne drzat medzi 2 - 3 hodinami; takze musis jedavat 5 - 6x denne mensie vyvazene porcie. Pohybu mas malo, pridaj este 2 hodky nejakej aerobnej aktivity, pri ktorej sa dobre palia tuky. Cize aktivity 4x do tyzdna.