život s reumatickým ochorením

Príspevok v téme: život s reumatickým ochorením
joni_

Ahoj, chcem sa spýtať, kto má skúsenosti s reumatickými ochoreniami, a hlavne s bolesťami kĺbov a svalov, ako to riešite. Ide o to, že mám od Dr. lieky, ktoré ale nemám brať pravidelne, len pri zvýšených problémoch. Tak uvažujem, čo je lepšie, brať lieky až keď sú bolesti veľmi zlé, vydržať čo najviac bez liekov, alebo práve naopak, dávať si lieky už pri prvých príznakoch zboršenia. Neviem ako presne fungujú reumatické ochorenia, čo sa v tých kĺboch a svaloch deje, čím si skôr uškodím, alebo čím pomôžem. Vďaka za rady

RNG

Inac rychla docasna naprava je potlacenie zapalovych symptomov napr curcuminom, davka 3x1500 mg curcuminoidov s 10 mg bioperinu na zlepsenu absorbciu.
To da telu niekedy nielen ulavu, ale aj sancu sa vyhojit a porazit nakazu vlastnymi prostriedkami.
Na dobre zlozenie a davku curcuminoidov pozri napr na swansonvitamins.com na ich vyrobok pod menom Curcumin Complex, kde tuto odporucenu velku davku mozes dostat z 3 x 2 kapsuli.
Ucinok poznas za par dni ale ako som povedal, je to adresovanie len symptomu, nie priciny za nim.

RNG

Je plno mikrobov a zamoreni, co vyvolavaju rozne zapaly v tele, ktore lekari podla roznych priznakov rozdelili na hromadu chorob a syndromov.
Vyskumnici/mikrobiologovia napr tvrdia, ze polovica reumatickych bolesti je sposobena zamorenim z cinnosti mykoplaziem, vnutrobunecnych parazitov, ktore sa rozmnozuju tak pomaly a ucinkuju slabo jednotlive, ze nevyvolaju v tele ani len obrannu reakciu ale spojenou dlhodobou akciou ho postupne casom ho degeneruju.
Cast tych bolesti a roznycy chorob co davaju na rozne priznaky lekari su viralneho povodu, kde virusy, z ktorych mnohe nosime v tele permanentne sposobuju kumulativne skody na nervoch, slizniciach a zlazach, ale kedze je to postupny utok, bez vacsich vonkajsich prejavov, zapada podla dnesnej organizovanej mediciny pod "autoimunne" tj vrodena chyba tela, ktora sa po case prejavi, ze telo utoci samo na seba, bezdovodne.
Za prve po milionoch rokov asi taky trend by mal byt odstraneny genetickym vyberom, dalej sa priznava, ze si nejake "startery" tohoto procesu, ktory nezacne az po urcitom mikrobialnom napadnuti, tiez lekari nevedia ucinne sledovat ani virusy , ani mykoplazmy, ani vnutrobunecne parazity, L-formy, ktore sa vytvaraju najma po pouziti atb z niektorych bakterii, kde atb napada bunkove steny tychto mikrobov.
Niektore mikroby vedia zhodit tieto poskodene bunkove steny a usadit sa v bunkach ako vnutrobunecne parazity, so znizenou cinnostou, takze si ich nevsima ani nasa telesna obrana.Po case sa mozu spat premenit na bakterialne formy, ktore sa rychlo rozmnozuje a choroba prepukne naplno. Vid priklad napr boreliozy, chlamidie pneumoniae a inych.

ejha

neviem ci mi budete vediet pomoct, a ci si vobec vsimnete tento moj odkaz. uz je to davno co ste tu spolu diskutovali ale lekari u mna predpokladaju myozitidu .... odporucaju vyber mandli, pravdepodobne to ma s tym suvis. vyrazne problemy v bolesti svalov a klbov ako aj tuhnutie ruky (len v noci), inak ma premaha silna unava, subfebrilie po 4 tyzdnoch trosku ustupili ako aj nechutenstvo sa uz trochu lepsi - vsetky priznaky som spozorovala len pred mesiacom.odvtedy som obehla roznych specialistov a stale sa nic nepotvrdilo ani nevyvratilo, vraj dolezite su mandle a potom sa bude patrat dalej.
mate niekto podobnu skusenost? mam sancu na vyliecenie? pripadne na zlepsenie a tym padom aj zlepsenie kvality denneho fungovania ?

llek

Ani slovom som sa nezmienila o tom, ze jest zeleninu skodi. mam vyhrady voci tvrdeniam, ze autoimunne ochorenia sposobuje prekyslenie organizmu.Mira, reumatoidna artritida, ani Sjogrenov syndrom, ani Lupus ani myozitida, ani vaskutlitida a ine ochorenia nevzniknu tak, ze sa prstahujes do USA. Ludia vzdy trpeli tymito ochoreniami, len to nevedeli - nazyvalo sa to lamka a co ja viem ako, podstatne bolo, ze ich boleli a deformovali sa im klby. Ak v minulosti zili kratsie, niektorych ochoreni sa nestihli dozit. Taky lupus, ktory postihuje hlavne mlade zeny sa spomina aj v niektorych historoickych romanoch. Autoimunne ochorenie sa v svojej podstate vyliecit neda, da sa ovplyvnit aktivita zapalu.

- mira

Llek, zápaly by nevznikali, keby nebolo prostredie v tele prekyselené. Čo je to autoimunitné ochorenie a ako ho
VYliečiť, lekári nevedia.

Odvolávanie sa na genetiku je zavádzajúce, pretože je dokázané, že ľudia, ktorí po celé generácie netrpeli chorobami, odrazu nimi trpia ak sa napr. presťahujú do USA a jedia rafinovanú civilizažnú stravu plnú cukru a živočíšnych potravín, chémie.

llek

Mira, mozno urcite veci vies, ale nevyjadruj sa k tomu, co je pricinou reumatickych ochoreni. Su to systemove autoimunne ochorenia, kedy si telo vytvara protilatky proti vlastnym taknivam a vobec aktivuje vlastny imunitny system proti vlastnym tkanivam.Vznika tak chornicky zapal spojivovych tkaniv, ktory sposobuje pacientom bolesti a neskor aj trvale komplikacia- napriklad deformacie klbov, poskodenie funkcie zliaz-teda prestavaju sa tvorit slzy, sliny a podobne. Geneza tychto ochoreni je skryta v nasich genoch a je velmi komplikovane ako a preco vznikaju, tak prosim ta aspon tu nezavadzaj tych ludi, co trpia na tieto neprijemne ochorenia svojimi teoriami o prekyseleni.

- mira

Joni, reumatické choroby sú zapríčinené silným prekyselením organizmu. Je spôsobené prevahou živočíšnych potravín a cukru. V prechodnom období by si mal vylúčiť všetky žv potraviny, po zlepšení si daj občas kúsok ryby.
Zásadotvorná je zelenina. jedávaj ju nielen surovú, ale aj tepelne upravenú. svoju zásadotvornosť si ponecháva, ak je upravená tepelne dobu kratšiu ako 20 minút. Vyberaj druhy, ktoré rastú u ná, vynechaj papriku a rajčiny.
Jedz dostatok neobrusovaných obilnín, najmenej prekyseľujúce je pšeno. Doplň malým množstvom semienok, strukovín a ovocie až po zlepšení stavu.
Na kritické miesta môžeš priložiť zázvorový horúci obklad.