Microsoft office vo windows 7

Príspevok v téme: Microsoft office vo windows 7
Lenka225

ahojte na novom notebooku mam windows 7. Mam tam predinštalovane programy word, excel... lenže neviem ako to mam nainštalovať aby sa to dalo použivať. to si musim dokupiť extra? To nemam už v tom windowse7 dane a žeby som to iba nejako nainštalovala, Ak chcem posať vo worde píta si to 25 miestny kod key, ktory najdem na CD alebo na nejakom obale... Lenže ja take nič nemam. Iba 4 CD som dostala k notebooku no office medzi nimi nie je. kde ziskam ted kod key? Alebo mi ho nemôžte niekto nadiktovať? :-)

Lenka225

KKDX
na spodnej strane notebooku na nalepke mam nejaky kod key. No zadavala som ho minim. 6x a stale mi ukazuje, že je neplatný. Prečo? Neviem kde robim chybu. Koľko by ma približne stalo zakupenie toho office balíka ak by to bolo nutné nech mam s tým pokoj. Neviem teda či si to musim kupiť, no nerada by som davala peniaze do toho, ževraj je to drahé. Robia y toho detektivku :-(

buriquery

babenka1: Reinštalovať windows na notebooku(zrejme) ktorý nemá DVD/CD mechaniku je hneď niekoľko.

1. cez FDD(disketová) :D - NO COMMENT
2. USB Inštalácia - Cez druhý počítač spravíš z USB bootovacie zariadenie.
3. LAN Boot - Nabootujes inštaláciu z CD/DVD ktoré je vložené do mechaniky iného počítača v sieti LAN.

Presný návod ti tu písať nebudem lebo to by bol román jak hovado :D

A čo sa týka toho officu: V dnešnej dome sa už pomaly prestávajú dávať aj CD s Drivermi pretože už niektorý výrobcovia ti dajú nejaké výrobné číslo, ktoré zadáš na ich webe a "vypluje" ti to všetko na stiahnutie priamo z internetu (aktualizované). Ale office by mal byť aj na nálepke a keď nie tak CD by si mala dostať od toho ale stretol som sa aj s tým, že to CD nedodali, iba prednainštalovali :)

Pre nejaké otázky môžte písať.

KKDX

babenka1: nevyznam sa v PC :) :(
No preco by sa malo vse riesit cez CD ? Nie su v dnesnej dobe aj USB kluce ? abo prenosne HDD ? Pokial mi je znamy postup reinstalacie, tak sa nastavuje mechanika, respektive miesto, od kade ma OS system nacitavat, cize ... kto tvrdi ze to nemoze nacitat z USB ???

babenka1

KKDX: veď práve to ma prekvapilo, že jej to CD nedali...podľa mňa ak nenájde ten kód, nech sa ide opýtať predávajúceho, to je najistejšie. Inak vidieť, že sa vyznáš v počítačoch, tak mám na teba jednu otázku. Ako sa reinštaluje OS v netbooku, keď ten nemá CD mechaniku?

KKDX

babenka1: To Ti ja neviem, kde je samotna instalacka od officu, tiez som si ju ziadal, nech mi ju ukaze, ale nestalo sa. Proste ju nema! Dostala len nieake 2-3 CD a na nich som nevidel office aj ked kupovala notas s OS Vista 7, Office Home Edition a este nieake zakladne programy k tomu, no od vsetkeho som videl len nalepku na spodnej strane. Preto predpokladam ze aj dotycna osoba je na tom tak isto. Nie je to moj PC, tak som to az tak neriesil, docasne je to poriesene, no ked bude potrebovat preinstalovat PC neviem, kde bude pak hladat office instalacku ...

babenka1

KKDX: a nešlo v prípade tvojej známej o key pre samotný operačný program? lebo ten sa lepí na počítač (ja mám tiež takú nálepku - certificate of autenticity), ale Office som dostala na CD a v obale bol kód. Netvrdím, že tam ten kód pre Office nalepený nenájde, ale ak áno, kde je samotné CD??? Predajca si ho nemôže nechať, ako bolo v cene.

KKDX

tento isty problem som riesil u jednej znamej. Kupila notas so vsim vsudy a dostala k tomu 2-3 CD. Ten kod key najdes na nalepke, ktora by podla vseho mala byt nalepena na spodnej strane notebooku a ma priblizne takyto tvar : C78JX-4FG65-12ASD-ER124-7XF8T to tam zadaj a malo by to ficat ;)

babenka1

Musíš sa spýtať predajcu. neviem, ako si si notebook kupovala, či cez net alebo v obchode, ale určite ťa mal predajca oboznámiť aj s tým, či je v notebooku word a excel. Ten kód je unikátny pre každého užívateľa, to ti nemôže len tak niekto nadiktovať. Ak Office v počítači nemáš, máš 3 možnosti:
1. riskovať a od niekoho si zohnať nelegálny softvér
2.dokúpiť si oficialny Office
3. stiahnuť si z internetu OpenOffice.org, to je zadarmo a má to tie isté funkcie ako windowsácky office, len sa to inak volá (napríklad miesto Wordu je Writer, miesto Excelu Calc, namiesto Powerpointu Impress), možno nie je taký vymakaný, ale na bežné účely poslúži úplne v pohode.