Som tehotna ale s kym?

Príspevok v téme: Som tehotna ale s kym?
jaanulinka

ahojte..
mam 18.. davnejsie som mala priatela Petra boli sme spolu stastny on ma teraz 25.. bol z takej bohatsej rodiny jeho rodina ma prijala velmi dobre..ale odisiel na skolenie do USA a ked sa vratil bola s nim tehotna ina zena s ktorou teraz zije ich dcera bude mat teraz v juli rok ale nadalej sa i tak tajne stretavame bud u jeho rodicov alebo niekde v hoteloch a tak..
lenze aj ja som mala svoj zivot mala som priatela s ktorym 10mesiacov bola .. mal 21a bol presny opak Petra malokedy vedel vyjadrit svoje city za 10mesiacov ma nikde nepozval nic a tak sme sa rozisli..

dnes rano som mala pozitivny tehot. test.. ale ja netusim s ktorym z nich sm tehotna:(.. a neviem ako dalej. Petrovej dcere otca kradnut nechcem- ved je jeho prvorodena a len pre nu je so svojou zenou..
ale ked sa budem chciet vratit k druhemu tak sa bojim ze zisti ze to mozno nei je jeho a stratim aj jeho ..
poradite mi ako dalej?

líštička

No máš to ťažké. Nehnevaj sa, ale už len z hľadiska takej ľudskej zodpovednosti, prečo si nežiadala od partnerov, aby používali kondóm? čo ak by si preniesla z jedného na druhého nejakú pohlavnú chorobu, to by ťa akože vôbec netrápilo??? No ale už je neskoro trápiť sa nad tým, teraz je dôležité dieťatko.

Je pravda, že DNA sa dá zistiť aj pred pôrodom, ale jednak je to drahé - musela by si to zaplatiť sama a druhak: nie je celkom pravda, že riziko amniocentézy je nulové, je tam aj riziko potratu 1:200, práve preto sa odber plodovej vody používa takmer výlučne pri diagnostike genetických ochorení a len veľmi zriedka pri určovaní otcovstva.

Ďalší spôsob je poprosiť gynekológa, aby ti vypočítal dátum oplodnenia, oni to zhruba vedia určiť. Problém je, ak ten dátum vyjde na obdobie, keď si mala styk s obidvomi.

A vybrať si z nich dvoch bez nejakého dôkazu ti neodporúčam - na to by sa prišlo. Stačí, aby nesedeli krvné skupiny a máš hanbu na celý život.

fruta

..jooj, tak celkom pekné to máš ti poviem, =), ja som to mala tak nejako podobne, až na to, že som vedela presne s kým som tehotná a priateľ to nebol, povedala som pravdu, teraz sa starajú obidvaja, lebo sa chcú starať, povedz im pravdu, nech majú možnosť sa rozhodnúť. A inak blahoželám, užívaj si tehotenstvo, nech je babo zdravé. =) A keď tak, zvládneš to aj sama, držím palce =)

inierka

Joj, ty 18tka, keby si bola moja dcera, tak sa sfackujem. Sexujes ako velka a potom mas problemy. Len aby si nemala aj nejaku pohlavnu chorobu. Mala si si to s nimi rozdat v trojke, na ferovku.

Well

DNA test otcovstva pred narodením dieťaťa možno vykonať od 12. týždňa tehotenstva. Okrem výteru ústnej sliznice matky a predpokladaného otca je potrebný odber plodovej vody (amniocentéza), ktorý vykoná špecializované gynekologicko-pôrodnícke pracovisko; DNAtest tento zákrok nevykonáva. Riziko pre plod alebo matku je pri amniocentéze prakticky nulové.

DNAtest môže zariadiť odber plodovej vody na poprednom špecializovanom pracovisku v Bratislave, kde je možnosť vykonať z plodovej vody aj testy na viaceré genetické ochorenia plodu. Odber plodovej vody pri určení otcovstva nie je hradený zdravotným poistením.
www.dnatest.sk

janka24

Stačit na DNA ti bude vlas..a s kým sa teraz stretavaš?Od jedneho z nich DNA vziat možeš a zistiš...a tu dilemu si musíš vyriešit sama a s nimi.

AdamKrt

Da sa urobit DNA test este pred narodenim dietata...

Budes potrebovat vzorky DNA, minimalne od jedneho z nich....