Cyklická ketogenna dieta

Príspevok v téme: Cyklická ketogenna dieta
sjuzi123

ahojte,
máte niekto skúsenosti s touto diétou? čítala som niečo o nej, a zdá sa mi fajn, chcem ju vyskúšať. Som však asi 4 týždne po operácií a nemôžem sa ešte fyzicky namáhať a táto diéta vyžaduje samozrejme aj fyzickú záťaž 3x do týždňa. Neviete či je možné držať ju aj bez cvičenia?
dakujem

kacenka333

Je toto CKD niecim podobné ucinnej ketonovej diete od ketofit ? Naozaj funguju diety zalozene na tychto veciach ? Zda sa mi za 3.5 taky ubytok maximalne nezdravy ci ?

zj

Ahoj. Ja som držala ketogénnu diétu pod dohľadom odborníka a za 3,5 mesiaca som schudla 20 kg. Nebol tam žiadny úbytok svaloviny ani som nemusela cvičiť. Sú tam kontraindikácie, nesmieš byť tehotná, nesmieš kojiť, nesmieš si pichať inzulín.Keďže ide o zvýšený príjem bielkovín mala by si mať v poriadku ladviny. Podľa toho čo ti operovali a ak už nie si v rekonvalescencii tak môžeš začať aj hneď. Pozri si www.studiopohoda.sk tam sa dozvieš podrobnosti.

Pumbaa

CKD sa da ist aj bez cvicenia mam to prakticky overene, funguje to. Mozno su pri tom vacsie straty svalovej hmoty ale nie je to az take tragicke a myslim si ze nesportovcom az tak velmi na nejakom kile svalov nezalezi. Rychlost chudnutia samozrejme zavisi od nastaveneho kalorickeho prijmu. Od 1kg za tyzden az po 0,5kg za den (odskusane). Cim rychlejsie vsak chudnem tym viac svalovej hmoty stratim. Vyhody CKD su nasledovne:
1. pri spravnom nastaveni kalorickeho prijmu netreba cvicit, behat ani vobec sa vlastne hybat
2. inzulin mam na nule - teda nie som vobec hladny resp. hlad je minimalny (to mi pomaha udrzat kalorie na minime)
3. kratkodobo v ketoze je sice znacne obmedzeny vyber potravin ale pri troche fantazie sa daju vymyslet aj recepty z ktorych sa mi nebude chcet vracat
4. chudne sa takmer cisty tuk (pri spravnom nastaveni kal. prijmu)
5. vysledky su viditelne kazdym dnom (to pomaha k motivacii)

Nevyhody:

1. absolutne nevhodne pre diabetikov, ktori musia mat inzulin pod kontrolou (nemam to overene ale ani to nikomu neodporucam), hrozi ketoacidoza, co je prekyselenie organizmu a smrt

2. problemy s travenim - nemozu sa jest obilniny, strukoviny, ovocie, a dovolene je iba obmedzene mnozstvo niektorych druhov zeleniny (hlavne listovej + rajciny a uhorky) - z toho vyplyva nedostatok vlakniny a z toho velmi zle travenie ale to je individualne ( u mna casto hnacka)

3. je to VELMI narocne na psychiku ale napr. mne viac vyhovuje sa na tyzden dva obmedzit ako vydrzat rok nejest napr. zrmzliny a sladkosti

4. celkova slabost a unava, strata energie - to opat zavisi na kal. prijme, cim nizsi tym to je horsie ale da sa to vydrzat, tiez niektori mozu pocitovat nadmerny chlad, to je zrejme preto, ze organizmus setri energiou a menej dava na termoregulaciu (to je len moja teoria)

5. niekomu moze byt zle z tej stravy

6. znizuje sa krvny tlak pretoze telo je odvodnene a svaly sa mierne scvrknu pretoze sa vycerpaju zasoby glykogenu, to moze byt pre ludi s nizkym tlakom negativum, pre ludi s vysokym tlakom /(moj pripad) to nema ziadny pozitivny efekt, pretoze to je len docasne (akonahle skocim na normalnu stravu telo sa zavodni, glykogen sa doplni a tlak stupne)

Dalej ma nic nenapada, ak tak ma doplnte.

Osobne si myslim ze CKD je vhodne aj pre necviciacich ludi. Isiel som to 4 krat, z toho dvakrat pocas cvicenia a dvakrat ked som uz necvicil a vysledky su zakazdym velmi dobre.

Naposledy kaloricky prijem denne asi 2500kJ (odporucany je od asi 9500kJ pre muzov a vyssie, zalezi to vsat od stavby tela, mnozstva svalovej hmoty atd.), rychlost chudnutia 0,5kg za den, straty svalovej hmoty prekvapivo minimalne (overovane meranim jednotlivych casti tela).
_________________________________________
Takze to by bolo zatial vsetko, ak by bol zaujem mozem napisat nieco o principe fungovania tejto diety, a zopar tipov co jest a comu sa vyhnut a najcastejsie chyby.

Dakujem za pozornost :)

sjuzi123

dakujem vam za prispevky.
idem sa mrknut na tie sach.vlny..
mne ide o to,že neviem zhodiť z brucha a z bokov(nad zadkom) inak mam fakt fajn postavu. skušala som hocičo, behávam a aj brušáky robím.. dokonca aj ultrazvuk som vyskúšala :/ ale to sadlo z brucha ne a ne odísť

doubledog

to je dost tazka dieta, urcena skor profesionalnym sportovcom.
skus radsej sacharidove vlny, v niecom je to podobne, ale jednoduchsie a lahsie zvladnutelne.

inka1

ahoj ja som drzala ckd dietu bez cvicenia, da sa to a zaberie to tak ze sa ti odvodni telo, lebo vylucis sacharidy, ktore zadrziavaju vodu v svaloch, ale ak zacnes hned potom normalne jest, mas aj 3 kila cez vikend napr,naspat, je to fakt aj tazka dieta, lebo ja sa ju snazim dodrziavat, ale neda sa to, raz som uz bola v ketoze, mala som tie papieriky na moc,ale musis prijmat vela tukov,a bielkovin, a tak tuky same jest neni sranda, myslik klobasu bez chleba, fuj mne bolo z otho uz potom zle, tak som si kupila rybi olej v tabletach, ale dost to zatazuje psychiku... ak chces dat si len tak trebars pred dovolenkou aby si dobre vyzerala a zhodila aspon vodu, dat si 3-4dni ak vydrzis jest len podla tejto dietky a uvidis ze ti hned budu volnejsie nohavice...a aj celulitida zmizne.... no asi tolko

A-Z

Tak v prom rade, ty sa venujes aktivne alebo profesionalne fitnessu, bodyfitnessu alebo kulturistike? Lebo len v takomto pripade ma tato dieta svoje opodstatnenie. A ano, vyzaduje sa pri nej velmi dosledny a odborny posilnovaci trening na max. odburanie tuku pri zachovani svalovej hmoty + suplementacia. Mas teda vymakanu
svalovu hmotu a teda potrebu rysovania? CKD sa odporuca pred sutazami...
Drzat sa niekolko dni v ketoze moze byt pre organizmus nebezpecne, nehovoriac o zaludku, traviacich problemoch, ktore si mozes privodit touto extremnou konzumaciou tukov...
V opacnom pripade ti radim vyvazene a nizkokaloricke stravovanie, ktorym najlepsie zhodis nechcene kilecka a navyse si aj do buducna mozes osvojit zdrave stravovacie navyky bez joja ;)