Stve ma plavanie

Príspevok v téme: Stve ma plavanie
Lenuska3419

Moj problem sa mozno bude zdat niekomu smiesny alebo neviem aky .. Ale mna hrozne stve. Plavanie. Plavat som sa zacala ucit koncom decembra minuleho roka ako 19rocna. Trvalo mi skoro 5, ano dobre citate 5 mesiacov!!! kym som zaplavala jeden 25 m bazen. Plynule a bez prestavky. Vybrala som si vs kde je vyslovene nutne vediet dobre plavat -nieco podobne ucitelstvu, a ja mam strasne obavy ze to nezvladnem ...K plavaniu nemam ziadny ale vyslovene ziadny vztah, ked mam ist na plavaren az mi zovrie zaludodok. Lebo mam strach ze OPAT to nedokazem ..... A navyse mam problem aj s tym ze si neverim v hlbokej vode. Chapete ako ked mam kvantum vody pod sebou a nad sebou, mam tendenciu zmatkovat, bat sa........ Vobec mi to nejde a to som mala 2 mesiace -februar, marec, trenera co ma ucil. V pohod emi vsetko vysvetlil, techniku ale jednoducho ja sa do toho NEDOKAZEM ani za ten svet dostat a prreplavat viac ako ten 25 m usek ....... Uz som to skusala vselijak mozne nemozne..Ako prekonat ten strach, samu seba, to nieco vo mne co je akoby "zabblokovane" ... Na VS mam skusku z plavania usek 100m !!! co je pre mna katasrofa+ plavecky na otvorenom jazere-este vacsia katastrofa. Stalo ma to uz obrovske kvantum casu, penazi, a energie no vysledok je minimalny...... A to nefajcim, nemam byt preco zadychana, unavena, ale proste 19 rokov som bola totaaalny neplavec, na plavaren som isla asi raz za 5 rokov a teraz netusim ako s tym dalej ...... Bojim sa.......PROSIM poradte mi !!!!! FAkt mi na tom zalezi .........dakujeem!

M74

A čo tak skúsiť plávať s nejakou pomôckou ( plavák, podložka, nafukovačka )? Nech sa v tej vode trocha osmelíš a zvykneš. Veď plávanie je super, dlho som ho zaznával ( za rok som preplával tak 100m ), ale potom ma vedúci prinútil plávať v pracovnom čase :-) a po týždni som už plával 1km skoro denne. Teraz chodím plávať tak 3x týždenne po 1,5km.

plavcicka

velmi dobra rada tu padla, nechaj sa nadnasat vodou. vyskusaj si lahnut na chrbat na vodu. mozno ti budu zo zaciatku padat dolu nohy zadok ale ked sa silno nadychnes, zistis ze voda ta udrzi pekne na hladine a ked budes plytko dychat vobec sa nepotopis a krasne si polezis na vode. nauc sa verit vode. udrzi ta len tomu ver :) aby si bola istejsia zober si so sebou niekoho, priatela, kamaratku, mamku, niekoho kto ti moze najprv podlozit chrbat ak sa budes bat. pokial vies techniku problem bude jedine v psychike a to sa musi vyriesit v hlave :) vela stastia :)

jajka001_

suhlasim s listickou, nauc sa tu vodu uzivat si, len tak sa clapkat, nechaj sa nadnášať vodou, ako dieťa, tie neplávu, len sa hrajú, tešia sa z vody

tak

Draha Lenocka

nie, nezda sa mi Tvoj problem banalny, neboj sa Ty nic, vsetko sa Ti podari, vies, ja si nemyslim, ze mas strach z vody, ...

líštička

Neboj sa, prekonáš to. Naučila si sa splávať len pred polrokom, možno ešte potrebuješ trošku času, aby si si zvykla. Mysli aj na to, že raz budeš mať deti a iste budeš chcieť, aby vedeli plávať (je to najzdravší šport). Vieš, ako sa spolu zabavíte, keď pôjdete spolu na plaváreň alebo k moru? Možno by si sa mala v lete vybrať na kúpalisko alebo k nejakej priehrade s kamoškami. A vykašli sa na plávanie, len sa tak čvachtaj, striekajte na seba vodu, nechaj sa nadnášať, proste neber pobyt vo vode ako povinnosť. Uvidíš, keď si zvykneš na to, aká je voda super, prídeš na chuť aj plávaniu.

lenuska3419

listicka dakujem .....dost si ma povzbudila. Mas pravdu .... Len ked som na plavarni mam pocit ze to nikdy neprekonam .....A je to HROOZNY pocit..://

líštička

Viem si predstaviť, aké to bude pre teba utrpenie - ja som mala podobý strach z výšok, keď sme išli niekam na túru, zo mňa tiekol pot, nikdy som sa nepriblížila k nejakému zrázu na bližšie ako 10 metrov. Nechodila som sa ani lyžovať, lebo som sa bála nasadnúť na vlek. A potom sme raz boli na dovolenke v Alpách a súčasťou bola jazda lanovkou, ja som plakala od rána, zvracala som, nechcela som ísť, proste hrôza!!! Nasadla som so zatvorenými očami, úplne rozklepaná. A potom som ich zrazu hore otvorila a keď som uvidela tú nádheru....proste ten zážitok, keď vidíš tie majestátne hory, ke´d okolo teba hučí vietor, tak ten úžasný pocit proste úplne prehlušil môj strach. A ty sa musíš naučiť takto vnímať vodu, povedz si, aké je to úžasné, keď ťa obmýva, ten chladivý pocit na koži, aké je to príjemé robiť rukami zábery. Som si istá, že to zvládneš.