Štátnice Bc

Príspevok v téme: Štátnice Bc
Simona_Dul

Prosím vás, ako zvládnuť ten stres? Dostala som najhoršiu komisiu na našej škole, bojím sa, že ma tam budú chcieť potopiť a skolabujem v momente, ked mi povedia, že som nespravila. Mám ich o týždeň, chýba mi ešte prezentácia na obhajobu, aj ked som bakalárku písala sama, musím si ju prečítať ešte niekoľkokrát, aby ma nenachytali. Naučená som 80% otázok..ale neviem, čo z toho si zapamätám, nakoľko mám v hlave pretlak- ked sa naučím niečo nové mám pocit, že niečo iné z nej zase vypadlo. Hovorím si, že si vytiahnem tú otázku, ktorú budem vedieť dobre a nemal by byť problém. Ale čo ak si vytiahnem takú, ktorá mi absolútne nesadne? To asi rovno môžem zavrieť dvere zvonka. Na jednej strane si vravím, že aj nespravím nič sa nedej, pôjdem v septembri. Ale na druhej strane, pozrieť sa do očí všetkým tým, ktorí mi veria a povedať, nespravila som...nevládzem už. Mám stavy, kedy sa z ničoho nič rozplačem a hned na to kedy mi je všetko úplne jedno.

LilaAbner

ahoj, tieto stavy su uplne normalne.presne tak som to mala aj ja. ale neboj sa,oni ti pomozu,len musia vidieť,ze sa chytas a nieco vies.a ty kedze vies,uz 80% otazok,tak za tyzden sa ostatne doucis a si pripravena.ja som mala tiez hrozne stresy,ale odvčera som štastna Bc.drzim palce.

katka...

Simona to je normalny stav. Ja som zazivala to iste. A asi kazdy student. Len sa ukludni. Uc sa dalej. Tyzden je este dost casu. Hlavne aby si ku kazdej otazke vedela nieco povedat. Tiez som si vytiahla jednu otazku, kt. mi celkom nesadla. Mala som okno. Ale pomohli mi otazkou a potom som sa uz rozbehla. Ver, ze v takom strese ta napadne aj to, co nevies.
A obhajoba, tak fakt musis vediet dobre co tam mas a rozumiet tomu, povedat co bolo cielom prace a pod. Asi uz mas posudok a oponentske otazky, tak sa na ne priprav. Mna sa pytali len tie.